Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 11, 2016 21:41 Re: Nasza..Koty specjalnej troski,moje wyimaginowane koty, s

Nasza raz miała i to na samym początku, gdy do nas trafiła, znieczulenie, bo usuwano jej narośl na dziąśle. Niby było ok, po narkozie sąsiadka z nią siedziała, my w pracy. Ale na drugi dzień wieczorem już taka klapnięta była, ciężko dyszała i zasmarkana po szyję :( U niej to szło w katar, ale jakoś dziwnie wizyt u weterynarza nie odchorowuje tylko po przyjściu zaraz leci do miski i się najada na zapas :D

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Śro maja 11, 2016 21:52 Re: Nasza..Koty specjalnej troski,moje wyimaginowane koty, s

Atta pisze:Nasza raz miała i to na samym początku, gdy do nas trafiła, znieczulenie, bo usuwano jej narośl na dziąśle. Niby było ok, po narkozie sąsiadka z nią siedziała, my w pracy. Ale na drugi dzień wieczorem już taka klapnięta była, ciężko dyszała i zasmarkana po szyję :( U niej to szło w katar, ale jakoś dziwnie wizyt u weterynarza nie odchorowuje tylko po przyjściu zaraz leci do miski i się najada na zapas :D

Pewnie się przeziębiła tak jak mój Franuś bo siedział na płytkach i błagał o jedzenie. Oczywiście po jakimś czasie wymiękłam i mu dałam bo w żaden sposób nie chciał się nigdzie uspokoić viewtopic.php?f=46&t=152219&p=10238580&hilit=Franu%C5%9B+chce+je%C5%9B%C4%87#p10238580 na zdjęciach jeszcze Jasinek :cry: Wituś białaczkowy... :cry: aj aj aj i po co tam wchodziłam. :cry:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro maja 11, 2016 22:19 Re: Nasza..Koty specjalnej troski,moje wyimaginowane koty, s

Nie, ona taka już jest, ma koci katar, z tym że nie działają na nią żadne środki. Była dość schorowana, nawet nie wiedzielismy, gdy ja adoptowaliśmy. Uswiadomienie przyszło dopiero ze strony naszej weterynarki. A wiadomo,że gdy stres przeżywa taki kot to dopiero jest cały zasmarkana, poważne trudności z oddychaniem. W sumie tylko 2 razy tak miała będąc już z nami,ale mając pierwszy raz do czynienia z takim kotem, bałam sie wtedy, że sie udusi i cała noc przy niej czuwałam.
Oczywiście lubi ciepło, nawet w upały siedzi w kocu albo na takim futrzaku w koszyku ;)

Atta

Post » Czw maja 12, 2016 8:11 Re: Nasza..Koty specjalnej troski,moje wyimaginowane koty, s

Atta pisze:Nie, ona taka już jest, ma koci katar, z tym że nie działają na nią żadne środki. Była dość schorowana, nawet nie wiedzielismy, gdy ja adoptowaliśmy. Uswiadomienie przyszło dopiero ze strony naszej weterynarki. A wiadomo,że gdy stres przeżywa taki kot to dopiero jest cały zasmarkana, poważne trudności z oddychaniem. W sumie tylko 2 razy tak miała będąc już z nami,ale mając pierwszy raz do czynienia z takim kotem, bałam sie wtedy, że sie udusi i cała noc przy niej czuwałam.
Oczywiście lubi ciepło, nawet w upały siedzi w kocu albo na takim futrzaku w koszyku ;)

Na szczęście Twoja kicia często nie musi być narażona na czynniki stresujące. :201461 :ok:

Moje kotki siedzą zamknięte i miauczą pod drzwiami i nie wiedzą co się dzieje i czemu pańcia nie chce dać im jeść ani wypuścić. :(
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw maja 12, 2016 9:06 Re: Nasza..Koty specjalnej troski,moje wyimaginowane koty, s

Kochane, wiem jak Ci się serce kraje- bo jak tu wytłumaczyć, że to dla ich dobra.

