Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 20, 2016 19:23 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Vanya pisze:Klatkę pożyczam od znajomej, tu nie ma problemu. U niej tez koty dochodzą do siebie po zabiegu. Niestety teraz wyjechała na urlop i wraca w poniedziałek wieczorem. Ja fizycznie nie mam możliwości przetrzymania dzikiego kota.
W jakich godzinach przyjmuje schroniskowy vet?

możesz podać swój nr telefonu ?

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Sob lut 20, 2016 19:25 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

504516674

Vanya

Od: Śro sie 20, 2008 17:08

Post » Sob lut 20, 2016 20:24 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Iwona11 pisze:Przeklejam z FB. Może tutaj też ktoś będzie chciał dołączyć do zespołu d/s sterylizacji osiedlowych mruczków ;)

Wiosna za pasem, zbliża się sezon na kociaki. Niestety co roku trafia ich do Schroniska oraz Kociej Chatki całe mnóstwo. Dla wielu bezdomność = śmierć. Ludzie znajdują małe kotki na osiedlach, w śmietnikach, niektórzy bezmyślnie rozmnażają koty wychodzące. Aby temu przeciwdziałać konieczne jest upowszechnienie sterylizacji. Dlatego zwracam się do Was z pytaniem - czy są wśród Was osoby zainteresowane pomaganiem w sterylizacji kotów wolnożyjących - tzn. osiedlowych, piwnicznych, działkowych, itp. Chodzi o pomaganie opiekunom takich kotów w ich wyłapywaniu, czasem transporcie na zabieg, czasem w przetrzymaniu po zabiegu - w zależności od sytuacji. Sosnowiec to duże miasto, dobrze byłoby, żeby w każdej części miasta była osoba gotowa pomóc w razie potrzeby. Planujemy dokupić sprzęt potrzebny do takich działań, m.in. klatki - łapki. Póki co w łapaniu pomagała Gosia CatAngel z Marcinem, Marlena, Mara, Ela z Kazimierza, no i ja czasami, ale warto byłoby stworzyć większą ekipę działającą w tym obszarze. Czy są chętni?

Iwonka jakiś link na to wydarzenie czy tylko to jest jakiś post wewnętrzny dla określonej grupy, można coś takiego dodać na stronę schroniska i na stronę nadziei na FB - telefon lub inne namiary będą na Ciebie.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob lut 20, 2016 20:48 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Teresa, na razie napisałam na FB Wolontariusze z Sosnowca i tutaj. Napiszę też na stronę schroniska, tylko trochę przeredaguję. Póki co chodzi mi o pozyskanie ludzi do współpracy. Jak będzie kilka solidnych osób, będzie można to ogłaszać i zrobić ulotkę dla UM, żeby informowali ludzi, którzy będą się zgłaszać po talony, że jest taka pomoc. Jak będzie zespół łapaczy i sprzęt dokupiony, będzie można to ogłosić, na razie za wcześnie, boję się, że ludzie z całego Sosnowca zaczną do mnie dzwonić, a nie jestem jeszcze przygotowana. Na FB zgłosiła się Agata dla dzielnicy Niwka, Marta z Kazimierza i Kasia z centrum.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Sob lut 20, 2016 21:24 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Iwona11 pisze:Teresa, na razie napisałam na FB Wolontariusze z Sosnowca i tutaj. Napiszę też na stronę schroniska, tylko trochę przeredaguję. Póki co chodzi mi o pozyskanie ludzi do współpracy. Jak będzie kilka solidnych osób, będzie można to ogłaszać i zrobić ulotkę dla UM, żeby informowali ludzi, którzy będą się zgłaszać po talony, że jest taka pomoc. Jak będzie zespół łapaczy i sprzęt dokupiony, będzie można to ogłosić, na razie za wcześnie, boję się, że ludzie z całego Sosnowca zaczną do mnie dzwonić, a nie jestem jeszcze przygotowana. Na FB zgłosiła się Agata dla dzielnicy Niwka, Marta z Kazimierza i Kasia z centrum.

