Powszechna Sterylizacja N°3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 05, 2016 17:40 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, błagam o DT dla kotki Ełk!

Kto pokocha słoneczko ?

Obrazek

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Sob mar 05, 2016 18:11 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, błagam o DT dla kotki Ełk!

Uwielbiam tak umaszczone kotki :1luvu: Czy naprawdę nikt nie może jej dać DT? :( Tyle już przeszła.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob mar 05, 2016 18:26 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, błagam o DT dla kotki Ełk!

https://www.facebook.com/wolontariuszed ... =page_info

taką stronę znalazłam, może ich zapytać?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob mar 05, 2016 18:28 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, błagam o DT dla kotki Ełk!

czarno-czarni pisze:https://www.facebook.com/wolontariuszedlazwierzat.elk/info/?tab=page_info

taką stronę znalazłam, może ich zapytać?

Prosiła ich o pomoc... Wiem, bo też znalazłam tę stronę.

Chiara

Post » Sob mar 05, 2016 18:31 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, błagam o DT dla kotki Ełk!

ok, ja zupełnie nie znam tych rejonów, zamieściłam u siebie na FB apel.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob mar 05, 2016 18:38 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, 1853 koty i tniemy dalej! :

Kinnia pisze:merytorycznie spróbuj

Merytorycznie już napisałam, ale nie trafia i nic na to nie poradzę.
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Sob mar 05, 2016 18:39 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, błagam o DT dla kotki Ełk!

czarno-czarni pisze:ok, ja zupełnie nie znam tych rejonów, zamieściłam u siebie na FB apel.

+ u mnie na wątku. Mamy tydzień?

Wiadomo, jak zniosła zabieg?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob mar 05, 2016 18:45 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, błagam o DT dla kotki Ełk!

czarno-czarni pisze:
czarno-czarni pisze:ok, ja zupełnie nie znam tych rejonów, zamieściłam u siebie na FB apel.

+ u mnie na wątku. Mamy tydzień?

Wiadomo, jak zniosła zabieg?

Nic nie wiem. Dzwoniłam, ale mam dzwonić w poniedziałek.

Hotelik to chyba najlepsze co mogło się jej przytrafić.

Bałam się, że wyląduje w krzakach za wsią...

Chiara

Post » Sob mar 05, 2016 18:57 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, 1853 koty i tniemy dalej! :

boniedydy pisze:

kolejna nowa definicja?
żal

przykro mi, niestety, wiem, że to straszne
ale muszę Ci to powiedzieć
ubliżając innym, nie stajesz się lepsza, mądrzejsza, większa

a i jeszcze

fakty od tego nie znikają

jak np. zabunkrowane na koncie 7 mln (i to nie wszystko)
przy braku szeroko realizowanych -w każdym miejscu tego kraju- akcji sterylizacyjnych
oraz 0,5 mln na administrację co nieco "obszerną" - cholera, zaraziłam się, eufemizmami zaczynam "gadać"
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob mar 05, 2016 18:58 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, błagam o DT dla kotki Ełk!

Wracajmy do równowagi. Do dziś myślałam, że migrena to wymysł wyższych sfer. :lol:

https://www.facebook.com/powszechna.ste ... =3&theater

Obrazek

Chiara

Post » Sob mar 05, 2016 19:01 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, 1853 koty i tniemy dalej! :

Kinnia pisze:
boniedydy pisze:

kolejna nowa definicja?
żal

Powinnaś wziąć to do siebie.

A analizowanie sprawozdania finansowego jak się nie wie, jaka jest struktura przychodów i rozchodów ma się tak do merytorycznej dyskusji, jak pięść do nosa. :?

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Sob mar 05, 2016 19:05 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, 1853 koty i tniemy dalej! :

myamya pisze:
Kinnia pisze:
boniedydy pisze:

kolejna nowa definicja?
żal

Powinnaś wziąć to do siebie.

A analizowanie sprawozdania finansowego jak się nie wie, jaka jest struktura przychodów i rozchodów ma się tak do merytorycznej dyskusji, jak pięść do nosa. :?

o, jeszcze jeden głos
robi się coraz ciekawiej :mrgreen:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob mar 05, 2016 19:17 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, błagam o DT dla kotki Ełk!

boniedydy
to jest wątek pomocowy.
Nie chcesz pomóc- twoja sprawa, ale się przynajmniej wyłącz.

Kciuki za koteczkę, dobrze że się ją udało uratować.

Anima88 :201494 :201494 :201494
Powszechna Sterylizacja :201494 :201494 :201494

Nie mogę dać koci domu, ale w razie potrzeby dołożę grosik dla niej.

