Łódź 2016 - prośba o głosy na JOKOTa - str.84

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 18, 2016 9:50 Re: Łódź 2016 - tniemy powoli - str.13

Umknęła mi jedna ważna łapanka - przy Tatrzańskiej - na tyle ważna (dla mnie), że postaram się napisać o niej opowiadanko - tu zamieszczę tylko kilka słów i zdjęcia - z dwóch ciężarnych kotek udało się złapać tylko jedną, drugą jedna z karmicielek zaczęła karmić w innym miejscu, tam przeszła też reszta stada.

Obrazek * Obrazek * Obrazek

Zdaniem tej pani koty muszą mieć trochę przyjemności z życia i nie wolno im sterylizacją i kastracją tej przyjemności odbierać. Kociaki? Zawsze znikają, bo ludzie biorą je do domów. Ile ostatnio się urodziło? Sześć. Ile wzięto do domów? Dwa. A gdzie cztery? Pewnie ktoś ukradł.

Druga kotka urodziła - i pozostali karmiciele mają rozglądać się za kociętami, może uda się zgarnąć malutkie i razem z nimi kotkę.
Tyle że mamy kolejną zwolenniczkę „natury” - a z takimi bardzo trudno….

I przy okazji zdjęcia ilustrujące odzew łodzian na apel Hanny Zdanowskiej - prezydent miasta - o otwieranie okienek piwnicznych.
Kpina w żywe oczy?

Obrazek * Obrazek
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon kwi 18, 2016 16:20 Re: Łódź 2016 - otwarte okienka - kpina z Prez.Miasta? - st

Pamiętacie, jak dwa lata temu pomagaliście nam ratować charta? Uratowany, znalazła dom.

Nie pamiętacie…

No to pokrótce - moja kocia przyjaciółka Justyna z Bełchatowa, znana Wam z wielu opowiadanek, ma siedlisko na pograniczu łódzkiego i Kielecczyzny. Wiocha zapadła. I tam ludzie trzymają charty - kłusują nimi. Jak się urodzi chart-ciapa, który nie przynosi zajęcy - łopatą i do piachu…

Teoretycznie można o tym gdzieś donieść - ale Justyna ma tam dom, koty. Może ktoś przyjedzie, może będzie jakiś mandat albo sprawa, ale procederu to nie zlikwiduje, a Justynie np. dom spalą. Albo koty skrzywdzą…

Wczoraj - 17 kwietnia 2016 - dostałam maila:

Obrazek

„Szukam pilnie domu dla psa ze zdjęcia. To samo miejsce co charcik, ten sam problem - nie chce polować... Pies przepadnie. Zresztą nie wiem, czy już nie przepadł. Napisałam do Pomoc Chartom, odpisali że poszukają mu domu i już długo cisza... przestałam wierzyć, że faktycznie pomogą.
A pies, jeśli jeszcze żyje, to wymaga pomocy na już. Za dobrze znam tych ludzi, by się łudzić.
Będę teraz w weekend na wsi, to spróbuję się zorientować w sytuacji. Może umieściłabyś go na blogu...?”

Nie odpisałam, bo nie miałam co odpisać, zresztą dzień był wariacki, drugi weekend roboczy, po tygodniu 8-19 i przy chorych kotach….

A dziś na nieco świeższy rozumek spłynęło olśnienie - dwie niedawno poznane dziewczyny, Patrycja i Paulina. Obie samodzielne i konkretne, jedna bardziej psiara, druga bardziej kociara. Patrycja zgłosiła się do nas kilka tygodniu temu na FB - chce pomagać kotom. Wypatrzyła ciężarne kotki w pobliżu swojego bloku - przy Tatrzańskiej. Próbowałyśmy tam łapać - niestety „dzięki” postawie karmicielki udało się złapać tylko jedną, druga wyprowadzona przez karmicielkę okociła się. W czasie łapania poznałam Paulinę.
Dziewczyny teraz dyskretnie rozglądają się za tą kotką z maluszkami i za resztą stadka, kociaki trzeba zgarnąć, zanim spotka je coś złego, resztę wyciąć.

