Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 13, 2016 9:37 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

FElunia pisze:
Tajron pisze:Elu a kiedy byś mogła? Termin może da się ustalić "pod " ciebie. Zefirowi i tak to lata :).

Mogę zadzwonić i sama się tam umówić.
Chodzi o MRI głowy u Zefira?

Ponieważ widzę, że temat znowu umarł poproszę o namiary na pracownie TK i zabieram Zefira na badania. Zaczynam mieć dość tej indolencji :evil: :evil: :evil:
I druga sprawa - jak jutro Ziomek pojedzie do domu przenoszę Zefira na 3.
Tam ma więcej przestrzeni, są po sufitem ścieżki i mogą obaj z Ferdkiem nie wchodzić sobie w parade. Na kw ten kot jest jeszcze bardziej sfrustrowany.

Michcia (Karola)

Od: Pt paź 23, 2015 8:19

Post » Śro kwi 13, 2016 9:57 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Info z dyżuru.
Niestety wygląda na to że Ziomek chory :(.Dzisiaj był osowiały, zero energi... Jakby mu ktoś baterie wyciągnął.. Poza tym :
Okna trosze pouchylalam, jakby się pogoda pogorszyła to najwyżej pojadę zamkne. Na zdrowej wszystko dobrze. Tam jest teraz taki spokój...
Na kwar...
Leki dane. Zefir już prawie zdrowy, bo zrobił się znowu wredny. Harek taki spokojny...
Na 3 ce Ferdek cały czas miałczał, natomiast Ziomek tak jak pisałam taka bieda. Były wymioty na ziemi :(.Nic nie zjadł :(.
Co do Zefira to jest decyzja o behawioryscie że ma przyjechać do nas. Nie wiem co wymyśli, ale w warunkach kociej chatki będzie ciężko wprowadzić coś w czyn, ale zobaczyć można.
Zefir przed TK ma mieć zrobione badania Biochemie, krew...

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Śro kwi 13, 2016 12:50 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Tajron pisze:Info z dyżuru.
Niestety wygląda na to że Ziomek chory :(.Dzisiaj był osowiały, zero energi... Jakby mu ktoś baterie wyciągnął.. Poza tym :
Okna trosze pouchylalam, jakby się pogoda pogorszyła to najwyżej pojadę zamkne. Na zdrowej wszystko dobrze. Tam jest teraz taki spokój...
Na kwar...
Leki dane. Zefir już prawie zdrowy, bo zrobił się znowu wredny. Harek taki spokojny...
Na 3 ce Ferdek cały czas miałczał, natomiast Ziomek tak jak pisałam taka bieda. Były wymioty na ziemi :(.Nic nie zjadł :(.
Co do Zefira to jest decyzja o behawioryscie że ma przyjechać do nas. Nie wiem co wymyśli, ale w warunkach kociej chatki będzie ciężko wprowadzić coś w czyn, ale zobaczyć można.
Zefir przed TK ma mieć zrobione badania Biochemie, krew...

cholera Ziomek miał jutro jechać do domu, co mam zrobić?

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Śro kwi 13, 2016 14:54 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Pytanie na ile jest chory, bo wczoraj wieczorem był ok. Siedzial na kolanach i mruczał w najlepsze. Może lepiej by do siebie doszedł w domu niż w kociarni, ale to nie wiem czy można go dawać w takim stanie..?

Michcia (Karola)

Od: Pt paź 23, 2015 8:19

Post » Śro kwi 13, 2016 15:36 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Michcia (Karola) pisze:
FElunia pisze:
Tajron pisze:Elu a kiedy byś mogła? Termin może da się ustalić "pod " ciebie. Zefirowi i tak to lata :).

Ponieważ widzę, że temat znowu umarł poproszę o namiary na pracownie TK i zabieram Zefira na badania. Zaczynam mieć dość tej indolencji :evil: :evil: :evil:
Tam ma więcej przestrzeni, są po sufitem ścieżki i mogą obaj z Ferdkiem nie wchodzić sobie w parade. Na kw ten kot jest jeszcze bardziej sfrustrowany.

Temat nie umarł. Czy TK czy RMI to drogie badania i chcemy na razie spróbować innych sposobów. Najpierw trzeba było kota wyleczyć. Skoro już jest przeleczony, to teraz trzeba wykonać badania krwi. Gdy już będą wyniki badań, wtedy przyjedzie behawiorystka. I dopiero gdy będzie konieczność robienia TK, to się je zrobi. Wydawało mi się, że po konsultacjach z Beatką pisałam o tym dość jasno. Behawiorystka też chce badania krwi, żeby wykluczyć, czy kotu coś nie dolega i czy dlatego tak się zachowuje.

