Białaczkowy Lucek [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 15, 2016 21:00 Re: Lucyfer ze wsi - sponiewierany, ranny felv+!! SzukaDT/DS

Może będzie miał swoją dużą :ok:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Nie maja 15, 2016 21:42 Re: Lucyfer ze wsi - sponiewierany, ranny felv+!! SzukaDT/DS

A jak kuwetkowanie (sika poza kuwetą?)
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pon maja 16, 2016 0:26 Re: Lucyfer ze wsi - sponiewierany, ranny felv+!! SzukaDT/DS

MajeczQa pisze:Wczoraj byłam u Lucjanka.
Nie wiem co tam się stało, ale był strasznie spięty.
Przeraziłam się, bo wiem jaki Lucek był w klinice - pomimo wszystko pozytywny. A wczoraj... zwinięty w kłębek na wersalce, skulony, jakby mógł to by zniknął.
Niestety podejrzewam że jego ostatni pokaz z sikaniem dał współlokatorce się we znaki i to za jej sprawą taki wczoraj był. Mam więc do pogadania...
Drugiej dziewczynie (tej co się nim opiekuje) za to bardzo ufa i widzę że przez krótki czas się między nimi wytworzyła relacja i więź.
Teraz Lucjan jest już zamykany na czas ich wyjścia do pracy w pustym pokoju , a dopiero wypuszczają go jak jego opiekunka wraca i może osobiście się nim zajmować.

Dziś podobno Lucjan już ma się dobrze. Była u niego sasiadka kociara i podobno znów był radosny i miziasty. Ufff.

Może ta współlokatorka tak go wystraszyła że boi się załatwić :(
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Pon maja 16, 2016 6:48 Re: Lucyfer ze wsi - sponiewierany, ranny felv+!! SzukaDT/DS

Baltimoore pisze:Może będzie miał swoją dużą :ok:

Niestety właśnie nie :(
Ona mieszka za Krakowem i ma już koty , też pozgarniane, też takie wiejskie włóczykije. Tu tylko wynajmuje u mojej koleżanki.

magicmada pisze:A jak kuwetkowanie (sika poza kuwetą?)

Sika do kuwety póki co.
Wtedy mu się to przytrafiło takie lanie gdzie popadnie ( a raczej bym powiedziała : taktyczne znaczenie moczem), ale po tym normalnie sika i kupkuje do kuwety.
Wczoraj tylko jakiś taki był przytkany,nie chodził do kuwety, a dostał nową karmę i dziewczyna przestraszyła się że może mu zaszkodziło na brzuszek.

ankacom pisze:Może ta współlokatorka tak go wystraszyła że boi się załatwić :(

Poki co wet powiedział żeby nie panikować, bo kot może się nie załatwić do dwóch dni i to nic strasznego.
Więc się przyglądamy kocisku i ...tej paniusi.

MajeczQa

Od: Nie sty 27, 2008 11:16

Post » Pon maja 16, 2016 14:19 Re: Lucyfer ze wsi - sponiewierany, ranny felv+!! SzukaDT/DS

Lucjan z rana już normalnie. Załatwiał się normalnie do kuwety.
Opiekunka tymczasowa stwierdza że go stresuje zamieszanie w domu i wiszący nad nim ludzie (zamartwiają y się w dodatku o niego). Możliwe,więc staramy się mu tego oszczędzić.

Dziś odebrałam jego PCR. Dodatni...

Wetka znowu zrobiła mi obniżkę i zamiast 200 zapłaciłam 180. Pokryłam to tym co kochane dziewczyny mu podarowaly <3 uzbierało się tam 135zł, więc dołożyłyśmy tylko 45zł. Dziękuję za pomoc! :*
Ogólnie wszystko policzyła mi taniej,kochana pani doktor <3
Dała też Lucjankowi w prezencie Immunodol,a ja dokupiłam mu pastę odkłaczającą.

MajeczQa

Post » Pon maja 16, 2016 21:38 Re: Lucyfer ze wsi - sponiewierany, ranny felv+!! SzukaDT/DS

Miałam dziś telefon o Lucka. Jeszcze z pierwszych ogłoszeń, przed testami...
Znowu mogło być tak pięknie. Ale felv... :(

MajeczQa

Post » Wto maja 17, 2016 6:07 Re: Lucyfer ze wsi - sponiewierany, ranny felv+!! SzukaDT/DS

Trzymam kciuki, szkoda, że pcr dodatni, ale Lucek jest dorosły, więc ta białaczka chyba nie rokuje najgorzej.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Wto maja 17, 2016 8:16 Re: Lucyfer ze wsi - sponiewierany, ranny felv+!! SzukaDT/DS

magicmada pisze:Trzymam kciuki, szkoda, że pcr dodatni, ale Lucek jest dorosły, więc ta białaczka chyba nie rokuje najgorzej.

No i jest twardym kotem, bo przetrwał w takim stanie i to z białaczką. Oby to pomyślnie wróżyło.

MajeczQa

Post » Wto maja 17, 2016 21:38 Re: Lucyfer ze wsi - sponiewierany, ranny felv+!! SzukaDT/DS

Miałam nadzieję, że jednak pcr wyjdzie ujemny... Ale przynajmniej diagnoza jest potwierdzona i wiadomo jak z nim postępować.
Oby Lucek znalazł cudowną rodzinę, która pokocha go i zadba o jego zdrowie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: I niech żyje z nimi długo i szczęśliwie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Wto maja 17, 2016 23:01 Re: Lucyfer ze wsi - sponiewierany, ranny felv+!! SzukaDT/DS

:ok: :ok: :ok: - doloze i swoje trzygroszowe kciuki.
piekny kocur.
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Czw maja 19, 2016 7:54 Re: Lucyfer ze wsi - sponiewierany, ranny felv+!! SzukaDT/DS

Ostatnimi dniami wieści od Lucka są coraz lepsze- spi w łóżku,mizia się jak szalony, przekonuje się do współlokatorki.
Tylko karmy nie chce jeść. Tzn tej dobrej karmy,bo whiskasy znikają w mgnieniu oka.
Dziewczyny próbują mieszać,ale nie z Luckiem takie numery ,... ;)

MajeczQa

Post » Czw maja 19, 2016 21:21 Re: Lucyfer ze wsi - sponiewierany, ranny felv+!! SzukaDT/DS

Bo te z najgorszych warunków są najbardziej wybredne :mrgreen:

Ty$ka

Od: Nie mar 11, 2012 19:57

Post » Czw maja 19, 2016 22:58 Re: Lucyfer ze wsi - sponiewierany, ranny felv+!! SzukaDT/DS

moze miesiwem wolowym go podejsc?
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

[poprzednia][następna]