Juz jestem po rozmowie z wetka, wiec donosze co dalej, chociaz jeszcze nie mam wynikow badan w reku.
Brucek ma lekko podwyzszone OB, ale inne wyniki sa ok, a teraz musimy zlapac mocz, jak juz wiecie. Od tego zalezy dalsze leczenie, bo moze sie okazac ze ma stan zapalny cewki (ostatnio za czesto sika) lub krysztaly.
HrupTak po 2 latach nerkowego Renala przechodzi na RC Intestinal, zeby ograniczyc jej wymioty. Po 3 tygodniach uzywania nowej karmy zrobimy jej kontrole, ale tylko mocznika i kreatyniny, zeby sprawdzic czy nowa karma jej nie szkodzi. Oprocz tego bedzie dostawac Metoclopromlamid, dwa razy dziennie (pol i 1/4 tabletki), na pobudzenie pracy zoladka.
Rysio ma troche za niska glukoze, podwyzszone proby watrabowe (jednak nie az tak, zeby rwac wlosy z glowy). Jednak wyniki sa do konca wiarygodne, ze wzgledu na hemolize, prawdopododobnie przez to ze wlasciwie krwi nie dalo sie pobrac tylko wykapalismy z naklucia bezposrednio do probowki.
Rysio na razie ma przejsc na diete dla watrabowcow i niebawem czeka go powtorka badan. Jak sie wyniki watraby nie unormuja dostanie jakis lek, ktory bedziemy podawac w domu. Byc moze wyniki Rysia sa spowodowane jego spora nadwaga, a nastepnie ponad polrocznym odchudzaniem. Myslimy, ze to moze byc przyczyna jego problemow zdrowotnych.
Oprocz tego dostaniemy preparat witaminowy (nazwy nie pamietam, bo go jeszcze nie mam w rekach, ale koty zojki go jedza),. Glownie ma go dostawac Rysio, ale takze Brucek i jezeli nie bedzie przeciwskazan to takze Hrupka (na leukocyty).
Tak to wyglada w tej chwili, jednak nie martwimy sie, bo sadze ze i tak nie jest zle

. W poniedzialek jedziemy do lecznicy po leki i karmy lecznicze.
Pozdrowniena od Trio i dziekujemy za zainteresowanie