Ragilian, czyli czułe ragdoll show.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 27, 2016 16:00 Re: Ragilian, czyli czułe ragdoll show

lilianaj pisze:
Gosiagosia pisze:O Boże szkoda psa !
Ja też marzę o psie ale takim w rozmiarze S a tu owczarek niemiecki. :cry: To jest moja ukochana rasa ale przy trzech kotach i 2 pokojach to nawet nie mam gdzie go ulokować. Lilianko czy ktoś go karmi ? Już o tej biedzie myślę gdzie mu znaleźć dom.

Gosiu, to jest pies podobny do owczarka, "w typie", ale wielkości do ludzkiego kolana. Ma trochę dłuższą sierść. Karmi go Basia przy sklepie. Ma do Ciebie zadzwonić.

Lilianko Basia już dzwoniła a ja nadal obdzwaniam znajomych żeby mu coś znaleźć ale moje koleżanki mają już psy i koty i jak na razie nikt go nie może wziąć :placz:
Moja rodzina nawet nie chce o nim słyszeć mam wybierać albo koty albo pies. Nie będę spokojnie spać. Wiem co czuła wtedy Klaudia ale czasami jesteśmy bezsilne :cry:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob lut 27, 2016 16:07 Re: Ragilian, czyli czułe ragdoll show

doczytałam....
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob lut 27, 2016 19:18 Re: Ragilian, czyli czułe ragdoll show

Zabrałam dzieciaki i pojechałam do Basi i tego psa. Chodziliśmy i szukaliśmy go przy sklepie i wzdłuż rzeki. Było dużo psich śladów, ale nie udało nam się go odnaleźć. Rano Basia dała mu jeść. Pewnie znalazł sobie jakieś spokojne miejsce i tam się zaszył. Po imieniu przecież nie mogliśmy go wołać... No i wróciliśmy bez psa.

U Basi: Julek z pieszczoszką Dagą
Obrazek

Zosia z Fredim
Obrazek

A Paweł na górze miział koty.
A jak wróciliśmy do domu, to zastaliśmy taki widok:
Obrazek

Konieczne okazało się ponowne oznaczenie Pawła własnym zapachem:
Obrazek

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Sob lut 27, 2016 19:25 Re: Ragilian, czyli czułe ragdoll show

Ale Zosia jest śliczna, prześliczna!!! :)
Piesie takie duże -jest co przytulać :)
Szkoda, że tamten zabłąkany się nie znalazł - ale skąd mógł wiedzieć, że taka szansa go spotka... Na pewno się odnajdzie :ok: A może ktoś mu już dał dom :kotek:
Dom prezentuje się bardzo klimatycznie :)
Oo i Puchatki też są :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob lut 27, 2016 19:34 Re: Ragilian, czyli czułe ragdoll show

Dziękuję Klaudiafj! :P
Mam nadzieję, że pieska nie spotkało nic złego.
Oby przygarnął go dobry człowiek.
Niech zostanie otoczony miłością i szczęśliwie przeżyje swoje życie. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Gdyby moje pobożne życzenia miały moc sprawczą...

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Sob lut 27, 2016 20:01 Re: Ragilian, czyli czułe ragdoll show

lilianaj pisze:Dziękuję Klaudiafj! :P
Mam nadzieję, że pieska nie spotkało nic złego.
Oby przygarnął go dobry człowiek.
Niech zostanie otoczony miłością i szczęśliwie przeżyje swoje życie. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Gdyby moje pobożne życzenia miały moc sprawczą...

I oby tak było :1luvu:
Liliana jesteś wspaniałą osobą którą tak bardzo rzadko obecnie się spotyka, jestem bardzo zadowolona że Cię poznałam, masz wspaniały dom, dzieci no i śliczne puchate koty.
Wiem ze piesek by miał u Was wspaniałe życie, ale może jeszcze się znajdzie i szczęście się do niego uśmiechnie.

Gosiagosia

Post » Sob lut 27, 2016 20:48 Re: Ragilian, czyli czułe ragdoll show

Dagunia w ślicznej pozie na swojej kanapie, zdjęcie zrobione u Basi podczas naszej wizyty.
Obrazek

Gosiagosia

Post » Sob lut 27, 2016 21:44 Re: Ragilian, czyli czułe ragdoll show

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie lut 28, 2016 13:34 Re: Ragilian, czyli czułe ragdoll show

O widze ,ze jest fotorelacja :)
Pójdę na spacer ze swoimi a potem poszukam tego biedaka

Bunio& Daga

Od: Pt wrz 19, 2014 11:37

Post » Nie lut 28, 2016 16:08 Re: Ragilian, czyli czułe ragdoll show

Ale piękny dozi... bobasek malutki :D
Trzy koty moje. Czwarty tylko ze mną mieszka.

