Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 36

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro maja 18, 2016 23:01 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

klaudiafj pisze:Ja wczoraj też napaliłam w kominku, bo już było nieprzyjemnie. Kominek dał nam tyle ciepła, że koty się rozpuściły :)

Ewo, Ty masz termowentylator chyba, to nie jest kaloryfer i faktycznie to tylko prąd pożera, a ciepła z tego wiele nie ma. No, chyba że na nas dmucha, ale to musi ciągle dmuchać. Miałam tutaj takie dwie i wywaliłam to w kosmos. Zamiast tego postawiłam kaloryfery żeberkowe na kółkach. Taki najmniejszy znalazłam http://www.leroymerlin.pl/ogrzewanie/og ... l1339.html, mam podobny w łazience i mam zawsze łazienkę ciepłą i grzeje prawie cały rok, chyba że w lato jest ciepło to wtedy nie. W sypialni mam teraz taki większy. Zawsze można na nim coś wysuszyć też. I na zimne dni warto taki mieć, żeby czasem i w nocy dogrzać.
Albo taki na ścianę http://www.leroymerlin.pl/ogrzewanie/og ... l1338.html ale to już jest rozwiązanie na stałe.
A kominek elektryczny działa jak ten kaloryfer i też są do małych pomieszczeń kominki. To mówię jako ciekawostkę.
A ten żeberkowy to warto kupić jak się jest w budowlanym. Często są mocno przecenione po sezonie. Ja mam koło takiego poduchę dla kotów, to jak któraś chce to sobie może podgrzać tyłek :)
A i jeszcze żeberkowy trzyma ciepło. Prąd pobiera jakiś czas, potem się wyłącza i znowu pobiera i cały czas jest ciepły.
A dużo miejsca nie zajmuje. I trzeba dobrać do wielkości pomieszczenia :)

Owszem termowentylator nie jest kaloryferem tak jak i to co proponujesz. Kaloryfer to coś co jest stałym elementem mieszkania. Można mieć ogrzewanie elektryczne, gazowe albo jak ja czerpać ciepło z elektrociepłowni . To co mi proponujesz to zwykły grzejnik olejowy. Olej w nim zawarty rozgrzewa się do określonej temperatury , grzejnik się wyłącza i wolno stygnąc oddaje ciepło.
Moim problemem jest to że ja już nie mam miejsca na dodatkowe graty i nawet nie używanego nie miałabym gdzie wstawić. Musiałby cały rok stać na środku pokoju a to raczej marna ozdoba. Mam przez trzy drapaki wystarczająco zagracone mieszkanie a ich się nie pozbędę.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro maja 18, 2016 23:05 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

MaryLux pisze::piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro maja 18, 2016 23:05 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

barbarados pisze:Zdrowiej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dzięki Basiu ! :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro maja 18, 2016 23:21 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Dobranoc :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw maja 19, 2016 7:51 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Zaglądam :) Dzień dobry :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw maja 19, 2016 8:41 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Sihaja pisze:Zaglądam :) Dzień dobry :)

Witaj Dorotko! :)
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw maja 19, 2016 8:56 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Witam wszystkich! :)

Nadal w chałupce zimnawo ale da się przeżyć. Rano po 5 jak się obudziłam było 19*C w mieszkaniu. Nie czuć było bo pod kołderką ciepło a i kotki szczelnie otulały. Pola położyła mi się na boku z łebkiem na barku i sprzedawała mi buziaczki. Co chwila lizała mnie po policzku. Zuzia za to znalazła sobie wygodne miejsce na moim brzuchu.

Kupiłam sobie w Selgrosie odkurzacz bo mój poprzedni 13-to letni Zelmer wysiadł na dobre. Ten to Amica o mocy 1600 W. Nie był drogi to wzięłam. Mam mały dywanik 120 x 170, na którym dziewczyny lubią harcować więc kudełków zawsze na nim grubo. Ponieważ mam bardzo potłuczone kolana i nie jestem w stanie na nich uklęknąć bez uczucia przeszywającego bólu jakby mi miały pęknąć na pół wszelkie prace na kolanach odpadają. Dlatego jedynym wyjściem jest odkurzanie. Przy okazji przy kudełkach odkurzacz lepiej się sprawdza niż zamiatanie bo wszystko wciągnie i nic nie fruwa.W każdym bądź razie dziś czekam na paczuszkę i od razu testuję odkurzacz.

Dodam też ,że wczoraj miło spędziłam wieczór na seansie filmowym. W ramach zadość uczynienia za moją chorobę zrobiłam sobie prezent i kupiłam VII część Gwiezdnych Wojen tę której premiera odbyła się pod koniec ubiegłego roku. Film mi się podobał jak i cała saga i cieszę się, że mam całą kolekcję, do której zawsze mogę wrócić. :D

Po dzisiejszej nocy kotki jakoś szczególnie wygłodniałe są. Zuzia wtranżoliła całą miseczkę jedzonka zostawiając jedynie kilka ziarenek mięska na dnie. Pola do swojej miseczki co chwilę dochodzi i po troszku podjada.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw maja 19, 2016 10:05 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

pogoda chyba nareszcie się poprawi i juz nie powinno być zimno, u nas w każdym razie jest dzisiaj ładnie, słonecznie, choć rano ok 7-mej było tylko 10 stopni na zewnatrz
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw maja 19, 2016 10:18 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Tak pogoda się poprawia. U nas też świeci słońce i chyba cieplej jest na dworze choć w domu nadal 20 *C.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw maja 19, 2016 10:21 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:Tak pogoda się poprawia. U nas też świeci słońce i chyba cieplej jest na dworze choć w domu nadal 20 *C.

nie będę Ci pisać ile jest u mnie , zeby Cie nie denerwować :mrgreen:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Czw maja 19, 2016 10:22 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Tak pogoda się poprawia. U nas też świeci słońce i chyba cieplej jest na dworze choć w domu nadal 20 *C.

Wiem ....25*C :twisted:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw maja 19, 2016 10:24 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:

nie zgadłaś :mrgreen:
w kuchni mam remis 24:24 :lol:
Obrazek

mir.ka

Post » Czw maja 19, 2016 10:45 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:

nie zgadłaś :mrgreen:
w kuchni mam remis 24:24 :lol:

ale byłam blisko :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw maja 19, 2016 13:36 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Paczuszka właśnie dotarła w dwóch paczuszkach :mrgreen:
Odkurzacz przyszedł sam ok 7 kg i druga z mlekiem , paroma napojami i wodą mineralną w drugiej i tu już było 28 kg :oops:
Zaraz otwieram odkurzacz i go testuję. :ok: :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw maja 19, 2016 14:37 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Już po odkurzaniu. Odkurzacz spisał się dobrze czyli się nadaje. :ok:
Malutki, leciutki i w sumie nie drogi bo za 146 zł. Ssie też super bo jak się przyssał do dywanu to podniosłam go do góry a nie puścił skubany :twisted:
Pranie też zrobione a gardzioł pobolewa i wciąż dycham. :(
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]