Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 02, 2016 21:41 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Hej :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw mar 03, 2016 10:20 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Witam !
Szykuje sie do pracy i zaraz wychodze. Wczoraj dzwonila kolezanka z pracy i to co mi opowiedziala o stosunkach u nas panujacych tak mnie zaskoczylo i przerazilo. Zastanawiam sie czy pracujemy w tej samej spolce, co prawda ona jedt w innej placowce ale kierownictwo to samo. 8O
Obecne czasy sa trudne i relacje w pracy czasami malo ciekawe, ale ja nie jestem konfliktowa i jakos sobie radze. Robie co do mnie nalezy a czasami nawet wiecej i ide do domu. Staram sie nikogo nie osadzac choc czasami pewne rzeczy i sytuacje mnie denerwuja..
Zajrze wieczorkiem jak nie padne. :ryk:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw mar 03, 2016 12:37 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Coś wiem o relacjach panujących w pracy i stosunku ludzi do tej pracy - włos się na głowie jeży :strach: :strach: :strach:
Miłej i spokojnej pracy życzę i szybkiego powrotu do domciu i kotecków. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw mar 03, 2016 20:42 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

No . Tak jest najlepiej . Zrobic swoje i iść do domu :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw mar 03, 2016 20:52 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Gosiagosia pisze:Witam !
Szykuje sie do pracy i zaraz wychodze. Wczoraj dzwonila kolezanka z pracy i to co mi opowiedziala o stosunkach u nas panujacych tak mnie zaskoczylo i przerazilo. Zastanawiam sie czy pracujemy w tej samej spolce, co prawda ona jedt w innej placowce ale kierownictwo to samo. 8O
Obecne czasy sa trudne i relacje w pracy czasami malo ciekawe, ale ja nie jestem konfliktowa i jakos sobie radze. Robie co do mnie nalezy a czasami nawet wiecej i ide do domu. Staram sie nikogo nie osadzac choc czasami pewne rzeczy i sytuacje mnie denerwuja..

Gosiu, to normalne, ze ludzie się w pracy ścierają. Najtrudniej bywa w babskim gronie, bo zdarza się sporo ciężkostrawnej zawiści. Osobiście stosuję kilka zasad, które ułatwiają przetrwanie i zachowanie doskonałego samopoczucia:
1. Jak ktoś powie, że masz ośle uszy, to nie znaczy wcale, że Ci wyrosną - jak ktoś lubi strzępić język, to nie należy się tym martwić. Chociaż nie da się uniknąć współczucia.
2.Kto mniej wie, ten spokojniej śpi. Należy trzymać rączk8i przy sobie i nie wkładać nosa w nieswoje sprawy. O koleżankach lepiej wiedzieć za mało, niż za dużo.
3. Pokorne cielę dwie matki ssie.
4. Trzymać się z daleka od konfliktów. Jak ktoś ma ochotę kisić się w kłótniach, to niech mu to wyjdzie na zdrowie. My nie mamy.
I tyle. :ok:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Czw mar 03, 2016 22:31 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Hej :) I jak Ci minął dzień?
Ja kiedyś pracując w poradni myślałam, że staliśmy się wszyscy przyjaciółkami (ja najmłodsza i wszystkie te babki) - ależ dostałam po dupie boleśnie... :/
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw mar 03, 2016 22:40 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

lilianaj pisze:
Gosiagosia pisze:Witam !

Gosiu, to normalne, ze ludzie się w pracy ścierają. Najtrudniej bywa w babskim gronie, bo zdarza się sporo ciężkostrawnej zawiści. Osobiście stosuję kilka zasad, które ułatwiają przetrwanie i zachowanie doskonałego samopoczucia:
1. Jak ktoś powie, że masz ośle uszy, to nie znaczy wcale, że Ci wyrosną - jak ktoś lubi strzępić język, to nie należy się tym martwić. Chociaż nie da się uniknąć współczucia.
2.Kto mniej wie, ten spokojniej śpi. Należy trzymać rączk8i przy sobie i nie wkładać nosa w nieswoje sprawy. O koleżankach lepiej wiedzieć za mało, niż za dużo.
3. Pokorne cielę dwie matki ssie.
4. Trzymać się z daleka od konfliktów. Jak ktoś ma ochotę kisić się w kłótniach, to niech mu to wyjdzie na zdrowie. My nie mamy.
I tyle. :ok:

Liliana bardzo mądre Twoje zasady i masz zupełną rację.
Ja robię swoje, nie dyskutuję za duża chociaż czasami aż mnie buźka swędzi żeby coś im palnąć ale zamykam buzię na kłódkę i milczę, nie daję się wciągać w kłótnie i pretensje. Nie wiem co mówią za moimi plecami ale niby mnie chwalą że ze mną praca to sama przyjemność. Wiedzą że nie lubię cwaniactwa, krętactwa i plotek.
Dzisiejszy dzień przeżyłam a jutro piątek i weekend :1luvu: :piwa: :piwa: :piwa:

Gosiagosia

Post » Czw mar 03, 2016 22:43 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

klaudiafj pisze:Hej :) I jak Ci minął dzień?
Ja kiedyś pracując w poradni myślałam, że staliśmy się wszyscy przyjaciółkami (ja najmłodsza i wszystkie te babki) - ależ dostałam po dupie boleśnie... :/

Klaudia ja też dostałam boleśnie po dupie ale takie jest życie niby uczymy się na błędach ale też stale popełniamy nowe błędy :mrgreen:
Jestem już ostrożniejsza w koleżeństwie a obecnie w pracy nie spoufalam się i nie zaprzyjaźniam, lubię dobre stosunki i staram się aby były one poprawne.

Gosiagosia

Post » Czw mar 03, 2016 22:44 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

A planujesz coś w weekend?

klaudiafj

Post » Czw mar 03, 2016 22:47 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

klaudiafj pisze:A planujesz coś w weekend?

Jeszcze nie mam żadnych planów, chyba sobie coś poczytam i poleniuchuję. Za to 11 marca idę do Teatru Wielkiego na balet z przyjaciółką.

Gosiagosia

Post » Czw mar 03, 2016 22:49 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

O jacie :) A jaka sztuka? Pewnie cieszysz się bardzo :)

klaudiafj

Post » Czw mar 03, 2016 22:53 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

klaudiafj pisze:O jacie :) A jaka sztuka? Pewnie cieszysz się bardzo :)

Na Romeo i Julię, pewnie że się cieszę tym bardziej że będzie tańczył syn mojego kolegi z Teatru i szkoły baletowej Łukasz Tużnik. Ostatnio jak go widziałam był uczniem Szkoły Baletowej. Jak ten czas leci 8O

Gosiagosia

Post » Czw mar 03, 2016 22:56 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

O to już do pracy wróciłaś Gosia :D
to super że ze zdrówkiem już lepiej :ok: :ok: :ok:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Czw mar 03, 2016 22:56 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

No to cieszę się z Tobą :ok:

klaudiafj

Post » Czw mar 03, 2016 22:58 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

agusialublin pisze:O to już do pracy wróciłaś Gosia :D
to super że ze zdrówkiem już lepiej :ok: :ok: :ok:

Mało że wróciłam to już zarobiona jestem :roll: ze zdrowiem ok od 10 marca następna seria akupunktury i w maju znów rehabilitacja.

Gosiagosia

[poprzednia][następna]