Huciane koty cz.III..Do zamknięcia.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 15, 2016 16:06 Re: Huciane koty cz.III..Kocia mama z kociętami.Maciuś w dro

ewar pisze:Maciuś-dymniaczek już w samochodzie Marysi i jedzie do Krakowa.Zamieszka z kotkiem Maciusiem :mrgreen: , pieskami i nie tylko pod Krakowem.Napiszę później co i jak.
Arcana, dzięki za ogłoszenia :1luvu: Dziękuję rownież p.Agacie za wizytę PA :1luvu: .Pomogła mi mamaGiny poprzez FB, dzięki :1luvu:

Kciuki, żeby wszystko dobrze poszło :)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 7 >>

Post » Nie maja 15, 2016 16:29 Re: Huciane koty cz.III..Kocia mama z kociętami.Maciuś w dro

Brawo Dziewczyny :D

Kciuki za Dymniaczka i Nowy Dom :ok:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Nie maja 15, 2016 16:43 Re: Huciane koty cz.III..Kocia mama z kociętami.Maciuś w dro

Bardzo wiele osób dzwoniło w sprawie Maciusia, ale zawsze było coś nie tak.Pomijam odległości, bo miał nawet jechać do Niemiec.Były też domki, ale w niezbyt bezpiecznej okolicy.Kilka bardzo sympatycznych osób dzwoniło, naprawdę z żalem musiałam odmówić, bo były to domki z dziećmi.Nie mam nic przeciwko dzieciom, wręcz przeciwnie, ale Maciuś nie był dobrym wyborem w takiej sytuacji.Jemu nic by nie było, ale dziecko też powinno mieć przyjemność z obcowania z kotem, móc przytulić, wziąć na ręce..itd.Maciuś zaś na rękach nie lubi siedzieć, chociaż lubi głaskanie, mizianie po brzuszku, daje się wyczesywać, ale jeśli leży obok, a nie na kolanach.Jest bardziej psi niż koci.To dobre stworzenie, mądre bardzo i mam nadzieję, że będzie mu dobrze w nowym , bardzo doświadczonym domku.Będzie miał przepięknego , długowłosego, czarno-białego kocurka wykarmionego butelką zresztą o imieniu Maciuś.Będą więc dwa przepiękne Maciusie w jednym domku :mrgreen:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie maja 15, 2016 17:10 Re: Huciane koty cz.III..Kocia mama z kociętami.Maciuś w dro

Bardzo się cieszę i trzymam kciuki za aklimatyzację Maciusia :ok:
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Nie maja 15, 2016 18:05 Re: Huciane koty cz.III..Kocia mama z kociętami.Maciuś w dro

Marysia dzwoniła, że Maciuś był bardzo grzeczny.Na początku trochę pomiaukiwał, ale potem spał spokojnie.Bez problemu dał się przełożyć do transporterka.Powinien już niedługo być w swoim nowym domku.Ma w wyprawce kocyki, posłanka, których już używał, swoją ulubioną zabawkę, miseczkę, powinno to pomóc, tak myślę.To mądry kotek, liczę, że szybko zrozumie, że to jego dom i że będzie mu dobrze.

ewar

Post » Nie maja 15, 2016 19:07 Re: Huciane koty cz.III..Kocia mama z kociętami.Maciuś w DS.

Maciuś już w domu.Zestresowany, co jest normalne, schował się pod łóżkiem.Nikt go nie będzie stamtąd wyciągał, dadzą mu spokój, a on sam zobaczy, że nie ma powodu się bać.

ewar

Post » Pon maja 16, 2016 9:17 Re: Huciane koty cz.III..Kocia mama z kociętami.Maciuś w DS.

Fajnie, że Dom taki mądry, cierpliwy i znający koty :ok:

Arcana

Post » Pon maja 16, 2016 9:46 Re: Huciane koty cz.III..Kocia mama z kociętami.Maciuś w DS.

