SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 31, 2016 11:37 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Fatka pisze:Widzę powyżej zachwyt nad Purizonem - a ja akurat rozterkach. Z karmy mareketowej przestawiłam koty na Royala, bo łatwo dostępny teraz chcę iść w kierunku karm bezzbożowych i przeżywam wahanie, pewnie takie co wiekszość.

Z przystępnych cenowo waham się między TOTW a Porta 21, ale ten Purizon kusi...

Nie wiem .

Royal jest niewiele lepszy od marketowych. Purizon będzie im smakował, natomiast TOTW i Porta nie każdemu kociakowi podchodzi.
Moja z Royala przeszła na Purizon bez mrugnięcia okiem ;)

Polina

Od: Sob sty 17, 2015 14:58

Post » Śro kwi 06, 2016 14:06 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Polina moj kot jadl TOTW chociaz dawno temu porte ta zielona tez niegardzil a teraz jedziemy na Purizonie wchodzi az milo patrzec :)

piter7

Od: Wto sie 03, 2010 19:15

Post » Śro kwi 06, 2016 15:38 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

A co powiecie na suchą Feringę albo Granatę? Bo u nas niestety Purizon nie zdaje egzaminu - koty jedzą jakby im ktoś nóż do gardła przystawił... futro się zamiast poprawić to pogorszyło, mieliśmy miękkie jak u króliczków a po Purizonie sztywne się jakieś zrobiło:( - wcześniej byliśmy na zielonej Porcie, ale chciałam coś lepszego jakościowo niż Porta ;)
ser_Kociątko

Post » Śro kwi 06, 2016 17:13 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

My mieliśmy przerwę od Purizona, no i teraz są luźne kupy po powrocie :/ Nie wiem czy karmić ich tym na siłę, czy dać sobie spokój i dosypywać jako mały dodatek.
Zbiórka na utrzymanie bezdomnych kotów z działek w Chylicach
https://pomagam.pl/kotychylice

rudalia

Od: Nie maja 12, 2013 19:25

Post » Śro kwi 06, 2016 17:26 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

ser_Kociątko pisze:A co powiecie na suchą Feringę albo Granatę? Bo u nas niestety Purizon nie zdaje egzaminu - koty jedzą jakby im ktoś nóż do gardła przystawił... futro się zamiast poprawić to pogorszyło, mieliśmy miękkie jak u króliczków a po Purizonie sztywne się jakieś zrobiło:( - wcześniej byliśmy na zielonej Porcie, ale chciałam coś lepszego jakościowo niż Porta ;)

O która Granatepet Ci chodzi?

Ja kupiłam Symphonie tuńczyk, kotom nie posmakowała.

Brałaś pod uwagę Power of Nature, Wildcat lub Canagana? Sa w podobej cenie co Granatapet.
Hejterzy nienawidzą rzeczy, których nigdy nie zdobędą oraz ludzi, którym nigdy nie dorównają

Moniaaaa

Od: Nie wrz 27, 2015 8:55

Post » Śro kwi 06, 2016 17:33 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Granatę ten pakiet mieszany (krewetki, kaczka i bodajże drób)

PoN'a nie chcą w ogóle i mogą strajkować i strajkować...
po Canaganie jedna kotka wymiotowała notorycznie... po odstawieniu minęło jak ręką odjął i do dziś nie wiem dlaczego tak... :x

Wildcata nie bralam pod uwagę ale zerknę sobie :) chociaż wolałabym coś z tych dwóch - są dostępne na zooplusie a tylko tam właściwie robimy zakupy :)
ser_Kociątko

Post » Śro kwi 06, 2016 17:51 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Ja kupiłam Wildcata krolikowego, ale sie nie przyjął. Jest dostępny w sklepie Kocimietka u naszej forumowiczki. Ja zakupy tez robie głownie w zoo+, ale PoNa nie maja, wiec kupuje tam, gdzie jest dostępny. Mój kocur ma za duzo w d....e, kotka tez zaczyna robić sie wybredna. PoNanie chciał na początku jesc, ale w koncu sie przełamał i teraz wcina mokre i suche.
Ten pakiet Granaty jest całkiem ciekawy, przynajmniej trzy rożne rodzaje do przetestowania. Feringi suchej nie miałam, dostają tylko mokre, głownie kotka, bo po mokrym PoNie jest rewolucja w kuwecie.