Fatka

Od: Pt sty 01, 2016 19:36

Post » Nie lut 28, 2016 17:13 Re: Ragilian, czyli czułe ragdoll show

Bunio& Daga pisze:O widze ,ze jest fotorelacja :)
Pójdę na spacer ze swoimi a potem poszukam tego biedaka

Przez trzy godziny usiłowałam go złapać.
Oto ostatnie wieści.
Poszłam wałem (nad Bugiem) w kierunku sklepu.Po drodze spotkałam pewnego chłopaka z dziewczyną którzy tutaj mieszkają i pytałam o psa.Powiedzieli ,ze widzieli go dzisiaj pod sklepem.Podobno ktoś tez chciał go wziąśc ale nie daje sie za nic złapać.
1,5m i odskakuje na bok.Czujny.Niby lgnie do ludzi ale nie daje sie podejśc.Ten Mirek powiedział ,ze spróbuje tego psa złapac i mi go przyprowadzi.
Zobaczymy.Wtedy pozapinam na smyczach przy domu swoje a tego jakoś odpchle ,doprowadze do kultury i dzwonie do Liliany.
Pies był niedaleko sklepu.Z daleka zagwizdałam i przybiegł/.Nie dał się za nic podejśc.Wabiłam go na sucha karmą.Szedł za mną do domu,jadł ale bez łapczywości.Widac ,zeoś dzisiaj dostał..Pomyślałam ,że pójde w swoim kierunku starorzeczem i zwabie go na pusta działke ogrodzona ze wszystkich stron z otwartą furtką.Istotnie pies wszedł na dzialke.Zatrzasnełam furtke .Chciałam zapędzic go w kąt i jakoś zapiąć mu obroże ale był czujny i uskakiwał.Taka zabawa trwała ze 40 minut.Ja podchodzę,pies odbiega.Odchodzę-wychodzi,idzie za mna i się kładzie kilka metrów ode mnie. Co do płci to jest to najprawdopodobniej suka bo kuca siusiajac.Pół długie futro uniemozliwia bliższa identyfikacje
Nieoczekiwanie z pomocą przyszła mi ...Makabra.Usłyszła mój głos i przybiegła drogą.Pies wybystrzył się na kota i chciał podbiec ale ona napuszyła futro i ogon i ruszyła w kierunku psa.Ten począł umykac bo nie spodziewał się takiej reakcji kota( zaganiałysmy go z dwóch stron.)Makabra była bardzo dzielna i waleczna.Raptem pies rozpłaszczył sie na ziemi przy furtce i przepełzł na druga stronę w kierunku starorzecza,Przyznam ,z e byłam bardzo zmęczona i czułam się żle wiec nie widziałam dzisiaj szansy na dalsze łapanie.Psy szczekaja wiec krazy w pobliżu.Na razie nic nie moge poradzić.Stwierdzam ,z psina jest niebywale ostrożna ale bardzo mądra z rozwiniętym instynktem samozachowawczym..Niewątpliwie wyrzucona z większego samochodu bo biegnie za takimi i wlatuje wrecz pod koła.
Wróiłyśmy z psim pogromcą Makabrą do domu

Bunio& Daga

Post » Nie lut 28, 2016 19:15 Re: Ragilian, czyli czułe ragdoll show

Ja chętnie przycupnę u pięknych Ragdollkow :1luvu:
Zapraszamy tez do siebie. Co prawda u nas dachoweczki ale warte obejrzenia :wink:
Pozdrawiamy :201461
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Nie lut 28, 2016 19:17 Re: Ragilian, czyli czułe ragdoll show

Basiu pomalutku musi biedaczek nabrać zaufania i na pewno następna akcja skończy się sukcesem.

Gosiagosia

Post » Nie lut 28, 2016 19:21 Re: Ragilian, czyli czułe ragdoll show

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie lut 28, 2016 21:26 Re: Ragilian, czyli czułe ragdoll show

Gosiagosia pisze:Dagunia w ślicznej pozie na swojej kanapie, zdjęcie zrobione u Basi podczas naszej wizyty.
Obrazek

Ten narożnik jest niby mój :D :mrgreen: raczej salonowy :mrgreen: .
Co ja poradzę ,ze wszystkie psy lubią byc wyżej i a szczególnie dogi kochaja na nim jleżeć ?Niemal wszyscy posiadacze dogów tak mają :D
Za mało konsekwentna jestem .Mają swoje posłanka.Julek który ma blisko 190cm stwierdził ,z e materac Dagi na górze jest większe od jego łózka :)
Kiedys spały tam dwa dogi to za duże nie było ale teraz Dagmara sobie wybiera.Fredi na szczęscie mniej chetnie wskakuje na kanape i nawet lubi swoje legowisko.
Naprawdę koty Lilianki wiedziały co robia utulajac dzieci swoja puchatościa na nowo.Niemal wszystkie koty które dały się pogłaskac były u mnie wygaskane i wytulone to i nie dziwota ,ze Lilianowe były zniesmaczone taka konkurencją :ryk: :kotek:

Bunio& Daga

[poprzednia][następna]