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Czw maja 12, 2016 11:18 Re: Nasza..Koty specjalnej troski,moje wyimaginowane koty, s

Już bidulki na zabiegu i po obiedzie jadę po nie.
Tola jak zwykle ze strachu zrobiła kupkę pod siebie,( tutaj na zdjęciu po usunięciu chrzęstniaka) viewtopic.php?f=46&t=159953&hilit=Tola+ze+strachu&start=435#p10463589
a tutaj jak były w mrozy trzaskające łapane i w śniegu viewtopic.php?f=46&t=159953&hilit=Tola+ze+strachu&start=435#p10463589
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw maja 12, 2016 16:57 Re: Nasza..Koty specjalnej troski,moje wyimaginowane koty, s

I będzie całonocne czuwanie nad futrami..

Atta

Post » Czw maja 12, 2016 17:43 Re: Nasza..Koty specjalnej troski,moje wyimaginowane koty, s

Baltimoore pisze:Kochane, wiem jak Ci się serce kraje- bo jak tu wytłumaczyć, że to dla ich dobra.

Właśnie, człowiekowi można..... :(

Atta pisze:I będzie całonocne czuwanie nad futrami..

Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, choć Pani doktor bała się o Bolusia. :(

Kotki już w domku i śpią na słoneczku.
Boluś i Tola
Obrazek Bbb*(Obrazek Obrazek

Tusia
Obrazek Obrazek

Rachunek 340 + tabletki.

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw maja 12, 2016 19:24 Re: Nasza..Koty specjalnej troski,moje wyimaginowane koty, s

:( Jakie biedusie :201461 :201461 :201461
Ale jak się podgoi, to będzie im się dużo lepiej jadło.

Baltimoore

Post » Pt maja 13, 2016 7:01 Re: Nasza..Koty specjalnej troski,moje wyimaginowane koty, s

Przeżyliśmy noc :201494 :201494 :201494 i rano koty już pilnie domagały się wyjścia na dwór.
Tusia pojadła mokrego i Tola. Boluś nie chciał, bo on woli suche ale on miał najwięcej z Tolą pousuwanych ząbków bo wszystkie trzonowce ale i któreś miało szyte dziąsła. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob maja 14, 2016 11:07 Re: Nasza..Koty specjalnej troski,moje wyimaginowane koty, s

Byłam właśnie z malutką burasią na kontroli w lecznicy i dziewczynka jest już zdrowa i może szukać domku. :D
Zrobię jej ogłoszenie razem z Dzidkiem/Filipkiem bo one się bardzo polubiły, a nuż się uda. :ok:

Obrazek Obrazek Obrazek

Kolczatka :D
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob maja 14, 2016 11:19 Re: Nasza..Koty specjalnej troski,moje wyimaginowane koty, s

Suuuper wieści :201461 :201461
Fajnie byłoby, jakby trafiły do fajnego domku razem :ok: :ok:
Będę trzymać kciuki mocno mocno :1luvu:

A jak się czują biedusie po wczorajszych przeżyciach dentystycznych?

Baltimoore

Post » Sob maja 14, 2016 11:30 Re: Nasza..Koty specjalnej troski,moje wyimaginowane koty, s

Baltimoore pisze:A jak się czują biedusie po wczorajszych przeżyciach dentystycznych?

Przedwczorajszych Agnieszka :wink: ale już wczoraj było dobrze i bez komplikacji.

U nas pada, koty leżą u mnie na kanapie i nawet Kubuś przyszedł ze dworu a Sonia i Boluś dzikuski niestety nie chcą wejść.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob maja 14, 2016 12:08 Re: Nasza..Koty specjalnej troski,moje wyimaginowane koty, s

Popatrz, jak mi na jeden dzień interneta ukradli, to mi cały dzień się stracił 8O 8O

Baltimoore

Post » Sob maja 14, 2016 12:53 Re: Nasza..Koty specjalnej troski,moje wyimaginowane koty, s

Baltimoore pisze:Popatrz, jak mi na jeden dzień interneta ukradli, to mi cały dzień się stracił 8O 8O

No widzisz, dobrze, że ważnych spraw nie miałaś do załatwienia. :lol:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]