SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 09, 2016 13:19 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

dziewczyny, co sadzisie o applaws z kurczakiem i kaczka?

kociamama321

Od: Nie cze 21, 2015 16:13

Post » Sob kwi 09, 2016 15:32 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

A o ToTW Rocky Mountain? :D Bo zamierzam wziąć trochę na próbę i jestem ciekawa.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Od: Pon wrz 22, 2014 15:41

Post » Nie kwi 10, 2016 11:03 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Obie karmy to karmy mączkowe więc troszkę gorszej jakości niż karmy z mięsem suszonym, w mączkach jest sporo kości, mączka jest dwa razy przetwarzana bo najpierw robi się mączkę a potem z niej karmę. Mięso świeże i suszone to lepsze produkty ale i droższe dlatego karmy z suszonym/odwodnionym mięsem są droższe. Generalnie obie karmy są dobrej jakości. Mają mało węglowodanów co jest zaletą. Według mnie Applaws jest troszkę lepszy i bogatszy w składzie. W TOTW nie podają procentowej ilości poszczególnych składników i to jest minus. Tauryny obie mają tyle samo czyli 0,2%.
Najlepsze karmy dla kota w jednym miejscu. Na sztuki i w pakietach..
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Od: Wto lip 22, 2014 6:44

Post » Nie kwi 10, 2016 12:44 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

boguska, a gdybyś miała porównać zieloną Portę z ToTW RM? Moja kotka zajada Portę już od dłuższego czasu, chciałam jej dla odmiany wziąć coś innego i pomyślałam właśnie o ToTW, ale jeśli ma to być zmiana z lepszego na gorsze to nawet nie będę próbować :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Od: Pon wrz 22, 2014 15:41

Post » Nie kwi 10, 2016 13:21 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

boguska_t pisze:Obie karmy to karmy mączkowe więc troszkę gorszej jakości niż karmy z mięsem suszonym, w mączkach jest sporo kości, mączka jest dwa razy przetwarzana bo najpierw robi się mączkę a potem z niej karmę. Mięso świeże i suszone to lepsze produkty ale i droższe dlatego karmy z suszonym/odwodnionym mięsem są droższe. Generalnie obie karmy są dobrej jakości. Mają mało węglowodanów co jest zaletą. Według mnie Applaws jest troszkę lepszy i bogatszy w składzie. W TOTW nie podają procentowej ilości poszczególnych składników i to jest minus. Tauryny obie mają tyle samo czyli 0,2%.

Polecilabys jakas inna karme?
Moje jadly pirizona, ale Bobek mi po nim od czasu do czasu wymiotowal, wiec chcialam zmienic.

kociamama321

Post » Nie kwi 10, 2016 14:41 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Zielona Porta to najlepsza Porsta21 ale ma jeden poważny minus, za mało tauryny w składzie 0,08% gdzie minimum w karma to 0,2%. Porta21 to też karma mączkowa, uważam, że TOTW jest lepsza niż Porta21.
Co do Purizona to dobra karma ale jak kot ma z nią problem to warto zmienić. Najlepsza, Power of Naturę linia Natural Cat, Bardzo dobra Naturea, Canagan, Essential, AlphaWolf for Cats, WildCat (też ma troszkę mało tauryny 0,15% ale np. Etosha, Karo, Cheetah rewelacyjny skład) Z moich obserwacji i relacji klientów najbardziej smakowite są Canagan i Naturea i mają duży plus małe opakowania próbne po 400g czego brakuje np w Power of Nature.
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Post » Nie kwi 10, 2016 18:49 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

boguska_t pisze:Zielona Porta to najlepsza Porsta21 ale ma jeden poważny minus, za mało tauryny w składzie 0,08% gdzie minimum w karma to 0,2%. Porta21 to też karma mączkowa, uważam, że TOTW jest lepsza niż Porta21.
Co do Purizona to dobra karma ale jak kot ma z nią problem to warto zmienić. Najlepsza, Power of Naturę linia Natural Cat, Bardzo dobra Naturea, Canagan, Essential, AlphaWolf for Cats, WildCat (też ma troszkę mało tauryny 0,15% ale np. Etosha, Karo, Cheetah rewelacyjny skład) Z moich obserwacji i relacji klientów najbardziej smakowite są Canagan i Naturea i mają duży plus małe opakowania próbne po 400g czego brakuje np w Power of Nature.

Poszukam, ale sadze ze zadnej z nich u mnie nie znajde :((

kociamama321

Post » Nie kwi 10, 2016 20:44 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

U mnie czyli gdzie?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boguska_t

Post » Pon kwi 11, 2016 10:22 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

boguska_t pisze:U mnie czyli gdzie?

w Szwajcarii

kociamama321

Post » Pon kwi 11, 2016 16:52 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Uuuu.. Część z tych karm do angielskie, część niemieckie. Myślę..., czy znam coś szwajcarskiego
Obrazek
Obrazek Obrazek

boguska_t

Post » Pon kwi 11, 2016 19:40 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Boguska, a Twoj sklep wysyla za granice?

kociamama321

Post » Wto kwi 12, 2016 8:14 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Tak, jak wcześniej ustalę zasady transportu ale już kiedyś sprawdzałam przesyłkę do Szwajcarii dla 20 kg cena kosmiczna... ok 300 zł kurierem GLS i to najtańszy kurier, którego mam w ofercie.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boguska_t

Post » Wto kwi 12, 2016 8:56 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Discordia mieszkała kilka lat w Szwajcarii i chyba nie miała problemów z kupowaniem dobrej karmy dla swoich kotów.

Aaaśka

Od: Śro sty 19, 2011 22:57

Post » Wto kwi 12, 2016 15:12 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Wydaje mi sie, ze Discordia karmila Purizonem lub Totw (no i barfem)a te karmy sa dostepne na zooplusie.

Boguska, a poczta polska?

kociamama321

Post » Wto kwi 12, 2016 15:48 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Mam umowę z pocztą ale tylko na przesyłki krajowe. Trzeba by sprawdzić ile kosztuje wysyłka indywidualna.
http://cennik.poczta-polska.pl/usluga,zagraniczny_paczka_pocztowa.html Tu jest kalkulator, np. za paczkę 6 kg ok 100 zł
I jeszcze jedno nie używam Pay Pal, wpłata tylko na moje polskie konto (Paypal pobiera złodziejskie prowizje za transakcje)
Obrazek
Obrazek Obrazek

boguska_t

[poprzednia][następna]