Przesłałam do nich maila, zadzwoniłam podać nieco informacji.
Dziewczyny stwierdziły, że nie czekają do piątku - bo w piątek tego psa może już nie być.
Dogadały się z Justyną - one lecą busikiem do Piotrkowa, Justyna je tam łapie samochodem, razem jadą te 70km w kieleckie po psiaka, wracają z Justyną i psiakiem do Bełchatowa i czekają na mnie - a ja ruszam z Łodzi ok.19-19.30 po pracy i przywożę je. Komplikacje - tak, ale Justyna jest chora, kurs w kieleckie i z powrotem to dla niej duży wysiłek, nie da rady dowieźć ich do Łodzi i wrócić.

Resztę napiszę jutro.

A na razie prośba - na koszty transportu i pierwszego przeglądu lekarskiego psiaka
- poprosimy - dla chartowatego - na konto FFA Łódź 71 1020 2313 0000 3802 0442 4040
Ostatnio edytowano Pon kwi 18, 2016 17:58 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pon kwi 18, 2016 16:34 Re: Łódź 2016 - charcik też kot.... - str.13

Cukiernia w tym tygodniu ma kilka zamowien to wplata bedzie na charcika :ok:

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Pon kwi 18, 2016 18:04 Re: Łódź 2016 - otwarte okienka - kpina z Prez.Miasta? - st

kalewala pisze:No to pokrótce - moja kocia przyjaciółka Justyna z Bełchatowa, znana Wam z wielu opowiadanek, ma siedlisko na pograniczu łódzkiego i Kielecczyzny. Wiocha zapadła. I tam ludzie trzymają charty - kłusują nimi. Jak się urodzi chart-ciapa, który nie przynosi zajęcy - łopatą i do piachu…

Teoretycznie można o tym gdzieś donieść - ale Justyna ma tam dom, koty. Może ktoś przyjedzie, może będzie jakiś mandat albo sprawa, ale procederu to nie zlikwiduje, a Justynie np. dom spalą. Albo koty skrzywdzą…

Wczoraj - 17 kwietnia 2016 - dostałam maila:

Obrazek

„Szukam pilnie domu dla psa ze zdjęcia. To samo miejsce co charcik, ten sam problem - nie chce polować... Pies przepadnie. Zresztą nie wiem, czy już nie przepadł. Napisałam do Pomoc Chartom, odpisali że poszukają mu domu i już długo cisza... przestałam wierzyć, że faktycznie pomogą.
A pies, jeśli jeszcze żyje, to wymaga pomocy na już. Za dobrze znam tych ludzi, by się łudzić.
Będę teraz w weekend na wsi, to spróbuję się zorientować w sytuacji. Może umieściłabyś go na blogu...?”

A na razie prośba - na koszty transportu i pierwszego przeglądu lekarskiego psiaka
- poprosimy - dla chartowatego - na konto FFA Łódź 71 1020 2313 0000 3802 0442 4040

Proszę zgłosić tego charta tu - na pewno znajdzie dom:

http://chartywpotrzebie.nets.pl/kontakt.html
https://www.facebook.com/Charty-w-Potrz ... =page_info
I tu (bo jak widać nawet wzmianki o nim nie ma):
https://www.facebook.com/Pomoc-Chartom- ... =page_info

