Powszechna Sterylizacja N°3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 19, 2016 12:39 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1723 koty po zabiegach

Katia K. pisze:Aż sprawdziłam na mapie, gdzie jest ten Julianów pod naszym Chełmem, cieszę się, że i tam ktoś się znalazł.
Taki mini-bazarek z "cegiełkami": viewtopic.php?f=20&t=173574

Zaczęło się od osoby, która chce sterylizować koty z Chełma i okolicznych wsi, znalazła lecznicę i próbowała wynegocjować cenę. Sprawdziłyśmy też jak z talonami, podobno było 30 i zostały już wykorzystane. A dopiero w trakcie płacenia dograło mi się, że Julianów się załapie skoro pani Aneta sterylizowała kotkę w Chełmie. Może coś się z tego urodzi. :ok: byle nie kocięta. :twisted:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt lut 19, 2016 16:23 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1752 koty po zabiegach

Udostępniamy, wpłacamy, tniemy!

Walczymy o lepszą wiosnę dla setek kocic.

I wygramy!

https://www.facebook.com/powszechna.ste ... =3&theater

Obrazek

Chiara

Post » Pt lut 19, 2016 16:34 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1723 koty po zabiegach

Chiara pisze:
Katia K. pisze:Aż sprawdziłam na mapie, gdzie jest ten Julianów pod naszym Chełmem, cieszę się, że i tam ktoś się znalazł.

Zaczęło się od osoby, która chce sterylizować koty z Chełma i okolicznych wsi, znalazła lecznicę i próbowała wynegocjować cenę. Sprawdziłyśmy też jak z talonami, podobno było 30 i zostały już wykorzystane. A dopiero w trakcie płacenia dograło mi się, że Julianów się załapie skoro pani Aneta sterylizowała kotkę w Chełmie. Może coś się z tego urodzi. :ok: byle nie kocięta. :twisted:

Bardzo się cieszę, że znalazła się taka osoba! Ciekawa też jestem, który to wet, paru znam. A talony może Straż dla Zwierząt wykorzystała? Mam nadzieję, że się nie "rozeszły" :?
FElunia zrobiła przelew za moje zakładki, skromnie, bo skromnie, ale 1/4-1/3 za sterylkę tej pięknej w zielonym będzie.
Ostatnio edytowano Pt lut 19, 2016 18:11 przez Katia K., łącznie edytowano 1 raz
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt lut 19, 2016 17:13 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1723 koty po zabiegach

Katia K. pisze:
Chiara pisze:

Bardzo się cieszę, że znalazła się taka osoba! Ciekawa też jestem, który to wet, paru znam. A talony może Straż dla zwierząt wykorzystała? Mam nadzieję, że się nie "rozeszły" :?
FElunia zrobiła przelew za moje zakładki, skromnie, bo skromnie, ale 1/4-1/3 za sterylkę tej pięknej w zielonym będzie.

Przelew jest! :piwa:

Właśnie napisała dziewczyna, której co roku podrzucają kocice w ciąży do stajni... Masz jakieś sensownego weta, który w dodatku nie zedrze w Lublinie ? Wyślij namiary na pw, plizzz. Coś tam kiedyś cięłam, ale bym musiała zdrowo kopać...

To już chyba czwarta osoba z lubelskiego w tym tygodniu. Może wyrośnie tam drugie Podlasie, kto wie ? :201461

Chiara

Post » Pt lut 19, 2016 18:11 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1752 koty po zabiegach

Wysłałam Ci wiadomość.
I na Lubelszczyźnie byłoby co robić, to pewne. Tylko żeby takie osoby się znajdowały, jak dziewczyny z Podlasia czy choćby ta pani Aneta z tego Julianowa.
FElunia, za przelew serdeczne dzięki, mam nadzieję, że szybko dostaniesz przesyłkę :)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Pt lut 19, 2016 22:35 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1752 koty po zabiegach

Katia K. pisze:Wysłałam Ci wiadomość.
I na Lubelszczyźnie byłoby co robić, to pewne. Tylko żeby takie osoby się znajdowały, jak dziewczyny z Podlasia czy choćby ta pani Aneta z tego Julianowa.
FElunia, za przelew serdeczne dzięki, mam nadzieję, że szybko dostaniesz przesyłkę :)

Takie osoby to największy dar kotów w tym kraju, więc jak już taką dopadnę to wspieram ile mogę. Gdy inne fundacje mówią: "Wysterylizujemy Ci trzy koty" ja mówię: "Tnij ile trzeba, kasa MUSI się znaleźć."

