Cosia,Czitka,Balbi i Obiś. Szczur poszukiwany...Jest!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 27, 2016 23:43 Re: Cosia, Czitka, Balbi-w czasie deszczu koty się nudzą...

Czitko, bo ta wiosna też taka jakaś nie wiosenna. U mnie też czereśnia kwitnie, ale co z tego jak zimno i mokro ? Owocków nie będzie. :evil:
Tulipany kładą się - albo od przymrozków, albo od deszczu.

A dziewczyny jak teraz reagują na Obisia ?
A ciężarówka ?

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw kwi 28, 2016 13:00 Re: Cosia, Czitka, Balbi-w czasie deszczu koty się nudzą...

Ciężarówka tyła, tyła, tyła i zniknęła. Tyle nadziei, że może to czyjaś kotka z okolicznych domów i urodziła gdzieś te biedne kociątka "u siebie" a nie w krzakach, bo zimno bardzo ostatnio.Może tylko przychodziła nocami coś pojeść na dachu komórki?
Teraz widzę czasami drugą taką, wcześniej rozpoznawaną jako Kumpel, ale to na bank Kumpela i chyba też gruba. Ona jakby "miciowata", ładna, srebrna, z białymi żabotami. Nie mam na te okoliczne koty wpływu, pojawiają się czasem i wieją z prędkością światła.
A Obiś chudzieńki. Właśnie przed chwilą wdarł się do domu, wyjadł wszystkim wszystko, siknął i dostojnie zniknął. Zdążyłam zważyć, ale mordę darł, bo na ręce to nie. 3.80.
Nie mam pomysłu na Obisia. Kastrować nie można, bo wstępne wyniki wskazują na (odpukać) kota nerkowego. Obiś wymaga troskliwej opieki, serca, ciepłego domu, pełnej diagnostyki, uwagi i czasu. I sił. I mocy przerobowych. Nie mam :(
Karmię, doglądam, odkleszczam- tyle mogę.
Dziewczynki moje Obisia tolerują tyle o ile. Łapoczynów nie ma, w ogrodzie potrafią spokojnie łazić w pewnej odległości od siebie i nie wrzeszczeć. Balbusia tylko najmocniej się denerwuje, ona chłopów nie lubi. Łapkę sobie z tych nerwów tylną od środka wylizała, schudła chyba też trochę. Jej Obiś nie służy.
Najgorzej jest z Bezogonkiem. Wpada na teren ogrodu, wali łapami, wrzeszczy, rzuca się, atakuje. Wredota.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Sob maja 14, 2016 21:09 Re: Cosia, Czitka, Balbi-w czasie deszczu koty się nudzą...

Czitka, po co się tak męczyłaś odchowując Taśtasie? Koty trzeba było zaangażować: https://www.facebook.com/catoic/videos/ ... 704429136/

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob maja 21, 2016 14:08 Re: BARDZO PILNA POMOC POTRZEBNA!!!!!WROCŁAW!

Proszę zajrzyjcie tutaj, bardzo pilan pomoc potrzebna!
viewtopic.php?f=1&t=172642&p=11333363#p11333363
Obrazek

czitka

Post » Sob wrz 10, 2016 18:03 Re: BARDZO PILNA POMOC POTRZEBNA!!!!!WROCŁAW!

Halo Wrocław! Nie o kotach :evil:
Czy ktoś chce wiadro winogron takich małych czarnych? Mam cały płot, na soczki można przerobić, tylko trzeba sobie poobcinać, czysta przyjemność. Zapraszam wyłącznie jutro, czyli w niedzielę, popołudniem.
Głaskanie kotów będzie dodatkową atrakcją, w tym Obisia, czyli nie mojego kota.
Obrazek

czitka

Post » Sob wrz 10, 2016 19:33 Re: Cosia, Czitka, Balbi i Obiś zapraszają po winogrona.WROC

Ola, a juz masz dojrzałe ? bo moje czarne to owszem, też są, ale kwaśne jak diabli, jeszcze ze dwa tygodnie słońca i zimnych nocy im trzeba.