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Sob mar 05, 2016 19:45 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, 1853 koty i tniemy dalej! :

Właśnie przez takie niekończące się dyskusje i mielenie tematu po 10 stron ludzie odchodzą z miau. Naprawdę - jak ktoś ma dużo czasu i energii, to można go inaczej spożytkować.
Mam nadzieję, że znajdzie się dom dla kotki :ok:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Sob mar 05, 2016 21:36 Re: Powszechna Sterylizacja N°3, 1853 koty i tniemy dalej! :

Jestem przerażona tym co przeczytałam. Zniesmaczona - to najłagodniejsze określenie - zachowaniem ełckiego TOZ-u.
Pełne wrzasku "rozmowy" przedstawicielki TOZ-u z Animą to ewidentna próba zastraszenia dziewczyny.
A co do straszenia prawnikami - na Miau tez tacy są...
I zgadzam się z Kinnią, że tylko zwolnienie dyscyplinarne sprowadziłoby tę panią z TOZ-u na ziemię.
Nawiasem mówiąc, już kiedyś była taka akcja z TOZ-em z Częstochowy zduszona w zarodku - krzykaczki musiały podkulić ogony. Swoją drogą ciekawe - krzyk oznacza strach. Strach przed czym? Może należałoby się bliżej przyjrzeć działalności TOZ-Ów?
Boniedydy, Myamaya - piszecie o analizie finansowej a która z Was zajmuje się tym zawodowo, która z Was ma uprawnienia doradcy podatkowego? Sądząc po treści Waszych wpisów - żadna.
Co do struktury wydatków, zatrudnienia etc. przeczytajcie ze zrozumieniem post EwyKM , jeśli trzeba to nawet kilkakrotnie :

Ewa.KM pisze:A mi żal tej pani co Animie najpierw obiecała a potem zastraszała. Jak sama musi być zastraszona przez swego szefa! Jak bardzo musi się bać o swój stołek i ciepłą posadkę do emerytury skoro posuwa sie do szantażu, że zna wszystkich wetów i pomówień, że PS zbierze 2 tys a wyda 200.
Toz te pieniądze kitłasi na końcie już od lat, w poprzednich sprawozdaniach pensje były jeszcze wyższe i koszty administacyjne tez jeszcze wyższe, szkoda mi czasu na przytaczanie cyfr. Ale jak maja byc niskie jak samych członków władz Zarzadu Głownego jest 18, a gdzie cała reszta urzedasów, która nie zmieściła sie w KRS-ie ? I te zaoszczędzone pieniądze, przewalające się na koncie co roku nie muszą zabezpieczać bytu tych 17 schronisk bo na utrzymanie schroniska gminy co rok dają kolejną kasę i schroniska nie przyjmuja pod swój dach psów jeśli nie idzie w ślad za nimi kasa. Nawet gdy pies jest podrzucony pod bramę schroniska to musi za niego zapłacić ta gmina na terenie której jest schronisko. Dlatego w moim powiecie Warszawsko zachodnim żadna gmina nie chce dać terenu na utworzenie międzygminnego schroniska bo wie, ze na jej teren pod schronisko będą podrzucane psy. Gdyby interes schroniskowy nie był tak dochodowy to by nie powstawały firmy komercyjne typu Radysy, Wojtyszki. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że Siemiński i Dworakowscy założyli schroniska nie z miłości do psów ale dla kasy. Wiec tłumaczenie, że TOZ oszczędza bo martwi się skąd wziąć pieniądze na utrzymanie schronisk można między bajki włożyć. Schroniska to kula u nogi ale dla gminy a nie dla właścicieli/zarządców schroniska. I właścicielom/zarządcom schronisk wcale nie zależy na sterylizacji/kastracji bo jak by nie było dopływu nowego towaru to i skończył by się ich biznes schroniskowy.
Anima miała umówiona wizytę a potem gabinet był zdziwiony? Czyżby pani z TOZ rzeczywiście użyła swoich znajomości wśród wetów? To ja Ci powiem Animma 88 że też mam znajomych w Ełku i nie zawaham się poprosic ich o pomoc, jeśli nadal będą próbowali Cię zastraszać: mój kuzyn Mariusz Justyn Mazur jest prezesem sądu, już wprawdzie nie w Ełku a w Olecku, ale nadal mieszka w Ełku.

Nic dodać nic ująć prawda?
Straszne jest to, że skutkiem takich akcji jest brak pomocy potrzebujacym
- nagle wszyscy weci w Ełku jej odmawiają. Ciekawe...Chyba Ewo będziesz musiała prosić swego kuzyna o pomoc bo coś źle się dzieje w państwie duńskim, tfu w ełckim.

Axa76 piszesz, że to wątek pomocowy - tak i tu pisze się o braku tejże pomocy, którą obowiązane są udzielać m.in TOZ-y - ten w Ełku także.
I jeszcze jedno Axo - nie sądzę żeby ludzie odchodzili z Miau z powodu, który ty podajesz. Popatrz co się dzieje na wielu wątkach - zrozumiesz.
I tak samo jak Ty trzymam kciuki za dom dla uratowanej kotki.

I mimo wszystko pocieszające jest , że ta ponura sprawa jednak znalazła dobre zakończenie. Dzięki ludziom. Ludziom innego rodzaju niż ci z ełckiego TOZ-u. Powszechna Sterylizacja :201494

A Ty Anima jesteś wspaniałą dziewczyną.
Czarno- czarni Wy też :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

[poprzednia][następna]