Oczywiście.Bardzo się cieszę, że Maciuś tak dobrze trafił.Kotek bardzo się podoba, jest pulchniutki, porządnie wyczesany, naprawdę jest ładny.Skorzystał z kuwetki, troszkę zjadł, ale siedzi gdzieś schowany, bo się po prostu jeszcze boi.Pani zdziwiona, że nie syczał,wyszedł z transporterka i poszedł po schodach na górę, gdzie ma swój pokój do dyspozycji.Tam są jego zabawki, posłanka, nikt go nie niepokoi.To mądry kotek, sporo przeszedł w życiu i potrafi docenić dobre warunki.Ostatnie miesiące mieszkał w domu, otrzymał mnóstwo miłości, to też jest ważne.Miał kontakt z ludźmi, z psami, nie tylko tymi domowymi i nie panikuje na widok obcych, ale jest ostrożny i nikomu obcemu nie pozwoli się złapać.

ewar

Post » Pon maja 16, 2016 15:47 Re: Huciane koty cz.III..Kocia mama z kociętami.Maciuś w DS.

Byłam dzisiaj u Agatki i jej maluszków.Już mają niebieskie oczka i zaczynają chodzić.Bardzo niezdarnie, trzęsą się, zataczają, ale próbują.Rozkoszne są, naprawdę.Agatka jest dobrą mamusią, dba o swoje dzieci, wylizuje je, ogrzewa..itd.Je sporo, chyba ma dość pokarmu, jest szansa, że kociaki będą silne i zdrowe.Nie wiem, czy stronghold poradził sobie ze świerzbem i robalami, ale wciąż za wcześnie na bardziej radykalne działanie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pon maja 16, 2016 16:04 Re: Huciane koty cz.III..Kocia mama z kociętami.Maciuś w DS.

Mała wygląda jak pumka - panterka :D

waanka

Post » Pon maja 16, 2016 17:50 Re: Huciane koty cz.III..Kocia mama z kociętami.Maciuś w DS.

Ostatnie jest super :D

Arcana

Post » Pon maja 16, 2016 19:03 Re: Huciane koty cz.III..Kocia mama z kociętami.Maciuś w DS.

Czarny chłopczyk wygląda trochę jak ufoludek :mrgreen: Dziewczynka jest większa, silniejsza.Dobrze, że są tylko dwa maluszki.Łatwiej Agatce je wykarmić, no i potem, wiadomo, znaleźć domek tylko :wink: trójce kotów.

Dostałam mms-a ze zdjęciem Maciusia, ale z komórki nie wkleję.

ewar

Post » Pon maja 16, 2016 19:09 Re: Huciane koty cz.III..Kocia mama z kociętami.Maciuś w DS.

Czarny kocurek jak E.T. :mrgreen:

waanka

Post » Pon maja 16, 2016 19:26 Re: Huciane koty cz.III..Kocia mama z kociętami.Maciuś w DS.

waanka pisze:Czarny kocurek jak E.T. :mrgreen:

Też mi się tak kojarzyło :D
Muszę uszyć im jakieś posłanko z futerka, bo Agatka już coraz częściej wychodzi i zostawia dzieci same.Futerko będzie im przypominało mamę.
Zaniosłam takie naprędce uszyte, niezbyt starannie wykonane podusie z mikrofazy z miękkim wypełnieniem.Dostała je kotka, staruszka, w dodatku chora.Jak jej się podobały, że takie mięciutkie, miłe, aż mi się serce ścisnęło.P.Iza natychmiast zabrała się za szycie jak tylko o tym usłyszała i jutro kotka dostanie nowe, ładniejsze, ale równie milutkie.

ewar

Post » Pon maja 16, 2016 19:38 Re: Huciane koty cz.III..Kocia mama z kociętami.Maciuś w DS.

ewar pisze:
Dostałam mms-a ze zdjęciem Maciusia, ale z komórki nie wkleję.

Opowiedz po radiowemu.

Arcana

[poprzednia][następna]