Co do reszty, to hodowanie lub utrzymanie chartów rasowych lub ich mieszańców wymaga zezwolenia - uzyskiwanego każdorazowo na dane zwierzę. Owo zezwolenie można cofnąć :wink:
Prawo łowieckie:
"Art. 10. 1. Hodowanie lub utrzymywanie chartów rasowych lub ich mieszańców wymaga zezwolenia starosty właściwego
ze względu na miejsce prowadzenia ich hodowli lub utrzymywania, wydawanego na wniosek osoby zamierzającej
prowadzić taką hodowlę lub utrzymywać takiego psa.
2. Minister właściwy do spraw rolnictwa w porozumieniu z ministrem właściwym do spraw środowiska, po zasięgnięciu
opinii Związku Kynologicznego w Polsce oraz Polskiego Związku Łowieckiego, określi, w drodze rozporządzenia,
warunki i sposób hodowania i utrzymywania chartów rasowych oraz ich mieszańców, biorąc pod uwagę konieczność
zapewnienia bezpieczeństwa ludzi oraz, w odpowiednim zakresie, bezpieczeństwa zwierząt.
3. W przypadku niespełnienia wymagań określonych w przepisach wydanych na podstawie ust. 2 starosta odmawia
wydania zezwolenia, o którym mowa w ust. 1.
4. Przepis ust. 3 stosuje się odpowiednio do cofnięcia zezwolenia, o którym mowa w ust. 1.
5. Organem właściwym w sprawie cofnięcia zezwolenia, o którym mowa w ust. 1, jest starosta właściwy ze względu
na miejsce prowadzenia hodowli lub utrzymywania chartów rasowych lub ich mieszańców.
6. Zezwolenie, o którym mowa w ust. 1, wygasa w razie zmiany miejsca prowadzenia hodowli lub utrzymywania
chartów rasowych lub ich mieszańców.
7. Rozstrzygnięcia w sprawie wydania zezwolenia oraz cofnięcia zezwolenia, o którym mowa w ust. 1, są podejmowane
w formie decyzji administracyjnej."

Obwieszczenie Marszałka Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 27 listopada 2015 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu ustawy – Prawo łowieckie
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet? ... 0150002168

Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 5 lipca 2010 r. w sprawie warunków i sposobu hodowania i utrzymywania chartów rasowych oraz ich mieszańców:
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet? ... 0101350909

Koniczynka47

Od: Wto lut 23, 2016 9:21

Post » Wto kwi 19, 2016 12:21 Re: Łódź 2016 - charcik też kot.... - str.13

Obrazek

Jest „jutro” - 19 kwietnia 2016 - piszę zgodnie z obietnicą.
Samuel - takie będzie nosił imię - już w Łodzi. Około 20.30tej przejęłam od Justyny psiaka i dziewczyny na trasie Łódź-Bełchatów. Grzeczny niesłychanie, spokojny i miły. Bardzo dobrze czuje się w samochodzie - wspólne 40km przejechaliśmy idealnie spokojnie, mimo że wcześniej psiak miał sporo stresów - przyprowadzony na podwórko Justyny potwornie się bał, nie dawał do siebie podejść. W końcu Patrycji i Paulinie udało się go dotknąć i pogłaskać - i nastąpił cud. Poczuwszy ręce, które głaszczą, pies już nie chciał się od nich odkleić. Od tego momentu przytula się do każdego - w braku innego obiektu przytulił się najpierw do mnie, potem w poczekalni lecznicy do wszystkich ludzi, próbował do lecznicowego kota - dostał łapką w nos, aż zahuczało, zdziwił się i już wie, że z kotami ostrożnie. Przytulał się do lekarza, który go badał i kłuł chipem. Po prostu - 33kg łagodnej słodyczy.
Nie wiemy, czy umie załatwiać się na spacerze - jak na razie zalał poczekalnię lecznicy żółtą Niagarą, potem próbował zalać gabinet…
Nie umie chodzić na smyczy - być może źle mu się kojarzy długi skórzany pas… Boi się wody w misce..
Grzecznie i szybko przychodzi na wołanie.
Przed północą odwiozłam dziewczyny i psa na Dąbrowę i dalej niewiele wiem - półprzytomna wróciłam do domu,
Dziewczyny miały pójść z nim na spacer do parku - w celach hmm sanitarnych. Spał grzecznie w domu - widzę zdjęcia na FB - https://www.facebook.com/ansk312
I pewnie tam będą dalsze relacje.