A Orijen ten z czerwonego mięsa?
Hejterzy nienawidzą rzeczy, których nigdy nie zdobędą oraz ludzi, którym nigdy nie dorównają

Moniaaaa

Post » Śro kwi 06, 2016 18:19 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Orijena mieliśmy próbki ale był niejadalny wg kociastych :x i w kuwecie też za wesoło nie było :x
ser_Kociątko

Post » Śro kwi 06, 2016 18:59 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

No to rzeczywiście niewiele karm zostało Wam do przetestowania.

Ja tez ciagle szukam czegoś zastępczego, w razie gdybym PoNa nie mogła nigdzie dostac, ale marnie to idzie, mięsa surowego w dalszym ciagu nie chcą, codziennie podrzucam im do mokrego po trochu, ale efekt jest marny :(

Moniaaaa

Post » Śro kwi 06, 2016 19:14 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

U nas z surowego tylko żołądki indycze, serca kacze i wołowina przechodzą :)

Za to z gotowanego serca drobiowe, żołądki, wołowina, nawet śledziony, nerki i płucka im wchodzą, a na surowo nie ma mowy - lepsze gotowane mięsko niż wcale :)

Suche u nas tylko jako dodatek do diety jest, a mimo wszystko taki z tym problem, że głowa boli czasami - tak się cieszyłam z Purizonu, najpierw im smakował, potem zbrzydł a teraz jeszcze futro się po tym popsuło :x
ser_Kociątko

Post » Pt kwi 08, 2016 18:52 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Szukam na mojego kota z wrażliwym przewodem pokarmowym suchej karmy z jednym źrodłem białka (najlepiej indyk albo kurczak). Czy ktoś może coś polecić? Przeglądam rożne stony i sklepy, czytam skład i nie umiem wybrać. Kocurek jada rownież mokrą karmę i surowe mięso, ale preferuje suche. Drugi kot oraz jeden z tymczasów (drugi tymczas ze względów zdrowotnych je tylko mokre i mięso) też będą jedli tę karmę, więc dobrze byłoby aby była to karma, którą większość kotów chętnie jada :wink:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pt kwi 08, 2016 18:57 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Ja od kilku dni mam Portę 21 Sensible i jest szał. Mięsnym bohaterem jest kura ;)
Trzy koty moje. Czwarty tylko ze mną mieszka.

Fatka

Od: Pt sty 01, 2016 19:36

Post » Pt kwi 08, 2016 19:06 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

anna09 pisze:Szukam na mojego kota z wrażliwym przewodem pokarmowym suchej karmy z jednym źrodłem białka (najlepiej indyk albo kurczak). Czy ktoś może coś polecić? Przeglądam rożne stony i sklepy, czytam skład i nie umiem wybrać. Kocurek jada rownież mokrą karmę i surowe mięso, ale preferuje suche. Drugi kot oraz jeden z tymczasów (drugi tymczas ze względów zdrowotnych je tylko mokre i mięso) też będą jedli tę karmę, więc dobrze byłoby aby była to karma, którą większość kotów chętnie jada :wink:

Vet Concept? Np K5, królik z orkiszem
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Pt kwi 08, 2016 19:42 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

ja moją problematyczną, szesnastoletnią, posrywającą i okazjonalnie spawającą Piksę przestawiłam ostatnio na kattovit - zdecydowana poprawa. Jest wersja gastro i sensitive, mokre i suche, ceny w miarę rozsądne.

KotkaWodna

Od: Pon kwi 07, 2014 21:26

Post » Pt kwi 08, 2016 21:12 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

anna09 pisze:Szukam na mojego kota z wrażliwym przewodem pokarmowym suchej karmy z jednym źrodłem białka (najlepiej indyk albo kurczak). Czy ktoś może coś polecić? Przeglądam rożne stony i sklepy, czytam skład i nie umiem wybrać. Kocurek jada rownież mokrą karmę i surowe mięso, ale preferuje suche. Drugi kot oraz jeden z tymczasów (drugi tymczas ze względów zdrowotnych je tylko mokre i mięso) też będą jedli tę karmę, więc dobrze byłoby aby była to karma, którą większość kotów chętnie jada :wink:

Canagan z kurczakiem, Power of nature z kurczakiem, Applaws z kurczakiem, AlphaWolf for Cats z indykiem, Granatapet z kurczakiem.
Najlepsze karmy dla kota w jednym miejscu. Na sztuki i w pakietach..
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Od: Wto lip 22, 2014 6:44

[poprzednia][następna]