Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarekhttp://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058 "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej" Albert Einstein
[*] Żegnaj, Smoku! Na szczęście koty jakoś zaopiekowane, nie doświadczą nagłego rozstania i poniewierki a i Ty odszedłeś w spokoju, wiedząc, że Twoi Muszkieterowie nie są bezdomni.
Barbasia pisze:[*] Żegnaj, Smoku! Na szczęście koty jakoś zaopiekowane, nie doświadczą nagłego rozstania i poniewierki a i Ty odszedłeś w spokoju, wiedząc, że Twoi Muszkieterowie nie są bezdomni.
pozwolę sobie wkleić wiersz Villena....sądził, ze to koty go wyprzedzą. Ayo zamieściła ten wiersz na FB - ja skopiowałam
Kiedyś...
Kiedyś zatrzyma się mój czas, gdy z kart wypadnie czarny as...
Nie przyjdzie do mnie Wielka Pani - bo cóż ja szarak znaczę dla Niej.
Posłańców wyśle, emisariuszy takich - "puk, puk, drap, drap" - Witajcie mi chłopaki!!
Tak dawno już... Cóż działo się z Wami? - Zobaczysz sam, dziś pójdziesz za nami.
To jest glejt dla Ciebie, on wszystko Ci powie i dary też mamy... - Wy jak Trzej Królowie!
- Bratem byłeś, a zatem bratu dary niosą... Niegodziwym, nieludzkim zaświeci się kosą.
Cóż za dary? Powiedzcie...
- Mówiłeś "Najpiękniejsze w świecie twoje oczy" Weź je. Będziesz dobrze widział w nocy.
- Bierz mą radość, beztroskę, bo ja trzpiotem będąc nigdy nie dorosłem...
- A ja mak przyniosłem. Rzuć za siebie kwartę - zapomnisz wspomnienia, pamięci niewarte.
Wrócę kiedyś? Kiedy? Jak? - Któż wie? Może jako ptak, ryba, żaba, złoty smok... - Może jutro, lub za rok...
- Lecz najpewniej z nocnym mrokiem cichym, lekkim kocim krokiem...
- Iść już musim nie zwlekając. Na noc bramy zamykają.