Pilnie szukamy świadomego DT dla Weteranka, 5 letniego, burego, bardzo miłego kota po amputacji tylnej nóżki. Kot przeszedł bardzo ciężki koci katar, z którego dopiero co wyszedł. W Schronisku nie ma izolatki, kot nie ma się gdzie podziać, ma iść do Kociarni. Jest osłabiony, niezaszczepiony, to go dobije Jeśli ma ktoś pomysł na ratunek dla tego biedaka, proszę o kontakt. Mój nr.506141444 Urządza nas nawet TDT na okres ok.2 tyg.
W nocy z 12 na 13 marca zaginął mój kot. Ma na imię Belik, około 9 lat. Jest dosyć nieufny wobec obcych mu ludzi, ma czarno-białą sierść, długie łapy, białą krawatkę i białe skarpetki. Zaginął w okolicach ulicy Głogowskiej (Łódź Górna, osiedle Piastów-Kurak).
magicmada pisze:Czy to był kot wychodzący? Udostępniłam go już wcześniej na facebooku. Skontaktowałaś się z karmicielkami z okolic?
Tak, to jest kot wychodzący od ponad 6 lat. W okolicy znam tylko jedną karmicielkę, której jeszcze nie udało mi się spotkać; nie mam do niej żadnego kontaktu. Dzięki za udostępnienie.
Weteranek szuka domu, na razie jest izolowanym w pomieszczeniu technicznym w schronisku, może tam jeszcze chwilkę być, zaczął na szczęście jeść i widać, że powolutku jest coraz lepiej, ale bardzo, bardzo potrzebny mu kontakt z człowiekiem, bardzo, bardzo potrzebny dom Tutaj krótki film o Weteranku: https://youtu.be/4xAhpMHe2qE