Na tyle różnych luksusowych czasem fanaberii kasa się znajduje ( nie mówię, że to źle! ), a na tę najważniejszą, najbardziej perspektywiczną, kluczową sprawę tak często brakuje. :(

Inwestujmy w sterylizację i namawiajmy do tego wszystkich kociarzy! :piwa:

Chiara

Post » Sob lut 20, 2016 14:29 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1752 koty po zabiegach

Może ktoś zechce pomóc kocicom ze wsi pod Chełmem ? Zachęcam. :ok:

Jest lecznica, która zaproponowała pomoc i napisała o tym na swojej stronie - dlatego ujawniam dane:

https://www.facebook.com/animalmedchelm/

Jest też nadzieja na współpracę z kolejną zaangażowaną w pomoc zwierzętom lecznicą w tym województwie. :ok: :ok: :ok:

Chiara

Post » Sob lut 20, 2016 15:48 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1752 koty po zabiegach

Ich akurat nie znam, nie bywałam w tej części miasta, ale bardzo się cieszę, mam nadzieję, że będą mieli co robić.

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Nie lut 21, 2016 2:07 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - ostatni dzwonek przed wios

Chiara pisze:
150 zł za sterylizację kotki N°1611 i kastrację N°1612 z Zamościa, którym pomogła pani Alina ( FV 5/16 z dnia 30.01.2016 na kwotę 150 zł ),

"Niestety, chyba znowu zapomniałam zgłosić do sterylizacji dwa koty złapane w ubiegłym tygodniu na cmentarzu w Zamościu.
Było tam stadko kotów składających się z dwóch dorosłych, dzikich kocic (jedna wygląda jak kot norweski, jest piękna, lecz do człowieka nie podejdzie w żadnej sytuacji ) oraz siedmiu młodych kotów, urodzonych pewnie latem. Kilka miesięcy temu udało nam się złapać kalekiego kocurka, który pojechał do domu w Warszawie, gdzie żyje i ma się dobrze. W ubiegłym tygodniu pojechałam z klatką-łapakiem i złapałam dwa kolejne,młode kotki: czarny okazał się być kocurkiem, biało- czarna jest kotka. Umieściłam je u dr XX i chyba w poniedziałek czarny został wykastrowany, a koteczka dzisiaj. Nie zgłosiłam, zapomniałam...
Przypomniałam sobie dopiero, jak dostałam od wetki zdjęcia kotów.
Czy jest szansa na pokrycie kosztów sterylizacji? Mam zamiar próbować łapać kolejne, aby wiosną nie rozmnożyły się.

Pozdrawiam
Alina"

Kotka cmentarna N°1611:

Obrazek

Kocurek cmentarny N°1612:

Obrazek

Ta piękna kotka chyba już złapana. Jeszcze wycięli kotkę od jakiejś patologii w Lublinie. Faktury w drodze.

Są już faktury za koty z Częstochowy i okolic oraz za koty z Podlasia na ok. 3 000 zł w sumie.

Niech Moc będzie z nami!

Przypominam, że kocury czekają na lepsze czasy, kocice tniemy dalej. :ok:

Chiara

Post » Nie lut 21, 2016 15:21 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1752 koty po zabiegach

431 zł wpłynęło w tym miesiącu dzięki Waszym zakupom. :1luvu: :piwa:

SPRRYTNA POMOC #1: PRZYPOMINAJKA FANIMANI
Zdarzyło Ci się zapomnieć o skorzystaniu z fanimani.pl podczas zakupów w internecie? A może nie znasz wszystkich sklepów, które uczestniczą w akcji?

Na szczęście jest na to proste rozwiązanie.

