Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ Rudość w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lut 26, 2016 21:26 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

To szczęście w nieszczęściu, że Was wszystkich tam nie było. Szkoda tego pracownika, nacierpi się, biedny, bo poparzenie przecież nie tylko rani, ale przede wszystkim okropnie piecze. Na gojenie ran po oparzeniu najlepiej działa Octanisept do mycia, na to przykłada się Bactigras ( taka siateczka z chlorheksydyną i olejem parafinowym), a na to maść Argosulfan, gaziki i bandaż. Wypróbowałam ten zestaw na moich pacjentach i na takich opatrunkach najszybciej się goiło.
Też uważam, że szkody powinno pokryć ubezpieczenie, skoro wynikły z braku koniecznych napraw i konserwacji, oraz złego stanu technicznego - o ile to spółdzielnia jest za to odpowiedzialna. Pewnie sąsiedzi wściekli...
To prawdziwy pech z tym zaworem...
Współczuję.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Pt lut 26, 2016 21:29 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

Czyli remont się zaczął solidnie :? Współczuję temu poparzonemu. I sąsiadom za zalanie, i Wam za nerwy.
Ale za to fajnie, że będziesz mieć łazienkę taką, jaką sobie wymarzyłas :ok:

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Pt lut 26, 2016 21:44 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

Zaden sasiad nie przyszedl, wiec mozliwe ze woda poleciala pionem do samej pownicy, w piwnicy sciany mokre. Jutro podejde do sasiadow i sie dowiem.
Biedny ten Chlopak, ratowal mieszkanie parzac swoje rece. Zrobil oklady z zimnej wody, czyms posmarowal i mowi ze nie takie rzeczy przezyl. Wiadro trzymal jak ta woda sie lała strumieniem. Szczescie w nieszczesciu jest takie ze stalo sie to ekipie remontowej a nie daj Boze jakbysmy byli sami w domu, lub strach pomyslec jakby koty byly same a my w pracy... Ten zawor trzymal sie na slowo honoru doslownie.
Jutro zbijaja cale kafelki, a od poniedzialku zaczynaja przerobki hydrauliczne :mrgreen:

Koty sie poukladaly na szafach na najwyzszych mozliwych punktach i spia :ryk: apetyt dopisuje, Naturea smakuje niesamowicie :mrgreen: bawily sie dzis caly dzien ladnie :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt lut 26, 2016 21:52 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

To super, że maluszkiewicze dobrze się czują u Twoich rodziców. Widocznie uznały, że terytorium im się powiększyło. :mrgreen:
To szczęście, że chłopak się nie poparzył do "zlezionej" skóry.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Pt lut 26, 2016 22:30 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

Moli i Fuksik są bardziej zaprawieni z noclegami u Twojej mamy niż Ty, prawda ;) juz tyle razy byli ze mogą Ciebie pouczać :)
Z remontem tak bywa - my też zalalismy mieszkanie i sąsiadów :) a jak długo będzie trwał ten remont :) niesamowicie ciesze się z Tobą i Twoimi kociakami - będą happy ze będzie całkiem nowy "pokoj" :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lut 26, 2016 23:13 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

No to remont z hukiem zaczęliście :strach:
Ale , kotki maja urozmaicenie :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt lut 26, 2016 23:23 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

A mokra naturea smakuje? Ja teraz nie kupiłam, bo mamy dużo z tych zdrowych, które koty tak średni jedzą ;) Więc wolałam już nie szaleć tym razem :)

klaudiafj

Post » Sob lut 27, 2016 14:49 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

klaudiafj pisze:A mokra naturea smakuje? Ja teraz nie kupiłam, bo mamy dużo z tych zdrowych, które koty tak średni jedzą ;) Więc wolałam już nie szaleć tym razem :)

Czesc Klaudia :1luvu:
Niestety nie, powąchały i odeszły. Z Naturei wybrali serca drobiowe :lol:
W ogóle nie zainteresowane, suche 2 kg od razu kupiłam i naprawde jedzą ze smakiem, a Molka to juz szczególnie :kotek:
Obrazek

Moli25

Post » Sob lut 27, 2016 14:54 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

Dzis sie budzę w nocy, maż kolo mnie a miedzy Nami 11 kg kota. Zaczynajac od głowy Fuks wyłożony w pion, a zaraz za jego ogonkiem Molka zwinięta w krewetkę :ryk: ni to sie przykryć bo państwo spi, podnieść kołdrę nie da sie, bo to ciężkie i tak marzlam w nocy :lol: ale pierwszy raz widziałam jak razem śpią z nami w lozku :mrgreen:
Obrazek

Moli25

Post » Sob lut 27, 2016 15:53 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

Potrzebowały odrobiny stałości
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lut 27, 2016 17:24 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

Moje też mi zabierają kołdrę i marznę :D Ale tak sie ułożą że cała drętwieję :D
Hej Marteczko :D
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Sob lut 27, 2016 17:28 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

Moli25 pisze:Dzis sie budzę w nocy, maż kolo mnie a miedzy Nami 11 kg kota. Zaczynajac od głowy Fuks wyłożony w pion, a zaraz za jego ogonkiem Molka zwinięta w krewetkę :ryk: ni to sie przykryć bo państwo spi, podnieść kołdrę nie da sie, bo to ciężkie i tak marzlam w nocy :lol: ale pierwszy raz widziałam jak razem śpią z nami w lozku :mrgreen:

no to sie doczekałaś dwóch kotów w łóżku :)
moze Moli przekona się jak to fajnie spać z Wami i nie skończy sie na jednym razie :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lut 27, 2016 20:25 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡ cz 4

Może tak będzie częściej :))) Kitusia tez lubi spać osobno :/

klaudiafj

[poprzednia][następna]