Obrazek * Obrazek

Dla formalności - w lecznicy został opryskany na pchły i kleszcze, zdjęto mu kilka kleszczy, dostał „na wynos” tabletki na robale - do podania za kilka dni. I został zachipowany. Za wszystko tylko 45zł - dziękujemy bardzo - bardzo.
Suchą karmę na pierwsze dni pies dostał w prezencie - przekazanie podróżników nastąpiło pod wiejskim sklepem, weszłyśmy tam kupić coś do zjedzenia - nieco głodne po kilku godzinach podróży. Panie ze sklepu usłyszawszy historię psa - podarowały mu całkiem spory worek suchej karmy.
Najpilniejsze potrzeby na już - szeleczki dla niego, z obróżki malutka główka łatwo się wyślizguje. Przydałaby się też obróżka na pchły i kleszcze - w tym roku kleszcze szaleją…. A choroby odkleszczowe są bardzo groźne… Na bieżąco karma.
Za kilkanaście dni kolejne odrobaczenie, potem szczepienie, a potem kastracja - pies ma 6-7 lat, może będą konieczna jakieś badania…
Jeszcze trzeba go nauczyć chodzić na smyczy, załatwiać się na spacerach, pić wodę z miski… Spać w łóżku już umie, przybiegać na zawołanie też.

Właśnie jestem po krótkiej rozmowie z Pauliną - pies na spacerze nocnym trzymał się nogi, troszkę poszalał z drugim psem, ale wręcz obsesyjnie wracał do człowieka. Smycz powoli akceptuje. Jeszcze próbował w domu oznaczyć mebel - skarcony chyba zrozumiał, że nie wolno.
Jest szansa, że będzie psem idealnym - ale do adopcji jeszcze długa droga…
Ciekawi mnie historia tego psa - na pewno jesienią w tamtym miejscu go nie było. Nie jest młody… Zna samochód, zna głaszczące ręce, wie, do czego służy łóżko, przychodzi na wołanie, umie chodzić przy nodze, jest bardzo łagodny, nie umie polować… Może kiedyś był traktowany bardzo dobrze? Może miał inny dom, niż stodoła?

Może komuś zginął? Może go ukradziono licząc na to, że będzie kłusował i łapał zające?
Może ktoś go rozpozna? Chipa nie miał…

Więc dwie prośby - pierwsza - rozsyłajcie, pytajcie, może ktoś go szuka, czeka..…
I druga prośba - o pomoc finansową - dla Samuela - na konto FFA Łódź 71 1020 2313 0000 3802 0442 4040.

kalewala

Post » Wto kwi 19, 2016 17:09 Re: Łódź 2016 - charcik ocalony - str.14

Dostałam w końcu Ewy_mrau skróconą informację o jej akcjach - muszę to przełożyć na "swoje" i wpisać do stosownych postów :D .

