Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 23, 2016 4:37 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Na kw jest teraz Harek, jest strasznie nerwowy. Wczoraj tak chrumkal i syczal i z zębami.

Asiap84

Od: Czw sie 13, 2015 22:27

Post » Śro mar 23, 2016 4:43 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

CatAngel pisze:
balbina38 pisze:
Asiap84 pisze: Didi wyglaskana,

Asia jak ty to robisz? :D

Beatko Didi da się glaskac :) spróbuj :)

Beatko tj wspominała Gosia, Didi da się glaskac ale czasami nie zadlugo zależy od dnia przynajmniej tak jest u mnie na dyzurach, wczoraj to się sama prosiła, wyciagala łapki jak leżała i tylko ja glaskac. Brakowało jej chyba tego. Bardzo się zmieniła :-)

Asiap84

Post » Śro mar 23, 2016 7:37 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

terenia1 pisze:A Rudi co to za kotka? ze schroniska czy z innego miejsca - nie ma książeczki zdrowia przynajmniej ja jej nie widziałam?

ze schroniska,jest w trakcie leczenia.W piątek kontrola.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Śro mar 23, 2016 10:08 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Jak ktoś będzie dopołudnia w chatce to nie zwróci uwage na Didi T bo dzisja miala jakby paraliz przedniej lapy, i cala sie ogólnie usztywnila. Po 15sek wrocila do siebie i normalnie sie zachowywala. Oby to tylko raz było. Siedziała jak piesek preriowy na tylnych lapach tylko z przednimi u gory. Info od Gosi z rannego dyżuru .
Moja kotka kiedys tak miałą ale to u niej wyszły korzonki wtedy .

Asiap84

Post » Śro mar 23, 2016 10:34 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Może dlatego Didi lubi tak hamaczek nad grzejniczkiem, bo jest ciepło?

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Śro mar 23, 2016 11:05 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Didi odstawiamy Relaxer bo ma biegunkę.
Zefirek dostaje 1dawkę

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro mar 23, 2016 20:54 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Info z dyżuru.
Dzisiejszy dyżur to koszmar!
Na kwar... Harek siedzi na parapecie i warczy i syczy. Cokolwiek zrobisz to są efekty dźwiękowe. Plus jest taki że wiesz gdzie jest. Rudi kicha, jak piszczalka. Poza tym ok.Na 3 ce względny spokój. A na zdrowej....
Ziomek do ludzi super. Morus syczał na niego.Dobrze że Ferdka zamknełam jak jadł w łazience bo nie wiem co by się działo. Spotkał się Morus z Ziomka na przedsionku jak się wchodzi, zaczęli się gryźć. Przeleciała Didi, za nią Lola. Zrobił się taki Meksyk że nie wiedziałam co robić. Tak klaskałam że dłonie aż mnie piekly. Potem Morus uciekał za nim Ziomek za nim Didi a na końcu Lola... Dziewczyny poprostu przejeba...... Ziomka dałam na 3 ke.Mamy naprawdę trudne koty. Morusek i Lola mają mieć mało stresu... Mam tylko nadzieję że Moruskowi po tej akcji nie zrobi się żaden ropień.
Zawsze chętnie przechodzilam na dyżury, ale pomału mam dość...
Zapomniałam napisać że Ziomek wszędzie znaczy.

Tajron

Post » Śro mar 23, 2016 21:08 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Tajron pisze:Zawsze chętnie przechodzilam na dyżury, ale pomału mam dość...
.

A ze tak zapytam. A o Co konkretnie chodzi.

CatAngel

Post » Śro mar 23, 2016 22:30 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Chyba mam ciężki dzień... A ta akcja z kotami mnie dobiła... Zobaczymy jutro rano. Ferdek był dzisiaj przerażony, nie chciał wyjść z magazynku. Nie brał udziału w awanturze. Ale potem jak sprzatałam to tam też było futro...musiało się tam też coś dziać.
Ostatnio edytowano Śro mar 23, 2016 22:32 przez Tajron, łącznie edytowano 1 raz

Tajron

Post » Śro mar 23, 2016 22:31 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Tajron pisze:Info z dyżuru.

Zapomniałam napisać że Ziomek wszędzie znaczy.