ok Iwonka że tak powiem to Twoja działka :wink:

terenia1

Post » Sob lut 20, 2016 21:28 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Grafik od 22.02-28.02
22.02.pon. rano brak wiecz brak
23.02. wtorek rano brak wiecz brak
24.02. środa rano brak wiecz brak
25.02. czwartek rano brak wiecz. brak
26.02. piątek rano brak wiecz.brak
27.02. sobota rano brak wiecz. brak
28.02. niedziela rano brak wiecz.brak

terenia1

Post » Sob lut 20, 2016 21:37 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

terenia1 pisze:
Iwona11 pisze:Teresa, na razie napisałam na FB Wolontariusze z Sosnowca i tutaj. Napiszę też na stronę schroniska, tylko trochę przeredaguję. Póki co chodzi mi o pozyskanie ludzi do współpracy. Jak będzie kilka solidnych osób, będzie można to ogłaszać i zrobić ulotkę dla UM, żeby informowali ludzi, którzy będą się zgłaszać po talony, że jest taka pomoc. Jak będzie zespół łapaczy i sprzęt dokupiony, będzie można to ogłosić, na razie za wcześnie, boję się, że ludzie z całego Sosnowca zaczną do mnie dzwonić, a nie jestem jeszcze przygotowana. Na FB zgłosiła się Agata dla dzielnicy Niwka, Marta z Kazimierza i Kasia z centrum.

ok Iwonka że tak powiem to Twoja działka :wink:

Napisałam do Angeli, żeby to wstawiła na FB schronu, podałam jednak swój nr z zastrzeżeniem, że na razie szukamy tylko chętnych do pomocy a potem zaczniemy działać. Mam nadzieję, że będą póki co dzwonić kandydaci na łapaczy. Żebym się nie zdziwiła :ryk:

Iwona11

Post » Sob lut 20, 2016 22:01 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Iwona11 pisze:
Napisałam do Angeli, żeby to wstawiła na FB schronu, podałam jednak swój nr z zastrzeżeniem, że na razie szukamy tylko chętnych do pomocy a potem zaczniemy działać. Mam nadzieję, że będą póki co dzwonić kandydaci na łapaczy. Żebym się nie zdziwiła :ryk:
No mam nadzieję, że ludzie się zgłoszą sterylki i kastracje są mega ważne, a jak się zacznie sezon to wtedy będzie płacz i lament, ale jak będziemy mieli zorganizowaną grupę i zaplecze to damy radę :ok:

terenia1

Post » Sob lut 20, 2016 22:17 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Chodzi o to, żeby ludzi tego uczyć, czasami by chcieli, ale nie wiedzą, jak się za to zabrać. Im więcej ludzi wie jak to robić, tym lepiej, mogą pokazywać to następnym. Zakres pomocy powinien być uzależniony od możliwości osoby, której się pomaga. Inaczej pomaga się osobie w sile wieku dysponującej własnym samochodem i np. garażem, gdzie może kota przechować, a inaczej jeżeli trzeba pomóc niezmotoryzowanej kobiecinie co ma 90 lat ;)
Zobaczymy czy się uda z tym ruszyć, mam świadomość, że to zadanie długofalowe, ale zacząć trzeba, bo nigdy nie wyjdziemy z bezdomności.

Iwona11

Post » Nie lut 21, 2016 0:25 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Asiap84 pisze:Wieści od Coli , kocurek ma się dobrze nie sprawia problemów, jest bardzo wesoło :) zakolegował się już z jednym kotem w domu, lubi podczas snu ssać róg kołdry . Ale ogólnie jest dobrze:)

On wychodzi na dwór czy nie?

Patka2805

Od: Wto kwi 08, 2014 15:18

Post » Nie lut 21, 2016 8:53 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Patka2805 pisze:
Asiap84 pisze:Wieści od Coli , kocurek ma się dobrze nie sprawia problemów, jest bardzo wesoło :) zakolegował się już z jednym kotem w domu, lubi podczas snu ssać róg kołdry . Ale ogólnie jest dobrze:)

o ile miałam dobrze podany adres gdzie on poszedł to tam nie bardzo miałby gdzie wychodzić, bo znam dobrze to osiedle, bloki jeden obok drugiego
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lut 21, 2016 9:34 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

mir.ka pisze:
Patka2805 pisze:

o ile miałam dobrze podany adres gdzie on poszedł to tam nie bardzo miałby gdzie wychodzić, bo znam dobrze to osiedle, bloki jeden obok drugiego

Nie wychodzi.

Asiap84

Od: Czw sie 13, 2015 22:27

Post » Nie lut 21, 2016 11:13 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Grafik od 22.02-28.02
22.02.pon. rano brak wiecz brak
23.02. wtorek rano Beata wiecz brak
24.02. środa rano brak wiecz brak
25.02. czwartek rano Beata wiecz. brak
26.02. piątek rano brak wiecz.brak
27.02. sobota rano brak wiecz. brak
28.02. niedziela rano brak wiecz.brak

balbina38

Post » Nie lut 21, 2016 11:14 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

jutro wieczorem zabierzcie Kropce jedzenie,we wtorek sterylka.

balbina38

Post » Nie lut 21, 2016 11:19 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Beatko bedziesz zabierać Lole na badanie krwi?

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]