znalazły dom: 1-3. trzy maluchy z Sarmackiej (fot.1,2,3) - 16.o1.2o16 z Tropa 4. Matka Agnieszka (fot. 4) - 25.o1.2o16 z Oazy 5. Irenka (fot.5) - 16.o4.2o16 z Oazy leczenie: 1. Czarny Kocurek od Ani Kijewskiej od 22.o3.2o16 do do 31.o3.2o16 - Cztry Łapy, ul. Adamieckiego 1, na koszt karmicielki (fot.6) 2. Zagilony Dymniak z ul. Służbowej 14a od 18.o4.2o16, Oaza, na koszt karmiciela (fot.7) pożegnanie: 1. Matka Agnieszka (fot.8) - 2o.o12.2o16 sterylizacje: 1. 2o16.o1.16 - Matka Agnieszka, ul. Sarmacka, Trop, kassa z Powszechnej Sterylizacji 2-5. 2o16.o2.o5 - cztery Bure Kotki z działek na Chojnach, Trop, kassa z Powszechnej Sterylizacji 6-7. 2o16.o3.o6 - Biało Bura i Bura, Księży Młyn, talon Kameleon 8. 2o16.o3.23 - Bura w Skarpetach, ul. Wacawa 9, talon Perełka 9-11. 2o16.o3.2o - Trzy Kotki Krówki z Fabryki Ciastek, kassa karmiela 12-15. 2o16.o3.23 - Cztery Bure Kotki z Fabryki Ciastek, kassa karmiela 16-17. 2o16.o3.3o - Burasia i Czarnulka, ul. Wacawa 9, talon Trop 18. 2o15.o4.o5 - Irenka, ul. Klonowa 1o, talon Oaza 19. 2o16.o4.o7 - Dzikuska, ul. Wacawa 9, talon Oaza 2o. 2o16.o4.13 - Paproszkowa Matka, ul. Liściasta 17, talon Oaza 21-22. 2o16.o4.14 - Kotka w Kółka, Kotka Biała w Łatki, ul. Zachodnia 57, talon Perełka kastracje: 1. 2o16. o3.2o - Czarny Kocurek z Fabryki Ciastek, kassa karmiela 2. 2o16.o3.3o - Kocur Pingwin, ul. Wacawa 9, talon Perełka 3-4. 2o16.o4.o6 - PanPers, Skarpeciarz, ul. Wacawa 9, talon Perełka 5. 2o16.o4.14 - Uparciuch, ul. Zachodnia 57, talon Perełka, str. 12, 13 6. 2o16.o4.18 - Zakleszczony Czarcik, ul. Jurczyńskiego 12, talon Oaza 7. 2o16.o4.18 - Zagilony Dymniak, ul. Służbowa 14a, talon Oaza

kalewala

Post » Wto kwi 19, 2016 18:12 Re: Łódź 2016 - charcik ocalony - str.14

kalewala pisze:Dostałam w końcu Ewy_mrau skróconą informację o jej akcjach - muszę to przełożyć na "swoje" i wpisać do stosownych postów :D .[...]

a proszę Cię bardzo, poprawiłam:
---------------------------------------
znalazły dom:
5. 16.04.2016 - Irenka z Oazy
4. 25.01.2016 - Matka Agnieszka z Oazy
1-3. 16.01.2016 - kociaki: Paula, Nina i Antoni z Tropa

leczone:
2. 2016.04.18 - Zagilony Dymniak z ul. Służbowej - ropne zapalenie gardła
1. 2016.03.22 do 2016.03.31 - Czarny Kocurek z Fabryki Ciastek - koci katar

pożegnane:
1. Matka Agnieszka – 2016.02.21

sterylizacje:
21-22. 2016.04.14 - Kotka w Kółka, Kotka Biała w Łatki - ul. Zachodnia, ewa_mrau, str. 12,13
20. 2016.04.13 - Paproszkowa Matka - ul. Liściasta, ewa_mrau
19. 2016.04.07 - Dzikuska - ul. Wacława, Ela, Halinka
18. 2015.04.05 - Irenka - ul. Klonowa, ewa_mrau, str. 13
16-17. 2016.03.30 - Burasia i Czarnulka - ul. Wacława, Ela, Halinka, ewa_mrau
12-15. 2016.03.23 - Cztery Bure Kotki - Fabryka Ciastek, Ania K.
9-11. 2016.03.20 - Trzy Kotki Krówki - Fabryka Ciastek, Ania K.
8. 2016.03.23 - Bura w Skarpetach - ul. Wacława, Ela, Halinka, ewa_mrau
6-7. 2016.03.06 - Biało Bura i Bura - Księży Młyn, ewa_mrau
2-5. 2016.02.05 - cztery Bure Kotki - działki na Chojnach, Ela S.
1. 2016.01.16 - Matka Agnieszka - ul. Sarmacka, ewa_mrau