Ziomek jest drugi dzień po kastracji więc może jeszcze znaczyć.
Lenkę ze strony schroniska przeniosłam na wyadoptowane i Rudi zmieniłam ze schroniska na Kocią Chatkę.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw mar 24, 2016 8:46 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Widzialam, ze zwirku jest juz malo, chyba ze nie zlokalizowalam drugiej torby. Czy zamawiac juz?
No i czy przerzucamy sie na stale na Cat's Best, czy jednak wracamy do bentonitowego Benka?

regularkate

Od: Czw paź 17, 2013 8:11

Post » Czw mar 24, 2016 9:02 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

regularkate pisze:Widzialam, ze zwirku jest juz malo, chyba ze nie zlokalizowalam drugiej torby. Czy zamawiac juz?
No i czy przerzucamy sie na stale na Cat's Best, czy jednak wracamy do bentonitowego Benka?

Miałam wczoraj pisać że na kw i zdrowej brak :-/ ale padłam wczoraj już. Jeden wór byl podzielony na kw i zdrową,drugi poszedł na trójkę tam jest jeszcze trochę. ale tam kotow mało :)

Wydaje mi sie że dobrze by bylo zrobić tak. Marlena kiedyś kupiła 3 worki i podzieliłyśmy sobie wtedy 3wory na kazde pomieszczenie. I długoo nie kupowałyśmy żwirku :) No ale to tylko luzna propozycja :)

CatAngel

Post » Czw mar 24, 2016 9:23 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Info z dyżuru.
Co do żwirku to na 3 ce jest prawie cały pojemnik -chyba że ktoś już brał z niego. Na zdrowej w przedsionku są 3 małe worki chyba z darów. A tak poza tym :
Na 3ce są ślady krwi takie malutkie, nie wiem co się wczoraj działo.... Ziomek kochany, ciekawski może aż za,dlatego są bijatyki. Coś tam zjadł...Tylko tam otwarłam okno, bo słońce świeci z każdej strony i jest gorąco. Na zdrowej, Morusek syczał dzisiaj na Ferdka, chyba ma traume po Ziomku... Tam też raczej ok.
Na kwar....
Wydaje mi się że Rudi gorzej, oczko jej lzawi i jest b.spokojna. Ale apetyt ma na szczęście.
Amelka to mały wulkan, dzisiaj wyleciala by mi z boksu, tak się ociera i chce być miziana :).Czy mamy dla Korka Advocat? Tygrysek już by pochodził, ale go nie pusciłam, bo nie wiem czy dałabym radę go dać do boksu potem.
No i pora na Sykacza :).
Chyba dobrze, ja tam do strefy zero nie podchodzę. Misek to już tam ma masę, ja mu dziś dałam suchego na podłodze i wodę, bo nawet nie wiem czy ma. Kuwete to może dajcie w takie miejsce żeby można było podejść i zabrać, a on ma wszystko koło siebie. Dzisiaj tylko na początku syczał, ale potem chyba doszedł do wniosku że mam go gdzieś i poszedł drzemać. To chyba tyle.

Tajron

Post » Czw mar 24, 2016 9:38 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

CatAngel pisze:
regularkate pisze:Widzialam, ze zwirku jest juz malo, chyba ze nie zlokalizowalam drugiej torby. Czy zamawiac juz?

Miałam wczoraj pisać że na kw i zdrowej brak :-/ ale padłam wczoraj już. Jeden wór byl podzielony na kw i zdrową,drugi poszedł na trójkę tam jest jeszcze trochę. ale tam kotow mało :)

Wydaje mi sie że dobrze by bylo zrobić tak. Marlena kiedyś kupiła 3 worki i podzieliłyśmy sobie wtedy 3wory na kazde pomieszczenie. I długoo nie kupowałyśmy żwirku :) No ale to tylko luzna propozycja :)

Dla mnie no problemo, mogę w każdej chwili zrobić zamówienie i tym razem mądrze dokonać wyboru dostawcy :wink: Tylko czy cat's best się sprawdził? A może tego CornCata (to też jest Benek, ale ten drewniany), który jest trochę tańszy (niecałe 10 zł na dużym worku).
Jak nie to biorę Benka żółtego.

regularkate

Od: Czw paź 17, 2013 8:11

Post » Czw mar 24, 2016 10:07 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Do schroniska trafił kot- persica z obrożą która biegała po dworze. Została przyniesiona przez pewną Panią.

Dziewczynka ma uszy do czyszczenia, oczy do kropienia, i do czesania panna jest, ceniona na 6-8lat.
Potrzebny jej jest dom tymczasowy :) może ktoś :). Jak coś to jutro mozliwe że przyjedzie do nas i do boksu trafi-kwarantanna 2tyg, ale lepiej żeby znalazł się Dt dla niej. Bedą zdjecia i info że wlaściciel poszukiwany.

CatAngel

[poprzednia][następna]