A wyobraź sobie - weszłam sobie rano na FB i dowiedziałam się, że moja córka z rodzinką są właśnie w drodze do Wrocławia. Wnerwiłam się, bo gdybym wiedziała wcześniej - zabrałabym się z nimi, może udałoby się jakąś kawkę wypić. :evil:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob wrz 10, 2016 20:14 Re: Cosia, Czitka, Balbi i Obiś zapraszają po winogrona.WROC

Dojrzałe, dojrzałe :P I strasznie ich dużo!
Izka, a ileż to roboty wsiąść w pociąg, masz dwie godziny do Wrocławia :ok:
Teraz o kotach: zmęczone upałem padły na parapetach i śpią. Obiś (niczyj) o tej porze kursuje, powiedział dobranoc i zniknął w czeluściach nocy. Waży już 4.20, tuczę dalej i dwa inne domy (czyt. stołówki) takoż.
Obrazek

czitka

Post » Nie wrz 18, 2016 18:42 Re: Cosia, Czitka, Balbi i Obiś zapraszają po winogrona.WROC

Zaznaczam wątek coby nie zgubić, jak Obisiowy zamkną na kłódkę :D :201461
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie wrz 18, 2016 18:45 Re: Cosia, Czitka, Balbi i Obiś zapraszają po winogrona.WROC

Tu Cie mam! :twisted:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon wrz 19, 2016 14:51 Re: Cosia, Czitka, Balbi i Obiś zapraszają po winogrona.WROC

Wracamy na włości!
Dzień dobry wszystkim mówi Obiś! :P
Obrazek
Poza Obisiem są ważniejsze oczywiście Futra, postaramy się wieczorkiem uzupełnić wieści, teraz tylko próba odświeżenia wątku.
Uwaga: Obisia sprzedaję wieczorem na centymetry, ile komu i z której części?
A ja pożegnałam lato w Sarbinowie. Jakie tam były zachody słońca cudowne!
Obrazek
Żegnaj lato na rok.....
(Czekamy na Szczepcia w kaloszach, proponuję od dzisiaj)
Obrazek

czitka

Post » Pon wrz 19, 2016 15:14 Re: Cosia, Czitka, Balbi, Obiś i ogrodowi goście...

Jaki uśmiechnięty Obiś! :)
I naprawdę "pucki" mu się robią.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pon wrz 19, 2016 15:20 Re: Cosia, Czitka, Balbi, Obiś i ogrodowi goście...

Olu! Dawno Cię nie widzieliśmy, ale super wyglądasz!!! :)
Serdecznosci dla Ciebie i wszystkich Twoich podopiecznych :D

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Pon wrz 19, 2016 15:24 Re: Cosia, Czitka, Balbi, Obiś i ogrodowi goście...

Dziękuję, dziękuję, dobrze mi wychodzi tyłem, pod wieczór i pod słońce :mrgreen:, Obiś na bank wygląda lepiej :P
Bardzo proszę, ile centymetrów i z której części komu :wink: ?
Obrazek
Obrazek

czitka

Post » Pon wrz 19, 2016 17:49 Re: Cosia, Czitka, Balbi, Obiś i ogrodowi goście...

Obiś kawaler śliczny, proszę od mnie buziaka w pucka przekazać.
Tak, zaczynamy czekać na Szczepana w kaloszach. Byle do świąt, potem będzie z górki.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon wrz 19, 2016 18:44 Re: Cosia, Czitka, Balbi, Obiś i ogrodowi goście...

Parę słów, co wokół domu. To może dach komórki, proszę bardzo :evil:
To Czekoladowy, kumpel Obisia. Głodny jak wilk, dziki. Daję jeść, bo mi się serce kroi w plasterki. Ładny. Nie mam pomysłu.
Obrazek
A to Cosia, która patrzy właśnie na Czekoladowego:
Obrazek
Zimno się robi, drewno do kominka zamówiłam. Balbinka kichała dwa tygodnie, już myślałam, że się wszystkie pochorują, ale opanowałam. Czitka się starzeje, ale na szczęście nie choruje, aczkolwiek oczko leczyłam przez ostatnie dwa tygodnie też, już dobrze.
Jeżu się pokazuje wieczorami, taki zabiegany jakiś, miski podstawiam, je i szybko, szybko znika w chaszczach. Może szuka sobie miejsca na przezimowanie?
A Obcio, który robi za tymczasa, przechodzi sam siebie. Dla niewtajemniczonych w wątku Obisia, który zamykamy, Obiś ma na nazwisko Mazowiecki, bo to Siła Spokoju. Przetrzyma wszystkie ataki i fochy dziewczyn z kamiennym pysiem. Po prostu siedzi i liczy kwiatki. Nieruchomo. Niech sobie wrzeszczą. Pokrzyczą, pokrzyczą i przestaną. I rzeczywiście tak się dzieje.
Do domu wchodzi tylko posprzątać miski i szybciutko wychodzi, lepiej w ogrodzie.
Co będzie zimą, pojęcia nie mam, nie uprzedzajmy wydarzeń.
No właśnie, wracając do zimy.
Wrzesień się kończy, trzeba tylko przetrwać listopad, a od któregoś tam grudnia dni coraz dłuższe.
I tak dalej :ryk:
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]