kastracje:
7. 2016.04.18 - Zagilony Dymniak - ul. Służbowa, Ela, ewa_mrau
6. 2016.04.18 - Zakleszczony Czarcik - ul. Jurczyńskiego, Ela, ewa_mrau
5. 2016.04.14 - Uparciuch - ul. Zachodnia, ewa_mrau str. 12,13
3-4. 2016.04.06 - PanPers, Skarpeciarz, ul. Wacława, Ela, Halinka, ewa_mrau
2. 2016.03.30 - Kocur Pingwin - ul. Wacława, Ela, Halinka, ewa_mrau
1. 2016.03.20 - Czarny Kocurek - Fabryka Ciastek, Ania K.

kociaki:
1-3. 2016.01.14 - 3 kociaki - ul. Sarmacka, ewa_mrau
---------------------------------------
mam nadzieję, że już będzie dobrze
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Wto kwi 19, 2016 18:53 Re: Łódź 2016 - charcik ocalony - str.14

Ja w kwestii technicznej, obroża dla charta to taka:

zapinana

Obrazek

lub zaciągana

Obrazek
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Śro kwi 20, 2016 7:55 Re: Łódź 2016 - charcik ocalony - str.14

ewa_mrau pisze:a proszę Cię bardzo, poprawiłam:
---

A dzięki wielkie :1luvu:

ewa_mrau pisze:mam nadzieję, że już będzie dobrze
---

Nawet bardzo dobrze - możesz częściej :D

kalewala

Post » Śro kwi 20, 2016 7:59 Re: Łódź 2016 - charcik ocalony - str.14

andorka pisze:Ja w kwestii technicznej, obroża dla charta to taka:

Dzięki wielkie - nie wiedziałam, że są specjalne dla chartów..
Na razie dziewczyny kupiły mu szeleczki - i wygląda na to, że jest mu w nich wygodnie, smycz automatyczną w zasadzie zaakceptował.
Chart w szeleczkach trochę śmiesznie wygląda - za jakiś czas trzeba będzie ubrać go we właściwą obrożę :D
https://www.facebook.com/paulina.kowara.1?fref=ufi&rc=p

kalewala

Post » Śro kwi 20, 2016 12:41 Re: Łódź 2016 - charcik ocalony - str.14

charcik będzie miał obróżkę antypchełkową - dostałam maila z obietnicą takiego prezentu, skontaktowałam z dziewczynami - dt.
Dzięki :)

kalewala

Post » Śro kwi 20, 2016 13:35 Re: Łódź 2016 - charcik ocalony - str.14

kalewala pisze:Dostałam w końcu Ewy_mrau skróconą informację o jej akcjach - muszę to przełożyć na "swoje" i wpisać do stosownych postów :D .

