Forumowe kocurki TRACĄ DOM-Maru i Bercik na swoim, Odi czeka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 31, 2015 12:11 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czekają i czekają i czeka

Alberciku :( Zdrowiej szybko :ok:
A jak pozostała dwójka?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw gru 31, 2015 12:21 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czekają i czekają i czeka

Pozostała dwójka ok, czekają na swoją szansę przeprowadzki do nowego domu!
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw gru 31, 2015 13:12 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czekają i czekają i czeka

No to się troszkę zmartwiłam :(
Daj znać jak się czuje w DT, czy wśród swoich szybciej wróci do zdrowia :ok:
Kciuki za Albercika cudnego trzymam mocno, niech brzuszek będzie zdrowy :ok: :ok:
Fantastycznie, że ma swój domek :D :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Czw gru 31, 2015 15:12 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czekają i czekają i czeka

Po powrocie do DT obszedł kąty, zlustrował miski i trochę chrupnął chrupeczek.
Teraz ma spokój, zobaczymy jak będzie.
Obrazek

Avian

Post » Sob sty 02, 2016 20:34 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czekają i czekają i czeka

Wieści po dzisiejszej wizycie u weta :

Bercik jeszcze raz został wymacany i osłuchany na wszystkie strony. Po dokładnym obejrzeniu rtg i po macaniu (również paluchem od środka ;) ) wetka stwierdziła, że wyczuwa zalegające duze masy kału. Podała parafinę, zastrzyk na poprawę perystaltyki (kiepskiej) i przykazała karmić na razie RC Fibre, żeby pomóc Albercikowi pozbyć się kupy. Czekamy na "przeczyszczenie" Alberta i wtedy decyzja, czy trzeba robic RTG z kontrastem, czy nie. Teraz podanie kontrastu mogłoby go jeszcze bardziej zatkać. USG też bez sensu, bo jelita przez zaczopowanie są całe zagazowane.

Albercik oczywiscie do wizyty u weta podszedł bezstresowo 8)
Pozbył się wreszcie paskudnego wenflonu, nad którym tyle dni pracował ;)
Po powrocie "na swoje" przyssał sie do miseczki z nowymi chrupkami, które okazały sie być najlepsze na swiecie (i oczywiście są obiektem pożądania reszty kociej bandy).

Bercik pozdrawia swój nowy domek i obiecuje, ze szybko stanie na łapki i wróci do nowej rodziny!

Przy okazji wizyty u Albercika oczywiście nie można było przejsć obojętnie obok domagającego się zawsze pieszczot Odisia - został wygłaskany, wytulony i wycałowany! To cudowny kot, jest niezwykły! Maru oczywiście zamelinowany w czarnej dziurze, na wszelki wypadek, zebym go gdzieś nie wywiozła ;)
Obrazek

Avian

Post » Sob sty 02, 2016 20:44 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czekają i czekają i czeka

:ok:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Sob sty 02, 2016 21:01 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czekają i czekają i czeka

Iza, poproszę nr konta, cosik dorzucę do skarpety dla Bercika na karmę :201461 :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie sty 03, 2016 21:37 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czekają i czekają i czeka

Berci pozdrawia. Bez tego paskudztwa w łapie zachowuje się jak normalny kot. Nawet się bawił.
Maruś za to odkrył swoją ulubioną nową zabawkę, czyli laserek. Latał aż się zadyszał. Biedaczek nie ma kondycji.
Odiś nadal kocha wszystkich i wszystko.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Nie sty 03, 2016 23:22 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czekają i czekają i czeka

W takim razie obiecuję, ze Marutek w wyprawce dostanie wypasiony laserek!

Komu laserek z Marudą? ;)

Dzielny Bercik :201461

Kwinta :oops:
Obrazek

Avian

Post » Nie sty 03, 2016 23:24 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czekają i czekają i czeka

kwinta pisze:Iza, poproszę nr konta, cosik dorzucę do skarpety dla Bercika na karmę :201461 :ok:

ja też.

<zabers oczekujący PW z numerem konta>
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto sty 05, 2016 9:45 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czekają i czekają i czeka

Zdrówka dla chłopaków :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie sty 17, 2016 12:30 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czekają i czekają i czeka

Byłam odwiedzić chłopaków - mają sie bardzo dobrze, choć najlepiej chyba Odi. On czuje się w DT panem na włosciach - ale to kot, któremu wszędzie dobrze. Albercik pierwszy raz nie wyszedł mi na spotkanie, chyba wciąż ma mi za złe "grudniowe wypadki" ;) W ogóle jest jakby bardziej wyciszony i nie dał się wciągnąć do szalonej zabawy piórkami. Maru za to nie za dobrze radzi sobie w większym gronie kotów; jest wyraźnie w dołach hierarchii ... Ta kocia ciapa nie odpowie na zaczepkę, tylko usunie sie z drogi - nawet kociakowi.

Czyli podsumowując - idealny dom dla Maru to dom bez małych dzieci (głośnych i ruchliwych) i bez psów. Moze mieć towarzystwo spokojnego kota, a nawet dwóch. Byłby szczęśliwy w domu, gdzie człowiek bedzie spedzał z nim jak najwiecej czasu.
Odi - dom bez psów bezwzględnie, ale dzieci i koty nie stanowią dla niego żadnych problemów. Może chcieć koty zdominować. Dla niego i tak jednak najważniejszy w domu jest człowiek.
Domy niewychodzące!

Trochę fotek oczywiście 8)

Bercik - jego najwięcej, bo to pewnie ostatnie fotki z DT przed przeprowadzką do czekającego na niego domu :kotek:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Maru
Obrazek

Obrazek

Odi
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pt lut 05, 2016 19:53 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czekają i czekają i czeka

Dawno nie pisałam :oops:
Albercik ma sie dobrze - przygotowany d przeprowadzki, czyli zaszczepiony i zaczipowany, plecaczek spakowany. Powrót do DS we wtorek. Kciuki bardzo potrzebne, żeby tym razem wszystko było jak należy, bez sensacji.

Odi zafundował sobie infekcję oka - wygląda kiepsko, na pewno go boli. Dostał baterię leków, które mam nadzieję pomogą.

Trochę fotek Odisia fotelowego :kotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oczywiścei Marutek i Odi nadal czekają na swoich ludzi!
Obrazek

Avian

Post » Pt lut 05, 2016 22:30 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czekają i czekają i czeka

kciuki są :ok:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt lut 05, 2016 22:36 Re: 3 forumowe kocurki TRACĄ DOM - czekają i czekają i czeka

... i niesmiały Marutek do kolekcji :kotek:

Obrazek
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]