Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 36

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto maja 17, 2016 16:08 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Jest na to rozwiązanie :) trzeba sobie zafundować elektryczny kaloryfer np olejny wolnostojący albo taki na ścianę kaloryfer lub kominek elektryczny. I wtedy masz ciepło kiedy chcesz.
Ja mam całe ogrzewanie elektryczne i sobie chwałę - włączam kiedy chce :)
ceny takich kaloryferów zaczynają się od 69 zł. Zależy od mocy i firmy :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto maja 17, 2016 16:14 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

klaudiafj pisze:Jest na to rozwiązanie :) trzeba sobie zafundować elektryczny kaloryfer np olejny wolnostojący albo taki na ścianę kaloryfer lub kominek elektryczny. I wtedy masz ciepło kiedy chcesz.
Ja mam całe ogrzewanie elektryczne i sobie chwałę - włączam kiedy chce :)
ceny takich kaloryferów zaczynają się od 69 zł. Zależy od mocy i firmy :)

Mnie nie stać by było na elektryczne ogrzewanie. Poza tym mieszkam w blokach wybudowanych 38 lat temu. Z kominkiem też nie da rady.
Moje całe mieszkanie to 35 m2 .Sypialnia, bawialnia, pokój dzienny i wypoczynkowy , salon to jedno pomieszczenie + kuchnia i mała łazienka z ubikacją razem + mały przedpokoik w którym trzy osoby to już mega tłok.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto maja 17, 2016 16:18 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Kominek elektryczny każdy może mieć :) a kaloryfery elektryczne wcale nie są drogie w uzytkowaniu. Ja mówię żeby sobie kupić taki jeden i jak jest zimno to używać. Ja grzeje prawie cały rok w łazience kaloryferem olejnym i koty czasem idą sobie leżeć na podusi w łazience. A w sypialni czasem na noc odpalam teraz.
Taki jeden kaloryfer na zimne dni warto mieć :)

klaudiafj

Post » Wto maja 17, 2016 17:23 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

klaudiafj pisze:Kominek elektryczny każdy może mieć :) a kaloryfery elektryczne wcale nie są drogie w uzytkowaniu. Ja mówię żeby sobie kupić taki jeden i jak jest zimno to używać. Ja grzeje prawie cały rok w łazience kaloryferem olejnym i koty czasem idą sobie leżeć na podusi w łazience. A w sypialni czasem na noc odpalam teraz.
Taki jeden kaloryfer na zimne dni warto mieć :)

Pewnie tak tylko ja bym musiała go zamontować na suficie bo miejsca u mnie brak na kominek.
Mój pokój wygląda tak :
wyobraź sobie prostokąt
w dolnym lewym rogu dłuższej ściany są drzwi wejściowe do pokoju
obok drzwi po prawej stronie stoi drapak, kanapa, stolik nocny a wrogu kuweta narożna
prawa krótsza strona to drzwi balkonowe i okno
na ścianie dłuższej górnej od prawej strony komoda a na niej jedna kolumna i wieża, szafka telewizyjna a na niej dwie kolumny od wieży, komoda a na niej telewizor, ława i obok fotel
lewa krótsza ściana jest zabudowana przez pięciodrzwiową szafę komandor
pod oknem stoi jeden duży i obok mniejszy drapak.
Sama widzisz że kominek tu jakoś nie pasuje.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto maja 17, 2016 17:32 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Tyle ze ja ciągle mowie o kaloryferze na prąd, ktory jest niewielki, ma kolka i mozna sobie załączyć kiedy się chce i postawic gdzie sie chce. Nie trzeba marznac.
O kominku tylko wspomniałam.
:)

klaudiafj

Post » Wto maja 17, 2016 18:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

klaudiafj pisze:Tyle ze ja ciągle mowie o kaloryferze na prąd, ktory jest niewielki, ma kolka i mozna sobie załączyć kiedy się chce i postawic gdzie sie chce. Nie trzeba marznac.

Przypomniało mi się że mam termowentylator. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto maja 17, 2016 19:07 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

No, ja sobie chwalę ten przesuwany kaloryfer na prąd

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro maja 18, 2016 9:03 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:
klaudiafj pisze:Tyle ze ja ciągle mowie o kaloryferze na prąd, ktory jest niewielki, ma kolka i mozna sobie załączyć kiedy się chce i postawic gdzie sie chce. Nie trzeba marznac.

i włączyłaś go sobie?
u mnie wczoraj juz było tak zimno, że ponownie rozpalilismy piec, bo wieczorne grzanie kominkiem już mało co dawało i było dość chłodno, tylko 21 stopni
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro maja 18, 2016 10:31 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

MaryLux pisze:No, ja sobie chwalę ten przesuwany kaloryfer na prąd

Czyli tzw. olejak ?
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro maja 18, 2016 10:31 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

barbarados pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro maja 18, 2016 10:33 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:

i włączyłaś go sobie?
u mnie wczoraj juz było tak zimno, że ponownie rozpalilismy piec, bo wieczorne grzanie kominkiem już mało co dawało i było dość chłodno, tylko 21 stopni

Tak włączyłam i z 20 *C udało mi się nagrzać do 22,5*C
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro maja 18, 2016 13:37 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ja wczoraj też napaliłam w kominku, bo już było nieprzyjemnie. Kominek dał nam tyle ciepła, że koty się rozpuściły :)

Ewo, Ty masz termowentylator chyba, to nie jest kaloryfer i faktycznie to tylko prąd pożera, a ciepła z tego wiele nie ma. No, chyba że na nas dmucha, ale to musi ciągle dmuchać. Miałam tutaj takie dwie i wywaliłam to w kosmos. Zamiast tego postawiłam kaloryfery żeberkowe na kółkach. Taki najmniejszy znalazłam http://www.leroymerlin.pl/ogrzewanie/og ... l1339.html, mam podobny w łazience i mam zawsze łazienkę ciepłą i grzeje prawie cały rok, chyba że w lato jest ciepło to wtedy nie. W sypialni mam teraz taki większy. Zawsze można na nim coś wysuszyć też. I na zimne dni warto taki mieć, żeby czasem i w nocy dogrzać.
Albo taki na ścianę http://www.leroymerlin.pl/ogrzewanie/og ... l1338.html ale to już jest rozwiązanie na stałe.
A kominek elektryczny działa jak ten kaloryfer i też są do małych pomieszczeń kominki. To mówię jako ciekawostkę.
A ten żeberkowy to warto kupić jak się jest w budowlanym. Często są mocno przecenione po sezonie. Ja mam koło takiego poduchę dla kotów, to jak któraś chce to sobie może podgrzać tyłek :)
A i jeszcze żeberkowy trzyma ciepło. Prąd pobiera jakiś czas, potem się wyłącza i znowu pobiera i cały czas jest ciepły.
A dużo miejsca nie zajmuje. I trzeba dobrać do wielkości pomieszczenia :)

klaudiafj

Post » Śro maja 18, 2016 22:16 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Zdrowiej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

[poprzednia][następna]