znalazły dom: 1-3. trzy maluchy z Sarmackiej (fot.1,2,3) - 16.o1.2o16 z Tropa 4. Matka Agnieszka (fot. 4) - 25.o1.2o16 z Oazy 5. Irenka (fot.5) - 16.o4.2o16 z Oazy leczenie: 1. Czarny Kocurek od Ani Kijewskiej od 22.o3.2o16 do do 31.o3.2o16 - Cztry Łapy, ul. Adamieckiego 1, na koszt karmicielki (fot.6) 2. Zagilony Dymniak z ul. Służbowej 14a od 18.o4.2o16, Oaza, na koszt karmiciela (fot.7) pożegnanie: 1. Matka Agnieszka (fot.8) - 2o.o12.2o16 sterylizacje: 1. 2o16.o1.16 - Matka Agnieszka, ul. Sarmacka, Trop, kassa z Powszechnej Sterylizacji 2-5. 2o16.o2.o5 - cztery Bure Kotki z działek na Chojnach, Trop, kassa z Powszechnej Sterylizacji 6-7. 2o16.o3.o6 - Biało Bura i Bura, Księży Młyn, talon Kameleon 8. 2o16.o3.23 - Bura w Skarpetach, ul. Wacawa 9, talon Perełka 9-11. 2o16.o3.2o - Trzy Kotki Krówki z Fabryki Ciastek, kassa karmiela 12-15. 2o16.o3.23 - Cztery Bure Kotki z Fabryki Ciastek, kassa karmiela 16-17. 2o16.o3.3o - Burasia i Czarnulka, ul. Wacawa 9, talon Trop 18. 2o15.o4.o5 - Irenka, ul. Klonowa 1o, talon Oaza 19. 2o16.o4.o7 - Dzikuska, ul. Wacawa 9, talon Oaza 2o. 2o16.o4.13 - Paproszkowa Matka, ul. Liściasta 17, talon Oaza 21-22. 2o16.o4.14 - Kotka w Kółka, Kotka Biała w Łatki, ul. Zachodnia 57, talon Perełka kastracje: 1. 2o16. o3.2o - Czarny Kocurek z Fabryki Ciastek, kassa karmiela 2. 2o16.o3.3o - Kocur Pingwin, ul. Wacawa 9, talon Perełka 3-4. 2o16.o4.o6 - PanPers, Skarpeciarz, ul. Wacawa 9, talon Perełka 5. 2o16.o4.14 - Uparciuch, ul. Zachodnia 57, talon Perełka, str. 12, 13 6. 2o16.o4.18 - Zakleszczony Czarcik, ul. Jurczyńskiego 12, talon Oaza 7. 2o16.o4.18 - Zagilony Dymniak, ul. Służbowa 14a, talon Oaza

Ale wymiatacie 8O

Za Samuela trzymam wielkie kciuki, cudna psina :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw kwi 21, 2016 8:40 Re: Łódź 2016 - charcik ocalony - str.14

Z charcikiem ok, normalne postępowanie - do czasu kastracji.

Moje plany popołudniowo / wieczorne - dziś zabrać dwa kociaki od starszej pani do domu tymczasowego

jutro może uda się złapać jedną kotkę i zabrać ślepy miot, niestety do uśpienia.

Sobota rano - koty do weta.
staruszkę Szarocię, bo mi się nie podoba - chore serduszko, zastoiny wody w płucach, a ostatnio chyba kaszel..
pesra Sindbada - ciągle z oczami
białego Patryka - te bóle... i katar
rąbieńskeigo leśnego - przegląd po katarze
rudego Marchewka - zapalenie płuc, kontrola

Sobota wieczór - zabrać jednego niechcianego kota do dt.

A poza tym? Norma, codzienne zastrzyki / tabletki / inhalacje. Na szczęście chyba już jesteśmy na prostej.C

kalewala

Post » Pt kwi 22, 2016 7:57 Re: Łódź 2016 - kociaki mamy.... - str.14

Wczorajszy plan zrealizowany - dwa malutkie chłopaczki - po przeglądzie wet
Śmiałe, aktywne - jeszcze chwila i robimy ogłoszenia

Obrazek * Obrazek * Obrazek * Obrazek

Gdyby ktoś chciał pomóc w kosztach - wet, karma - to prosimy dla maluszków na konto FFA Łódź 71 1020 2313 0000 3802 0442 4040.

Do osoby zaplanowanej na dziś nie mogę się dodzwonić...

kalewala

Post » Pt kwi 22, 2016 11:20 Re: Łódź 2016 - kociaki mamy.... - str.14

Chlopaki cudo :1luvu: Szkoda, że okres kociego dzieciństwa tak krótko trwa i zanim się człowiek obejrzy z takich słodziaków wyrastają sześciokilowe byki :D

Po wypłacie coś wyskrobiemy, teraz w kieszeniach pustawo.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

[poprzednia][następna]