Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
czarno-czarni pisze:https://www.facebook.com/wolontariuszedlazwierzat.elk/info/?tab=page_info
taką stronę znalazłam, może ich zapytać?
Kinnia pisze:merytorycznie spróbuj
czarno-czarni pisze:ok, ja zupełnie nie znam tych rejonów, zamieściłam u siebie na FB apel.
czarno-czarni pisze:czarno-czarni pisze:ok, ja zupełnie nie znam tych rejonów, zamieściłam u siebie na FB apel.
+ u mnie na wątku. Mamy tydzień?
Wiadomo, jak zniosła zabieg?
boniedydy pisze:Kinnia pisze:merytorycznie spróbuj
Merytorycznie już napisałam, ale nie trafia i nic na to nie poradzę.
Kinnia pisze:boniedydy pisze:Kinnia pisze:merytorycznie spróbuj
kolejna nowa definicja?
żal
przykro mi, niestety, wiem, że to straszne
ale muszę Ci to powiedzieć
ubliżając innym, nie stajesz się lepsza, mądrzejsza, większa
myamya pisze:Kinnia pisze:boniedydy pisze:Kinnia pisze:merytorycznie spróbuj
kolejna nowa definicja?
żal
przykro mi, niestety, wiem, że to straszne
ale muszę Ci to powiedzieć
ubliżając innym, nie stajesz się lepsza, mądrzejsza, większa
Powinnaś wziąć to do siebie.
A analizowanie sprawozdania finansowego jak się nie wie, jaka jest struktura przychodów i rozchodów ma się tak do merytorycznej dyskusji, jak pięść do nosa.
Ewa.KM pisze:A mi żal tej pani co Animie najpierw obiecała a potem zastraszała. Jak sama musi być zastraszona przez swego szefa! Jak bardzo musi się bać o swój stołek i ciepłą posadkę do emerytury skoro posuwa sie do szantażu, że zna wszystkich wetów i pomówień, że PS zbierze 2 tys a wyda 200.
Toz te pieniądze kitłasi na końcie już od lat, w poprzednich sprawozdaniach pensje były jeszcze wyższe i koszty administacyjne tez jeszcze wyższe, szkoda mi czasu na przytaczanie cyfr. Ale jak maja byc niskie jak samych członków władz Zarzadu Głownego jest 18, a gdzie cała reszta urzedasów, która nie zmieściła sie w KRS-ie ? I te zaoszczędzone pieniądze, przewalające się na koncie co roku nie muszą zabezpieczać bytu tych 17 schronisk bo na utrzymanie schroniska gminy co rok dają kolejną kasę i schroniska nie przyjmuja pod swój dach psów jeśli nie idzie w ślad za nimi kasa. Nawet gdy pies jest podrzucony pod bramę schroniska to musi za niego zapłacić ta gmina na terenie której jest schronisko. Dlatego w moim powiecie Warszawsko zachodnim żadna gmina nie chce dać terenu na utworzenie międzygminnego schroniska bo wie, ze na jej teren pod schronisko będą podrzucane psy. Gdyby interes schroniskowy nie był tak dochodowy to by nie powstawały firmy komercyjne typu Radysy, Wojtyszki. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że Siemiński i Dworakowscy założyli schroniska nie z miłości do psów ale dla kasy. Wiec tłumaczenie, że TOZ oszczędza bo martwi się skąd wziąć pieniądze na utrzymanie schronisk można między bajki włożyć. Schroniska to kula u nogi ale dla gminy a nie dla właścicieli/zarządców schroniska. I właścicielom/zarządcom schronisk wcale nie zależy na sterylizacji/kastracji bo jak by nie było dopływu nowego towaru to i skończył by się ich biznes schroniskowy.
Anima miała umówiona wizytę a potem gabinet był zdziwiony? Czyżby pani z TOZ rzeczywiście użyła swoich znajomości wśród wetów? To ja Ci powiem Animma 88 że też mam znajomych w Ełku i nie zawaham się poprosic ich o pomoc, jeśli nadal będą próbowali Cię zastraszać: mój kuzyn Mariusz Justyn Mazur jest prezesem sądu, już wprawdzie nie w Ełku a w Olecku, ale nadal mieszka w Ełku.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 590 gości