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Śro kwi 13, 2016 15:53 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Witam Was dziewczyny! Przyjadę w takim razie pomóc jutro ok 9:30.
Tak jak już mówiłam Asi i Gosi jeśli trzeba będzie któregoś koteła zawieźć/przywieźć, to ja jestem mobilna i w tym zakresie też mogę coś podziałać. Zwłaszcza jeśli można będzie t załatwić po południu. Także polecam się :D

Patolek

Od: Śro mar 30, 2016 19:05

Post » Śro kwi 13, 2016 16:36 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

FElunia pisze:
Michcia (Karola) pisze:
FElunia pisze:

Temat nie umarł. Czy TK czy RMI to drogie badania i chcemy na razie spróbować innych sposobów. Najpierw trzeba było kota wyleczyć. Skoro już jest przeleczony, to teraz trzeba wykonać badania krwi. Gdy już będą wyniki badań, wtedy przyjedzie behawiorystka. I dopiero gdy będzie konieczność robienia TK, to się je zrobi. Wydawało mi się, że po konsultacjach z Beatką pisałam o tym dość jasno. Behawiorystka też chce badania krwi, żeby wykluczyć, czy kotu coś nie dolega i czy dlatego tak się zachowuje.

Tez potwierdzam ze byla taka decyzja ostateczna.

I jeszcze jedna sprawa. Wedlug mnie Zefir powinien zostac na kw. Tam sie najwiecej czasu spędza i idzie zaobserwowac jego zachowanie. Ja pracuje nad jego zachowaniem wlasnie na kw.
I nie widze zeby byl sfrustrowany, zly, nabuzowany. A zmienianie mu co chwile otoczenia miesza mu w glowie. Na trojce jest Ferdek ktory bardzo często miauczy, gada do czlowieka. A jak wiadomo Zefira to denerwuje.
To jesli chodzi o jego przeniesienie.
Ostatnio edytowano Śro kwi 13, 2016 16:41 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro kwi 13, 2016 16:39 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Jeśli to byłoby możliwe, to chciałabym, byś była obecna w czasie wizyty pani Małgosi, bo pewnie najwięcej możesz o tym kocie powiedzieć.
A kiedy konkretnie przewidziane są badania Zefira?

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Śro kwi 13, 2016 16:44 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

FElunia pisze:Jeśli to byłoby możliwe, to chciałabym, byś była obecna w czasie wizyty pani Małgosi, bo pewnie najwięcej możesz o tym kocie powiedzieć.

Zaden problem tylko dajcie mi znac dwa dni wcześniej.

CatAngel

Post » Śro kwi 13, 2016 16:47 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

FElunia pisze:Jeśli to byłoby możliwe, to chciałabym, byś była obecna w czasie wizyty pani Małgosi, bo pewnie najwięcej możesz o tym kocie powiedzieć.

Pewnie będzie trzeba odczekać po unidoxie. Mi to jest obojętne gdzie jest Zefir. Ale na kwar... Jak będzie więcej kotów to nie ukrywam że Zefir będzie przeszkadzał. Miejmy nadzieję że do tego czasu już sprawa się z nim wyjaśni.

Tajron

Post » Śro kwi 13, 2016 16:54 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Tajron pisze:

Pewnie będzie trzeba odczekać po unidoxie. Mi to jest obojętne gdzie jest Zefir. Ale na kwar... Jak będzie więcej kotów to nie ukrywam że Zefir będzie przeszkadzał. Miejmy nadzieję że do tego czasu już sprawa się z nim wyjaśni.

Mnie chodzi o ten moment teraz. Gdzie na kw kotow praktycznie nie ma.
Wiadomo ze dla niektorych jest obojetne gdzie jest Zefir,zeby miec moze jak najmniej kontaktu z nim,. Ale pamietajmy ze to chodzi o niego.

CatAngel

Post » Śro kwi 13, 2016 18:37 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Ziomek buszuje :) siedzial sobie na oknie wcześniej z Ferdkiem. Niedawno pobiegal za laserkiem. Zjadl sporo. Oczka otwarte.

CatAngel

Post » Śro kwi 13, 2016 18:43 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Uff,ale dzisiaj był naprawdę biedny. Były wymioty (niestrawiona karma i parę miejsc tak jakby piana) może coś zjadł? Mam nadzieję że rano będzie ok.

Tajron

Post » Śro kwi 13, 2016 19:12 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Tajron pisze:Uff,ale dzisiaj był naprawdę biedny. Były wymioty (niestrawiona karma i parę miejsc tak jakby piana) może coś zjadł? Mam nadzieję że rano będzie ok.

Mnie nastraszylas rano ze balam sie isc. Ale jak juz samochodem pojechaliśmy to Ziomek na oknie byl z Ferdkiem. A potem obaj pod drzwiami.

CatAngel

Post » Śro kwi 13, 2016 20:20 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

U mnie na dyzurach Zefir teraz jest spokojny ostatnio fajnie bawił się wędka razem z Harkiem było wesoło, ogólnie ostatnio się uspokoił.Nawet Patrycja widziała jaki Zefir jest grzeczny. On potrzebuje też trochę uwagi.

Asiap84

Od: Czw sie 13, 2015 22:27

[poprzednia][następna]