klaudiafj pisze:A ja jak korzystałam z góry i dół lub termoobieg to miałam czarna górę ciasta i złe to wyglądało. Oczywiście ja mam zepsuty piekarnik ale chcę wyczuc co jest zepsute a co ja źle robieTobie się nie przypinki góra ciasta jak korzystasz z górnej grzałki? A na termoobieg zmniejsza temp? Sorki ze tak tak wypytuje - ale to pytania do fachowca
Na gazie mi kiedyś wszystkie ciasta wychodziły a na tym nic.
Równolegle piecze się z termoobiegiem, temperatura w piekakarniku jest taka sama w każdym jednym miejscu.
jak piekę góra dół nigdy nie zdarzyło mi się nic spalić. tak jak napisałam nie mam górnej samej grzałki, mogę ewentualnie przerzucić na sam dół.
ważne jest ustawienie odpowiednie w piekarniku blachy, rzecz oczywista ze nie na najwyżej półce. ja zawsze tak stawiam na drugiej od dołu, a mam chyba 6 półeczek

Jak mieszkałam u mamy to piekłam na gazówce, ale tu mam elektryczny i nie widze żadnej różnicy naprawdę

chyba kwestia Twojego piekarnika jednak, bo widzę chęci są, zapał jest, wiedza jest to trzeba szukać technicznych przyczyn

