Wiem wiem, trochę mnie nie było ale jestem

Nic mnie nie zeżarło, nie zaginęłam w lesie, melduję się cała i zdrowa
A dla Was kochane dziewczynki świeżutka prosto z krzaczka
OPOWIASTKA O TYM, DO CZEGO MOGĄ SŁUŻYĆ MROŻONE FRYTKI
I o tym dlaczego należy czytać napisy na opakowaniu…
Biegam. Ćwiczę. Byłoby fajnie gdyby nie to,że jednak chudnę. Wiem wiem, paradoks, teoretycznie powinnam się cieszyć z faktu,że tracą masę tłuszczową. Ale minusem tej sytuacji jest konieczność ujędrniana cielska. Zatem przy okazji ostatnich zakupów kosmetycznych nabyłam droga kupna krem ujędrniająco-wyszczuplający. No i fajnie. Pobiegałam. Poćwiczyłam. Spociłam się jak cholera zatem postanowiłam solidnie wytarzać się w rozpuście czyli w wannie pełnej piany o zapachu lawendy. Moczyłam się w tejże do momentu kiedy spojrzawszy na swoją dłoń stwierdziłam,że chyba rośnie mi błona pławna między palcami. Wylazłam zatem z wanny i stwierdziłam,iż czas nawjyższy wypróbowac świeżo nabyte mazidło. Zgodnie z intrukcją obsługi wklepałam krem w strategiczne punkty jako to pośladki uda oraz brzuch. Założyłam piżamkę i udałam się w bety. Czując się przy tym jak ten bojec spiecnaza któremy się koordynaty popitoliły i miast w centrum działań wojennych wylądował w polu lawendy.
I wtedy się zaczęło…. Dziwne uczycie w odwłoku, na brzuchu, na udach jeżusiu mój kolczasty o co tu chodzi? Robi mi się ciepło. Coraz cieplej…. No co jest do cholery dlaczego mam odczucie jakby ktoś mi tyłek napalmem polał?!
Gacie od piżamy w dół, obracam się patrzę… Nie no tyłek ok., nic tam się nie pali, na udach spoko na brzuchu tez zatem o co tu kurna chodzi?! Parzy. No parzy jasna cholera kwasem mi ktoś pokropił, przeciez ja mam tylko koty a nie cholerne ksenomorfy, a jak Artem pluje to nic mi do tej pory nie dolegało co jest do ciężkiej kalarepy?! I parzy coraz bardziej wachlowanie gazetą nie pomaga musze przyłożyć coś zimnego cokolwiek, zanim spłonę. Zamrażarka. Mięso na psią zupę. Nie, to nie jest mało elastyczne i działa tylko punktowo a ja potrzebuję czegoś co działa na całej powierzchni. Mrożona kura w całości przytulę ją, taka biedna maleńka kurka pewnie tęskni za mamusią…. Nie, jednak kura nie, też ma za małą powierzchnię.
Frytki. 5 kilowa torba frytek zamrożonych na kamień,może być.
A teraz zaczynam się zastanawiać jak to mogło wyglądać.
Ja w kuchni. Na krzesełku. Bez gaci. Siedząca na 5 kilowej torbie zamarzniętych na kość frytek z wyrazem twarzy ( jak potem stwierdził mój syn który jako pierwszy to zobaczył ) jakbym co najmniej doznała objawienia i łzami w oczach. Ponadto piastując w ramionach zamrożone kurze zwłoki. Młodego aż zatchnęło i poleciał po kolegę ( jeszcze ) małżonka z okrzykiem : - Tato tato mamie coś się stało, siedzi na krześle w kuchni bez majtek na frytkach i kołysze w ramionach mrozoną kurę co to miała być na jutro na obiad ,zrób jej drugie dziecko bo jej na glowę padło !!!!
A ja siedziałam na krześle bez majtek na torbie mrożonych frytek.
Małżonek wypełzł był ze swej nory i próbował mi tąże kurę odebrać mówiąc, że jak jestem głodna to przecież mogłam mu powiedziec to by mi kanapkę jakąś zrobił albo co i dlaczego ja płaczę , po to bozia stworzyła zwierzątka żeby je jeść, a ta kura już od dawna nie żyje i nie powinnam nad nią płakać bo jej to już i tak nie pomoże, ja zaś na każdą próbę odebrania zarówno frytek jak i kurzych zwłok reagowałam głębokim atawistycznym warkotem z głębi mojego żywota.
Po 15 minutach stwierdziłam,że kwas został zneutralizowany, zatem mogę naciągnąć gacie na z lekka odmrożony zadek i spokojnie odłożyć tak zwłoki jak i frytki na przynależne im miejsce.
A potem zaczęłam czytać co też to napisali na opakowaniu kremu. Bo może faktycznie, jednym ze składników jest kwas ksenomorfa i jest to krem do zabaw dla ludzi o specyficznych gustach?
No i doczytałam że uwaga uwaga: „MOŻE WYWOŁAĆ UCZUCIE CIEPŁA”
Uczucie ciepła może wywoływać. UCZUCIE CIEPŁA?! Polewanie napalmem nazwali UCZUCIEM CIEPŁA?! Uczucie ze za chwilę spłonę na popiół UCZUCIEM CIEPŁA?!
To tak jakby stwierdzić że w czasie drugiej wojny światowej Żydzi byli TROCHĘ prześladowani, a w Dreźnie z powodu nalotów aliantów TROCHĘ się naśmieciło…. Uczucie ciepła no ja nie mogę…..
I uprzedzę pytania. Nie. Za drugim razem, następnego wieczoru NIE BYŁO LEPIEJ. Za trzecim też nie. Za żadnym nie było. Za każdym razem to samo. Kwas. Polewanie napalmem. GORĄCO.
Ale z drugiej strony mazidło ewidentnie działa

Z tego co widze obwód mojego uda zmniejszył się o jakieś 2 cm, a to uważam już coś szczególnie,że traktuję się tym paskudztwem dopiero od dwóch tygodni. Czyli jest szansa,że do wakacji faktycznie będę szczuplutka, ujędrniona ponad wszelką miarę oraz wygładzona do połysku….