Kamienie w pęcherzu,pytania ,pilne!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 19, 2016 1:45 Re: Kamienie w pęcherzu,pytania ,pilne!

ohh nigdy o tym nie słyszałem ale porozglądam się ! Dziękuje, po tym co przechodzę z kotem, warto spróbować wszystkiego jeśli może mu pomóc

Usan

Od: Pon paź 26, 2015 20:35

Post » Sob mar 19, 2016 1:49 Re: Kamienie w pęcherzu,pytania ,pilne!

anka1515 pisze:Poszukaj wątku o http://orient-brasil.otwarte24.pl/177,S ... Shilintong
ja podaje to kotom i na forum też było.
to preparat ziołowy
porozmawiaj z wet
Podawałam kotom powypadkowym ,teraz zatykała się kotka powypadkowa z pnn i nowotworem.W razie czego mam jeszcze no-spe.
Poproś jak masz kota z takimi problemami o no-spe w zastrzyku na wszelki wypadek

Jeśli chodzi o no-spe to kot nie wybrzydza kiedy podaje mu w tabletkach, kręci trochę mordką bo gorzkie ale nie stawia się.
A preparat na pewno sprawdzę.

Usan

Post » Sob mar 19, 2016 1:52 Re: Kamienie w pęcherzu,pytania ,pilne!

Ale jak będzie źle i nie będzie można podać tabl to trzeba działać szybko .

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Sob mar 19, 2016 2:14 Re: Kamienie w pęcherzu,pytania ,pilne!

anka1515

Post » Sob mar 19, 2016 4:50 Re: Kamienie w pęcherzu,pytania ,pilne!

mam kota z kamieniami, dostaje codiennie artofos - to nie tylko na stawy, na błony sluzowe też, "wygładza" wnętrze pęcherza, piasek nie ma się gdzie zaczepiaći tworzyć kamieni.
No i dostaje l-metioninę - na odpowiednie ph moczu.
Karmę dawałam krótko - nie mam jak upilnować, by tylko on jadł dietetyczną, kilka kotów domu...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Sob mar 19, 2016 5:35 Re: Kamienie w pęcherzu,pytania ,pilne!

Usan pisze:
anka1515 pisze:Poszukaj wątku o http://orient-brasil.otwarte24.pl/177,S ... Shilintong
ja podaje to kotom i na forum też było.
to preparat ziołowy
porozmawiaj z wet
Podawałam kotom powypadkowym ,teraz zatykała się kotka powypadkowa z pnn i nowotworem.W razie czego mam jeszcze no-spe.
Poproś jak masz kota z takimi problemami o no-spe w zastrzyku na wszelki wypadek

Jeśli chodzi o no-spe to kot nie wybrzydza kiedy podaje mu w tabletkach, kręci trochę mordką bo gorzkie ale nie stawia się.
A preparat na pewno sprawdzę.

preparat ok, ale może poszukaj też w innym sklepie, bo ten różnie działa...

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Sob mar 19, 2016 12:56 Re: Kamienie w pęcherzu,pytania ,pilne!

Kot już jest po wizycie, odpoczywa w domu. W wynikach badań moczu wyszło że kot ma wysokie ph mimo spożywanej karmy, wiec dostał dodatkowo preparat l-methiocid (ma dodatkowo zakwaszać), pod mikroskopem weterynarz stwierdził że widzi tylko striwity ale i tak wysyła badania dalej do jakiegoś laboratorium by dokładniej to przebadać (w pon wyniki)
Teraz kot ma założony cewnik(powodem zatkania było dostanie się piasku do cewki), i będzie go miał do wtorku na kiedy to zapisałem kota na ten zabieg całkowitego przeczyszczenia pęcherza.
Dopytywałem nawet o zabieg wyszycia cewki (czytałem trochę tutaj na forum) ale wet odradza, przynajmniej puki co (tym bardziej że mój kot jest nie szczególnie szczupły, 5kg)

Usan

Post » Sob mar 19, 2016 13:17 Re: Kamienie w pęcherzu,pytania ,pilne!

wyszycie to ostateczna ostateczność...

izydorka

Post » Nie mar 20, 2016 0:35 Re: Kamienie w pęcherzu,pytania ,pilne!

Ehh, chwila radości na marne, kot jest w domu z cewnikiem od godziny 12(czyli w tej chwili jest to ok 12 godzin od kiedy miał opróżniony pęcherz) ale w domu nie widzę żadnej obfitej plamy po kocie, kropelki co nie gdzie ale nic większego (a kot trochę wypił od powrotu) do tego kot jest bardzo osowiały, leży głownie na boku, "nie odzywa" się. Czyli jutro kolejna wizyta zakładam ;/

Usan

Post » Nie mar 20, 2016 0:56 Re: Kamienie w pęcherzu,pytania ,pilne!

Trzymajcie się

anka1515

Post » Nie mar 20, 2016 6:22 Re: Kamienie w pęcherzu,pytania ,pilne!

Naprawdę nie wiem już co mogę zrobić, podałem kotu no-spe ok pól godziny temu, wcześniej tyllko znow trochę popuścił, od czasu do czasu kot "krzyczy" boleśnie. Drugą noc nie śpię wiec jestem wyczerpany. Klinika będzie otwarta za nie całe 4 godziny, ale co znowu to samo? 3 antybiotyk w tym tygodniu, to też na pewno nie dobre dla zdrowia kota ale co innego moge zrobić....

Usan

Post » Nie mar 20, 2016 7:27 Re: Kamienie w pęcherzu,pytania ,pilne!

jeśli kot krzyczy, to być może czyszczenie pęcherza może być zabiegiem ratującym życie i musi być dzisiaj...ale to już wet oceni...

izydorka

Post » Nie mar 20, 2016 11:12 Re: Kamienie w pęcherzu,pytania ,pilne!

klinika już otwarta? ja bym podjechała-niech wet go obejrzy.nie podoba mi się to krzyczenie z bólu i brak siuśków

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Nie mar 20, 2016 11:59 Re: Kamienie w pęcherzu,pytania ,pilne!

Podjechałem jak tylko otworzyli, okazało się że tym razem i cewnik się zatkał(pomimo że założyli mu największy) "przetkał" go wet, po czym jeszcze wpuścił roztwór w witaminy C do cewnika i zakręcił, powiedział by po dotarciu do domu znowu odkręcić. Kotu ewidentnie rozwinęło się zapalenie (wczoraj siki były jeszcze żółte, teraz już zabarwione krwią). Na zabieg muszę niestety czekać do wtorku "bo terminy".
Dostałem jeszcze tylko strzykawkę bym sam spróbował kota przetkać gdy znowu się zatka (a chyba już to się stało bo kot leży z podniesioną łapka, nawet jeść nie chce)
ehh godzinka drzemki i kawa i wracam do kota ;/

Usan

Post » Nie mar 20, 2016 12:08 Re: Kamienie w pęcherzu,pytania ,pilne!

A nie ma tam innego weta? Jak mój kot się zatkał, to wet ściągnął drugiego weta, żeby zabieg był natychmiast. Nie wyobrażam sobie kota z zatykającym się pęcherzem czekającego na planowy zabieg we wtorek. No nie wyobrażam sobie.

izydorka

[poprzednia][następna]