Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 36

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 25, 2016 21:54 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Był tata i przyniósł mi Thiocodin na kaszel. Wzięłam już tabletkę i mam nadzieję że może tym razem prześpię noc nie dusząc się.

jeszcze śpisz?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon kwi 25, 2016 22:21 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Witam wieczorowo! :)
Thiokodin sprawdza się . Nadal kaszlę ale zdecydowanie mniej i udało mi się przespać spokojnie całą noc. Ani razu się nie dusiłam. Wstałam o 9 na antybiotyk i dać dziewczynkom śniadanie a znów usnęłam do prawie 11.
Zrobiłam dziś w końcu pranie bo uzbierała mi się już cała pralka. Moi rodzice byli dziś u lekarza i okazuje się że mają silne przeziębienie. Oboje dostali antybiotyk i zalecenie - leżeć. Mama zrobiła mi jeszcze zakupy - sklep, apteka i poszła się położyć. Po prostu załatwiłam swoją rodzinę :(
Plusem dzisiejszego dnia był telefon od mojej kierowniczki. Zadzwoniła by zapytać jak się czuję i przeprosiła że tak późno ale jak zwykle jest problem z kasjerkami bo ciągle coś się wydarza. Od wtorku zaczęła pracę jakaś dziewczyna. Przepracowała 4 dni i dziś już nie pojawiła się w pracy. Telefonu nie odbiera i nie wiadomo co z nią.
Ale ja nadal mam się nie przejmować tylko kurować i nie myśleć przez ten czas o pracy. Przy okazji poprosiłam o dzień wolny 13 maja na wizytę u kardiologa. Właśnie okazało się że tego dnia miałam pracować. Ale powiedziała że pozmienia i dopiero wtedy da dziewczynom grafik.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto kwi 26, 2016 8:24 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

barbarados pisze::ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dzięki Basiu cały czas potrzebne. :)
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto kwi 26, 2016 8:27 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Witam ! :)
A mnie dziś po 8 obudził sms z DPD. Pan kurierro o imieniu Emil odwiedzi nas dzisiaj z paczuszką z zoo+ między 13,30 a 14,30. Tak więc czekamy :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto kwi 26, 2016 8:31 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:Witam ! :)
A mnie dziś po 8 obudził sms z DPD. Pan kurierro o imieniu Emil odwiedzi nas dzisiaj z paczuszką z zoo+ między 13,30 a 14,30. Tak więc czekamy :ok:

jak fajnie z tym DPD :)
my mamy jeszcze żarełka na jakieś dwa tygodnie, chyba , ze będzie jakaś fajna promocja to zamówimy wcześniej
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto kwi 26, 2016 8:37 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

mir.ka pisze:

my mamy jeszcze żarełka na jakieś dwa tygodnie, chyba , ze będzie jakaś fajna promocja to zamówimy wcześniej

Nam zostały 4 saszetki Felixa, 4 puszki Gurmeta sosiku i 2 puszki Gurmeta mus. Niby na 10 dni żarełka jeszcze jest ale ja tak na ostatnia chwilę nie lubię bo boję się że braknie. Poza tym nie ma już smaczków i Zuzia jest przez to nieszczęśliwa. Ona codziennie dostaje po kilka ziarenek.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto kwi 26, 2016 8:38 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:

Nam zostały 4 saszetki Felixa, 4 puszki Gurmeta sosiku i 2 puszki Gurmeta mus. Niby na 10 dni żarełka jeszcze jest ale ja tak na ostatnia chwilę nie lubię bo boję się że braknie. Poza tym nie ma już smaczków i Zuzia jest przez to nieszczęśliwa. Ona codziennie dostaje po kilka ziarenek.

a jakie im dajesz smaczki?
dla Tofika najlepszym smaczkiem jest kurza noga :lol:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto kwi 26, 2016 8:43 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:

a jakie im dajesz smaczki?
dla Tofika najlepszym smaczkiem jest kurza noga :lol:

Zuzia uwielbia Felixa Mix Party z tłuszczami Omega6. Nie dostaje dużo z 4-5 ziarenek na dzień.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto kwi 26, 2016 10:58 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Hej :)
Fajnie Wam, że przyjdzie paczka z zooplus :) Wszyscy będą się cieszyć :)
Ja swojego przeziębienia też nie umiem doleczyć - pozostała mi masakryczna chrypka, a to już któryś miesiąc.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto kwi 26, 2016 12:22 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

klaudiafj pisze:Hej :)
Fajnie Wam, że przyjdzie paczka z zooplus :) Wszyscy będą się cieszyć :)
Ja swojego przeziębienia też nie umiem doleczyć - pozostała mi masakryczna chrypka, a to już któryś miesiąc.

Niom.....już się nie mogę doczekać. :)
Mnie też jeszcze do końca nie przeszło i nadal chrypię a i gardło też mam takie obolałe.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto kwi 26, 2016 12:28 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewcia,zdrówka dla Ciebie i Twoich Rodziców :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto kwi 26, 2016 12:30 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

aannee99 pisze:Ewcia,zdrówka dla Ciebie i Twoich Rodziców :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziękuję dla ciebie również. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto kwi 26, 2016 13:33 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Paczuszka przyszła tuż po 14. Dziewczynki dostały smaczki i już są zadowolone.
Paczka niestety przyszła uszkodzona. :( Kupiłam płyn neutralizujący zapach siuśków i wymiocin i płynu niestety trochę się ulało zamaczając saszetki. Na szczęście są odpowiednio zapakowane więc umycie opakowania pod bieżącą wodą powinno załatwić sprawę.
Bardzo lubię ten płyn bo zawiera bakterie żywiące się pozostałościami po moczu i wymiocinach. Jak się Poli zdarzy cofka to psikam tym płynem i za chwilę ścieram do sucha. Dzięki temu myję i dezynfekuję takie miejsce. Gdy Zuzia miała okres siusiania na dywan bardzo się przydał. Gdy spryskałam to miejsce na dywanie nie śmierdziało moczem po wyschnięciu. Przyznaję że prawie nos wsadziłam w dywan i nic nie poczułam.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto kwi 26, 2016 13:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

To ten płyn.
Na prawdę gorąco polecam bo sprawdza się w 100 % . Można nim też dezynfekować kuwety bo pozostawia po sobie bardzo przyjemny zapach.

http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... ety/442361
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]