Mali Partyzanci,Monia i Michaś już w domku.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 09, 2016 6:42 Re: Mali Partyzanci,Monia,Michaś.Majka w DS,Malwa w drodze.

Kciuki są :ok: :ok: :ok:
Malwa bardzo lubi drapak, powinna z niego korzystać.Przypominam, że bardzo lubi być czesana, nie wiem, czy cokolwiek sprawia jej większą przyjemność.A z jedzenia to kocha Purizon, dałam trochę na początek, powinna się skusić.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro mar 09, 2016 8:53 Re: Mali Partyzanci,Monia,Michaś.Majka w DS,Malwa w drodze.

Trzymam kciuki za Malwinkę i aklimatyzację w domku oraz przyjaźń z Kostusiem, szybką :ok:
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Śro mar 09, 2016 9:59 Re: Mali Partyzanci,Monia,Michaś.Majka w DS,Malwa w drodze.

Trzymam mocno :ok: :ok: :ok:
Ciekawe, jak dzisiaj się kotki sprawują :)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Śro mar 09, 2016 10:30 Re: Mali Partyzanci,Monia,Michaś.Majka w DS,Malwa w drodze.

Ja jednak słabe nerwy mam... :201448
Gdy zobaczyłam pierwsze spotkanie Malwy i Kostka, to aż mi ciśnienie skoczyło..., a oczami wyobraźni już widziałam fruwające futra.... :strach:
Ale kotki kulturalnie się przywitały, i oby tak dalej :ok:
Trzymam kciuki :ok:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Śro mar 09, 2016 19:54 Re: Mali Partyzanci,Monia,Michaś.Majka w DS,Malwa w DS.

Malwa dziś już naprawdę dobrze :) Chętnie zwiedza mieszkanie, rozkłada się na posłanku na parapecie, albo na naszym łóżku. Z Kostkiem ciągle na dystans, razem z narzeczonym śmiejemy się, że po prostu nieładnie mu pachnie z pyszczka, bo za każdym razem kiedy zbliżą się do siebie i obwąchają po pyszczkach, Malwa zaczyna kichać :lol:
Ale już się nie chowa pod łóżkiem, a jeśli gdzieś się zaszyje za szafką, to wychodzi na zawołanie. Zjadła troszeczkę mokrego jedzenia i załatwiła się. Ma dziewczyna charakterek, żwirek po jej wizycie musiałam zbierać z całej kuchni, z takim impetem wpadła do kuwety :201497
Miałam nosa, zamawiając wczoraj krytą kuwetę, chyba się przyda. Zamówiliśmy też siatkę na balkon i niebawem bierzemy się za jej montaż.
Maleńka jest przewspaniała i co mnie cieszy niesamowicie: chętnie weszła do budki w drapaku, do której Kostek boi się wejść :1luvu:
Chociaż jedno z naszych futerek będzie się tam chować.

Jeśli chodzi o ich przywitanie: nie ma się czego bać, znam Kostka na tyle dobrze, że wiem jak w pierwszym momencie reaguje na nowe koty w naszym domu, dlatego też byłam spokojna o to, że nic się nie stanie. Kostek to gentleman :201461

Wysyłam Wam kilka zdjęć Malwy, drugiego dnia w naszym domu i link do filmiku z czesania :)
https://www.dropbox.com/s/c8blck640vjsa ... 5.mp4?dl=0
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

paulaxoxo

Od: Pt mar 04, 2016 16:28

Post » Śro mar 09, 2016 20:32 Re: Mali Partyzanci,Monia,Michaś.Majka w DS,Malwa w DS.

Dzwoniłam i dowiedziałam się, że Malwa bez przerwy domaga się mizianek.Już chyba dogadują się powoli z Kostkiem, ale może Paula coś napisze.Myślę, że dobrze byłoby, aby założyła wątek Malwie i Kostkowi na Naszych Kotach, a ten by się podlinkowało.

ewar

Post » Czw mar 10, 2016 5:57 Re: Mali Partyzanci,Monia,Michaś.Majka w DS,Malwa w DS.

