Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Jake'a

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lut 02, 2016 19:55 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

Witaj Mireczko :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zapalenie pęcherza jest bolesne biedna Rudzia. Wracaj Kochanie szybko do zdrówka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Kaja wycieczkowa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: szkoda, że śniegu brak. Może jeszcze coś będzie z tej zimy :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro lut 03, 2016 16:21 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

Moli25 pisze:Bardzo fajna wycieczka!
Wiesz jest okres ferii wiec wszędzie bedzie duzo ludzi.

Kaja i jej czupryna jest świetna :201461

w sobotę akurat kończyły się jedne ferie i zaczynały drugie, czyli podwójnie ludzi :(

Kaja miała niedawno podcinaną grzywkę bo juz nic nie widziała :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lut 03, 2016 16:25 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

klaudiafj pisze:Oj też bym chciała pojechać w góry...
"Kaja jedzie na wycieczkę" :D
Rudziu biedna i Ciebie dopadło "zimno" :ok: :ok: :ok:

a wiadomo z czego takie coś się bierze :( to raczej jeśli chodzi o Tofika mam obawy czy znowu czegoś nie podłapie, bo ciagle ucieka z ciepłego domu
pisałam nawet w ubiegłym tygodniu, w poście który zniknął :placz: , że łobuz wypuścił się o 4 w nocy na ponad 20 minut, na szczęście Kai nocne sikanie się unormowało, organizm przystosował się do nowych leków i nie chce już w nocy sikać :)
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro lut 03, 2016 16:27 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

Ty$ka pisze:Kocham góry, więc zazdroszczę wycieczki :)

Zdrówka dla kocinki życzę!

też lubie góry, bardziej niz morze :)
Obrazek

mir.ka

Post » Śro lut 03, 2016 16:27 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

MaryLux pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:1luvu: :201461 :piwa:
Obrazek

mir.ka

Post » Śro lut 03, 2016 16:28 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

U nas zapaleńie pęcherza było stwierdzone przez otyłość Amy.
A Rudzia nie dostała RC Urinary??
Rudzińto zdrowiej :1luvu:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Śro lut 03, 2016 16:29 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

mir.ka pisze:
klaudiafj pisze:Oj też bym chciała pojechać w góry...
"Kaja jedzie na wycieczkę" :D
Rudziu biedna i Ciebie dopadło "zimno" :ok: :ok: :ok:

a wiadomo z czego takie coś się bierze :( to raczej jeśli chodzi o Tofika mam obawy czy znowu czegoś nie podłapie, bo ciagle ucieka z ciepłego domu
pisałam nawet w ubiegłym tygodniu, w poście który zniknął :placz: , że łobuz wypuścił się o 4 w nocy na ponad 20 minut, na szczęście Kai nocne sikanie się unormowało, organizm przystosował się do nowych leków i nie chce już w nocy sikać :)

Mi dwoje wetów mówiło, że zapalenie pęcherza może być efektem piasku w pęcherzu czy nawet kamieni. I to się sprawdziło. Żałuję, że nie sprawdziłam moczu wcześniej, że dwa razy leczyłam zapalenie normalnie a już można było wykryć piasek. No, ale u Rudzi piasku nie ma prawda? Także dobrze, ale trzeba się już pomału uważać i pod tym kątem, bo i Rudzia ma już swój wiek :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro lut 03, 2016 16:34 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

Miraclle pisze:Witaj Mireczko :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zapalenie pęcherza jest bolesne biedna Rudzia. Wracaj Kochanie szybko do zdrówka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Kaja wycieczkowa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: szkoda, że śniegu brak. Może jeszcze coś będzie z tej zimy :roll:

Rudzi trochę lepiej już nie chodzi tak często do kuwetki, ale to podawanie antybiotyku to coś strasznego :strach: :strach: :strach: :strach:
żeby tylko pomógł bo jeśli nie to już chyba nie zdecyduję się na jego przedłuzanie tylko zawiozę ją na zastrzyk, który kosztuje 60 zł ale działa 2 tygodnie, tabletki znacznie tańsze bo tylko 14 zł na tydzień, ale szkoda byłoby męczyć kota i siebie bez efektów :(
w poniedziałek znowu łapiemy siuśki i wtedy będzie wiadomo
dobrze ,że mój wet ma laboratorium na miejscu i na wynik czeka się tylko kilka minut :)
Obrazek

mir.ka

Post » Śro lut 03, 2016 16:38 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

No faktycznie super, że robi badania na miejscu. Ja muszę czekać do następnego dnia :/ A siuśki muszę złapać Marysi - na razie to mnie przerasta, bo u niej jeszcze nie próbowałam :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro lut 03, 2016 16:41 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

MonikaMroz pisze:U nas zapaleńie pęcherza było stwierdzone przez otyłość Amy.
A Rudzia nie dostała RC Urinary??
Rudzińto zdrowiej :1luvu:

u Rudzi to podobno geny bo persy mają często problemy z układem moczowym, Rudzia waży chyba niecałe 6 kg, ale nie jest gruba, ma wyczuwalny kręgosłup i żebra, no i dużo futra :wink: ona jest duzym kotem
rozmawiałam o karmie i nie potrzeby jej dawać urinary, bo to lekki stan zapalny, powinno jej przejść po antybiotyku o ile będzie go łykać :strach:
Obrazek

mir.ka

Post » Śro lut 03, 2016 16:48 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

klaudiafj pisze:No faktycznie super, że robi badania na miejscu. Ja muszę czekać do następnego dnia :/ A siuśki muszę złapać Marysi - na razie to mnie przerasta, bo u niej jeszcze nie próbowałam :)

ja dosłownie w ciagu pół godziny od złapania siuśków miałam już wyniki, choć polowałam na nie od rana i dopiero na trzecim razem udało mi się jej podstawić chochelkę, na którą wysikała odpowiednią ilość, pierwszy raz było stanowczo za mało a za drugim uciekła z kuwet na mój widok z narzędziem :mrgreen:
też miałam obawy jak mi pójdzie bo to był nas pierwszy raz, ale udało się
w poniedziałek na kontrolne badanie też nie muszą z nią jechać, chyba ,że wyniki będą złe to wtedy dopiero miałaby robione usg, ale liczę, że będzie dobrze :)
piasku chyba nie ma
Obrazek

mir.ka

Post » Śro lut 03, 2016 16:55 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

może ktoś chciałby kocyk dla swojego kotka? Duża od kloników takie szyje
http://olx.pl/oferta/42x21-cm-kot-legow ... doNSz.html
na kocykach widać też kloniki, juz duze a kasa potrzebna na sterylkę Alusi
Obrazek

mir.ka

Post » Śro lut 03, 2016 18:13 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

Pozdrawiam i życzę zdrówka mojej ulubienicy Rudzi. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw lut 04, 2016 20:57 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15 Rudzia chora :(

Miaubry :1luvu:

Ty$ka

Od: Nie mar 11, 2012 19:57

[poprzednia][następna]