Wejdź na https://fanimani.pl/aplikacje i zainstaluj “Przypominajkę”. Kiedy wejdziesz na stronę sklepu, z którego możesz przekazać darowiznę “Przypominajka” wyświetli w przeglądarce dymek z informacją. Już nigdy nie przegapisz okazji, żeby nam pomóc. :)

Obrazek

Chiara

Post » Nie lut 21, 2016 22:08 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - ostatni dzwonek przed wios

Chiara pisze:
280 zł zapłaciłam za koty z Tomaszowa Mazowieckiegio - za sterylizację kotki N°1293, N°1415, N°1416 i kastrację kocura N°1417, którym pomogła pani Bogumiła ( FV 3/01/2016 z dnia 29.02.2016 na kotę 280 zł ),

Pani Bogumiła to karmcielka z Tomaszowa Mazowieckiego, która sterylizuje wszystkich podopiecznych i podrzutki odkąd trafiła na naszą stronę na FB i otrzymała nasze stałe wsparcie. :) Najnowsze koty:

Kocurek N°1417:

"Witam dopiero teraz się odzywam, bo udało mi się wykastrowac wcześniej dwa kocurki i koteczkę na koszt przyszłych właścicieli. Dlatego nie musiałam obciążać kosztami fundacji :D Teraz jednak złapałam pod blokiem takiego dorodnego starego kocura, który napadał na inne koty i był ojcem małych kociakow. Okazało się, że miał chyba po tych walkach nawet złamany kieł. Został dzisiaj wykastrowany i teraz prosiła bym o pokrycie jego kosztów. Czy nadal mogę liczyć na pomoc ?"

Obrazek

Kotka N°1293:

Obrazek
Obrazek

Kotka N°1415

"Następna młoda koteczka już po sterylce. Dziczek, który jest na dt. Po oswojeniu będę szukać jak domku"

Obrazek

Kotka N°1416

"A to ostatnia koteczka, którą ktoś chorą podrzucil mi na działki do moich dzikuskow. Wyleczylam ja i w sobotę została wysterylizowana"

Obrazek

Chiara

Post » Pon lut 22, 2016 9:53 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1783 koty po zabiegach

viewtopic.php?f=20&t=173633

Bazarek oczywiście na sterylizacje!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon lut 22, 2016 13:38 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1783 koty po zabiegach

czarno-czarni pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=173633

Bazarek oczywiście na sterylizacje!

:1luvu:

Kupujcie, wpłacajcie, bo są już kolejne faktury... :ok: :ok:

A kolejne kocice już w drodze do lecznic...

Chiara

Post » Pon lut 22, 2016 18:58 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1723 koty po zabiegach

Chiara pisze:Zapłaciłam:

120 zł zapłaciłam za sterylizację kotki N°1723 ze wsi Julianów pod Chełmem ( FV 9/02/2016 z dnia 12.02.2016 na kwotę 120 zł ). Tej koteczce pomogła pani Aneta, zapłaciliśmy 120 zł, ale pani Aneta musiała jeszcze dołożyć 30 zł! :x W momencie gdy płaciłam za kotkę zapukał do mnie na fejsie weterynarz z Chełma, żeby nam zaproponować sterylizowanie kocic za 80 zł. Uznałam, że to znak od losu. Gdyby wet napisał kilka dni wcześninej lub później mogłabym nie skojarzyć... Zatem napisałam do pani Anety, że zgłosiła się lecznica i inne koty z Julianowa mogą poddać się zabiegowi. Odpisała: "Mogę zrobić akcje tu na wsi i wysterylizować wszystkie kotki z chęcią. Może przestana topić i podrzucać kocięta."

A oto koteczka N°1723 z Julianowa na cudnej fotce. :1luvu:

Obrazek

Chiara

Post » Wto lut 23, 2016 2:35 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1791 kotów po zabiegac

Kolejna lecznica z Lubelszczyzny przyłączyła się do akcji, a z następną też wszystko jest na dobrej drodze. Niesamowita mobilizacja w tej okolicy w ostatnich dniach. :D Oby udało się ją wykorzystać zanim padniemy. :ok: Trochę kocic wolno żyjących stamtąd już się pakuje na zabiegi. :201461 :201461 :201461

Jak zobaczyłam listę kotów ciachniętych pod Opolem też szczękę zbierałam długą chwilę... 8O Dwadzieścia kotów. 8O Jedną kotkę, którą dokarmia jakiś starszy pan wiózł ktoś na zabieg po drodze z pracy na weekend, który spędza w domu w Opolu, chyba wieść o akcji zatacza szersze kręgi. :)

Ani się obejrzymy, a wszędzie będą ciąć jak na Podlasiu i moda na Powszechną Sterylizację opanuje Polskę. :ok:

No chyba że zdechniemy.

Chiara

[poprzednia][następna]