Pisałam swój post, kiedy jeszcze nie było postu Pauli.Tylko się cieszyć, że wszystko idzie tak dobrze :lol: Co do wysypywania żwirku, to pisałam, że Malwa ma wyjątkowy talent, potrafi wykopać cały z kuwety :mrgreen: Kryta kuweta załatwia sprawę, a Malwa chętnie załatwia się do krytej.Malwa lubi się bawić, wędką i laserkiem, jeżeli Kostek też to wspólna zabawa pomoże im się szybciej zaprzyjaźnić.
Paula, założysz wątek na Naszych Kotach? Ten byłby już dla Moni i Michasia.

ewar

Post » Czw mar 10, 2016 10:00 Re: Mali Partyzanci,Monia,Michaś.Majka w DS,Malwa w DS.

Ależ Malwinka się szybko poczuła u siebie :D
Wygląda na to, że tylko zmiana kociego towarzystwa robi na Malwie jakiekolwiek wrażenie, bo zmiana człowieka - żadnego :wink:

Arcana

Post » Czw mar 10, 2016 10:08 Re: Mali Partyzanci,Monia,Michaś.Majka w DS,Malwa w DS.

Arcana pisze:Ależ Malwinka się szybko poczuła u siebie :D
Wygląda na to, że tylko zmiana kociego towarzystwa robi na Malwie jakiekolwiek wrażenie, bo zmiana człowieka - żadnego :wink:

Jak dobry człowiek, to każde zwierzę to wyczuje.

ewar

Post » Pt mar 11, 2016 17:28 Re: Mali Partyzanci,Monia,Michaś.Majka w DS,Malwa w DS.

Była dzisiaj piękna pogoda przez kilka godzin, wypuściłam koty na balkon.Wyszły wszystkie, ale zdjęcie mogłam zrobić tylko Michasiowi :wink: Reszta na widok aparatu wiała po prostu.
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Sob mar 12, 2016 20:28 Re: Mali Partyzanci,Monia,Michaś.Majka w DS,Malwa w DS.

A co nowego u Malwinki i Kostka? Są dalsze postępy we wzajemnych podchodach? :)

Arcana

Post » Nie mar 13, 2016 5:56 Re: Mali Partyzanci,Monia,Michaś.Majka w DS,Malwa w DS.

Arcana pisze:A co nowego u Malwinki i Kostka? Są dalsze postępy we wzajemnych podchodach? :)

Też bym chętnie coś przeczytała.
Monia i Michaś szaleją, apetyty mają wilcze i już powinnam im ograniczać jedzenie, ale to przychodzi mi z trudem :oops: Monia tak jak Malwa ma uroczy zwyczaj wywalania brzuszka do miziania.Michaś to pieszczoch jakich mało.Śpi ze mną w łóżku, ale teraz ma towarzystwo Perełki.W ogóle mam przemiłe koty.Perełka i Jagusia uwielbiają się bawić, nie widać po nich, że są już bardo dorosłe.Wyciągam wędki, a tu od razu całe stado gotowe na szaleństwo.

ewar

Post » Nie mar 13, 2016 16:12 Re: Mali Partyzanci,Monia,Michaś.Majka w DS,Malwa w DS.

Monia w typowej dla siebie pozie, czyli wywalony brzuszek do miziania
Obrazek
Michaś "upolował" piórka z wędki :mrgreen:
Obrazek
A na balkonie były wszystkie koty, zdjęcie znowu mogłam zrobić tylko Michasiowi
Obrazek

ewar

Post » Pon mar 14, 2016 17:06 Re: Mali Partyzanci,Monia,Michaś.Majka w DS,Malwa w DS.

Bardzo rzadko mam okazję robić takie zdjęcia.Monia raczej lubi spać osobno, koło kaloryfera, albo na kociej sofie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Bardzo mi się podoba, kiedy Monia albo Michaś idą do wiaderka z zabawkami i wyciągają coś, co im się w danej chwili podoba.Często jest to wędka, którą potem ciągną za sobą do drugiego pokoju.Muszę posprzątać pod kanapą, bo w pojemniku coś dziwnie mało kulek, piłek i myszek, a na pewno pod kanapą jest ich mnóstwo.Te trzymam w małym wiaderku i stamtąd również je wyciągają.

ewar

Post » Pon mar 14, 2016 18:26 Re: Mali Partyzanci,Monia,Michaś.Majka w DS,Malwa w DS.

Fajne fotki, wykorzystam w ogłoszeniach. Ale wkurza mnie, że taki cudny dwupak tyle czeka na dom :evil:

Arcana

[poprzednia][następna]