Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s. 78

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 09, 2016 22:35 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

OKI pisze:Syrnikowi to powtórzę.
W końcu jemu też różne rzeczy odrastają, to może tym razem macica na schudnięcie? :twisted:

Z Kulokotem to nie ma co gadać - jej odrasta tylko tłuszcz :roll:

Jak Syrnikowi odrośnie macica, to Dr Maciek może zakładać własną religię :smokin:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto lut 09, 2016 23:55 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

alix76 pisze:
OKI pisze:Syrnikowi to powtórzę.
W końcu jemu też różne rzeczy odrastają, to może tym razem macica na schudnięcie? :twisted:

Z Kulokotem to nie ma co gadać - jej odrasta tylko tłuszcz :roll:

Jak Syrnikowi odrośnie macica, to Dr Maciek może zakładać własną religię :smokin:

Niewątpliwie miałby powód do radości :twisted:

Ale tym razem powód do radości będzie miała nasza ulubiona doktorka :roll:
Przyszły wyniki T4.

Poniżej normy :201433

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro lut 10, 2016 1:39 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

Uffff!!!!! Aczkolwiek nadal nie wiadomo, czemu panna się odchudziła.

Necz

Od: Nie wrz 03, 2006 11:06

Post » Śro lut 10, 2016 1:42 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

Kompletnie nie wiadomo :twisted:

Tylko że ufff... to bym nie powiedziała...
T4 jest poniżej normy. Dolnej normy :201448

OKI

Post » Śro lut 10, 2016 17:10 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

Wybacz, tak sobie właśnie skojarzyłam z opóźnieniem, jak już wyłączyłam komputer. Noc była późna, poprzedniej spałam wszystkiego z 3 godziny, a że w związku z poprzednim wynikiem Zuzki uczulona jestem na wyniki w drugą stronę, to jak ta durna przerobiłam se w głowie "poniżej" na "nie jest powyżej" i uznałam, że dziewczyna mieści się w normie :oops: Trzymam kciuki, żeby się okazało jak u Zuzy, znaczy, jakiś jednorazowy wyskok/pomyłka/kocie fochy.

Necz

Od: Nie wrz 03, 2006 11:06

Post » Śro lut 10, 2016 17:11 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

OKI pisze:Kompletnie nie wiadomo :twisted:

Tylko że ufff... to bym nie powiedziała...
T4 jest poniżej normy. Dolnej normy :201448

Ona coś kręci :? jak poniżej normy to ma niedoczynność i powinna tyć :roll: . Może przeczytaj jej te wyniki na głos ... ?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro lut 10, 2016 17:36 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

Najprawdopodobniej kręci jak Zuza - jakiś wybryk jej się wybryknął, bo na niedoczynność to ona kompletnie nie wygląda :roll:
Co nie zmienia faktu, że tyroksynę trzeba będzie powtórzyć, a czemu raptem schudła to dalej nie mamy pojęcia :twisted:

Bardzo, bardzo dziękuję Romi85 za opłacenie Gracji badań!!! :1luvu: :201494 :1luvu:

OKI

Post » Czw lut 11, 2016 0:40 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

Obniżony poziom T4 nie świadczy jeszcze o chorobach tarczycy i może wynikać z innych czynników.
Bardziej precyzjnym diagnostycznie jest oznaczenie fT4, czyli wolnej tyroksyny, a podstawowym badaniem określającym choroby tarczycy jest TSH.
Jeśli w pierwszej kolejności nastąpiła utrata wagi, a po upływie czasu badania wykazują spadek hormonów, może to oznaczać przebyte zapalenie tarczycy. Zapalenie może być wywołane np.wirusem, czynnikami nieokreślonymi lub stresem. Tarczyca najpierw "wchodzi" na krótko w nadczynność po czym następuje poprawa i wyleczenie albo przejście w niedoczynność, która wymaga obserwacji, ale nie zawsze podawania leków - zależnie od poziomu hormonów oraz tego czy i jak szybko wracają one do normy.
Tak jest w przypadku dwunożnych, ale czy czterołapy chorują tak samo :roll:
Ciotka z Hashikoto :wink:

ZuzCat

Od: Pon sie 23, 2010 11:15

Post » Czw lut 11, 2016 0:54 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

Nie ;)
I trochę inne hormony się u nich oznacza.
fT4 zdaje się w ogóle u kotów jest bez sensu.
Robi się TSH, ale nie w pierwszej kolejności.
Myślę, że to jakiś przypadkowy wynik - tyle że trzeba to sprawdzić.
Nie dodzwoniłam się dziś do pani dr, pewnie dopiero w piątek będziemy dumać, co dalej.
Ale przypuszczam, że po prostu trzeba będzie powtórzyć to t4 za jakiś czas.

OKI

Post » Czw lut 11, 2016 23:23 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

Żyjemy. Jakoś :roll:
Gracja ewidentnie się odwadnia błyskawicznie :?
Przez pół dnia po kroplówce ma fajne, mięciutkie futerko, a wieczorem już się robi szmatławe.
Tego sika ewidentnie muszę złapać.

Wielkie dzięki Necz za dorzucenie się do Gracjowej diagnostyki! :1luvu:

Reszta w normie :)
Gnojówa na proverze zajęła się zabawkami ;)
Straszny Dziadunio wybrzydza, pyszczy i ustawia towarzystwo.
Magia nieustająco fuka na Mirrę i ma permanentnego focha :roll:
Radio się robi upierdliwszy...
Gracji zresztą też nic nie brakuje ;)
Towarzystwo już się zorientowało, że najlepszy moment, to jak Straszny Dziadunio jest zamknięty na żarcie w łazience.
Od razu kolejka upierdliwców się ustawia, bo nikt nie broni dostępu ;)
A nieśmiałki w drugim rzędzie dumają, czy im futro nie odpadnie, jak też się przytulą :P

OKI

Post » Czw lut 11, 2016 23:44 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

Baśka pewnie nawet nie duma, ona ma pwność, że odpadnie i to ze skórą razem :mrgreen:
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Pt lut 12, 2016 0:09 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

A nie, Baśka o dziwo dość często w drugim rzędzie urzęduje i jest z tych wyraźnie dumających.
Tylko jeszcze nic nie wydumała :twisted:
Jedyny, który w ogóle się nie zastanawia, to Syrnik.
Syrnik wie :twisted:

OKI

Post » Pt lut 12, 2016 0:15 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

No tak, bo jak go głaskali, maszynką szczególnie, to odpadało, futro znaczy. Więc to doświadczony kot.
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Pt lut 12, 2016 0:18 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

Ostatnio go nawet zdybałam w jakimś kącie i wygłaskałam łapą ;)
Muszę go zdybać jeszcze raz i pozbawić kołtunków - te duże to sobie sam z pomocą towarzystwa usuwa, ale pod pachami i za uszami ma trochę takiego drobiazgu :roll:
Duże kołtuny latają w formie myszy po chałupie :twisted:
Najlepsza zabawka - kołtun z Syrnika :mrgreen:

OKI

[poprzednia][następna]