SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 04, 2016 19:11 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Dark Angel pisze:
Danutka66 pisze:Dark Angel a co polecasz jako zamiankę za Applaws.Ja właśnie mam Applaws/Purizon

Żeby było taniej czy drożej? :lol:
Bo jak drożej, to PON, najlepiej Meadowland Mix, albo któryś WildCat, a jak taniej, to TOTW Rocky Mountain (poziom fosforu i potasu zbliżony do Applawsa, acz niższy) albo Brit Care Cat Cocco I’am Gourmand (zawiera ziemniaki, ale ma rewelacyjnie niski poziom fosforu i potasu). Są jeszcze Porta 21 Feline Finest Cats Heaven oraz Porta 21 Feline Finest Sensible, ale po 1. nie mogę się dokopać do ilości potasu, 2. mają tragicznie mało tauryny.

Na Farminę trzeba uważać i brać Grain Free, a nie Low Grain. No i oczywiście jest to wydatek porównywalny z Purizonem, nie wiem, czy nie trochę droższa jest.

To takie propozycje na szybko, bo w pracy jestem i wypada pracować, a nie pisać na forach ;)

Oczywiście że taniej :D ,ale ostatecznie chyba wymienię Applaws na Rocky Mountain

Danutka66

Od: Pon mar 25, 2013 13:41

Post » Czw lut 04, 2016 19:35 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

wistra pisze:Curver Petlife :)

Czy ten duży pojemnik jest szczelny? Mam jeden duży i trzy małe, niedawno przeczytałam na innym forum że te duże są nieszczelne i karma w nich wietrzeje. To prawda? Teraz obawiam się go używać.
Zbiórka na utrzymanie bezdomnych kotów z działek w Chylicach
https://pomagam.pl/kotychylice

rudalia

Od: Nie maja 12, 2013 19:25

Post » Czw lut 04, 2016 19:36 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Ja nie mam 20kg tylko na 12kg (nie są już produkowane). Moje są szczelne :)
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Czw lut 04, 2016 19:45 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Ja mam taki który miał w opisie, że mieści się w nim 10kg, czyli pewnie to ten sam rodzaj co Twój. Czyli bez obaw mogę z niego korzystać i nie wpłynie to negatywnie na chrupki?
Zbiórka na utrzymanie bezdomnych kotów z działek w Chylicach
https://pomagam.pl/kotychylice

rudalia

Od: Nie maja 12, 2013 19:25

Post » Czw lut 04, 2016 19:50 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Według mnie tak. Mam je ponad rok i nie zamieniłabym na żadne inne ;)
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Pt lut 05, 2016 13:06 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

gatiko pisze:Jeśli by były tak szkodliwe, to sprzedawaliby karmy mokre ,w pomidorach ? Jak moje kociaczki, próbowałam karmić np CFF, to żeby je skusić, mieszałam też z pomidorowym Gourmetem, albo innym Purizonem rybnym (suchum) i tak zawsze cos zjadły CFF. Niewiele,ale jednak.

Zboża dla kotów najzdrowsze nie są, a sprzedają karmy składające się prawie wyłącznie z nich... Więc tak... Sprzedawali by...

I może nie tyle chodziło mi o szkodliwe, co niezbyt nadające się dla kota / nie trawione przez kota... To tak jak z owocami, jak kawałek zje to go nie zabije ale strawić też nie strawi...

Kurcze mam problem z zachęcaniem kota do mokrego, jak macie jakieś rady/pomysły to dajcie znać tutaj albo w naszym wątku żeby nie zaginęło (link w podpisie)

Kierei

Od: Pon sty 18, 2016 9:51

Post » Pt lut 05, 2016 15:12 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Mój jeden zje wszystko co poleję olejem z łososia :) A drugi wprost odwrotnie, nie cierpi zapachu ryby. Dodaje też czasem jogurt jak marudzą oba wcinaja.
Najlepsze karmy dla kota w jednym miejscu. Na sztuki i w pakietach..
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Od: Wto lip 22, 2014 6:44

Post » Pt lut 05, 2016 22:38 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kierei pisze:Kurcze mam problem z zachęcaniem kota do mokrego, jak macie jakieś rady/pomysły to dajcie znać tutaj albo w naszym wątku żeby nie zaginęło (link w podpisie)

Rybnymi też gardzi? Jakie karmy już wypróbowałaś?

Dark Angel

Od: Wto sie 12, 2014 11:38

Post » Nie lut 07, 2016 9:32 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Nie lut 07, 2016 12:04 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Ciekawe ile się zmieniło od 2004 roku to było ponad 10 lat temu.
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Post » Wto lut 09, 2016 2:39 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Dark Angel pisze:
Kierei pisze:Kurcze mam problem z zachęcaniem kota do mokrego, jak macie jakieś rady/pomysły to dajcie znać tutaj albo w naszym wątku żeby nie zaginęło (link w podpisie)

Rybnymi też gardzi? Jakie karmy już wypróbowałaś?

Obecnie ma suche Applawsa kurczaka z łososiem i jest mniej smaczny od łososia
Wypróbowałam już cały pakiet 1 z CFF
Drób, Łosoś z drobiem, Cielęcina, Dziczyzna (z olejem z kiełków pszenicy) (ten najmniej jadalny), Jagnięcina z królikiem, Śledź z krewetkami (ten prawie jadalny).
Dziś był Drub z krewetkami z drugiego pakietu i słabo...

U mnie w wątku napisałam wszystkie opcje które już próbuje żeby go wykiwać... pasta, przysmaki, blenderowanie, dodawanie wody, podgrzewanie.... Ehhh... I itak 2 razy tego samego dnia nie zje tej samej mokrej karmy (a zjada po ok 1czubatą łyżeczkę do herbaty na raz), ani 2 razy tej samej karmy oszukanej tym samym przysmakiem...
No i nigdy nie je mokrego z własnej woli... Muszę iśc z nim, podać mu ciepłe, pokazać palcem kilka razy "o tu jest, patrz tutaj, no podejdź do miski, spróbuj", po czym tylko z grzeczności lub łaski zje trochę ale pod warunkiem, że jestem, patrze pilnuje...

Kierei

Od: Pon sty 18, 2016 9:51

Post » Wto lut 09, 2016 8:27 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Tak myślę nad Twoimi postami... A może on ma jakiś problem zdrowotny... Pyszczek sprawdzony? Kociaki w tym wieku powinny jeść z chęcią, dużo. On zachowuje się normalnie, bawi się, jest energiczny? Nie ma objawów kataru, łzawiącego oczka czy coś?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boguska_t

Post » Wto lut 09, 2016 14:01 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

boguska_t pisze:Tak myślę nad Twoimi postami... A może on ma jakiś problem zdrowotny... Pyszczek sprawdzony? Kociaki w tym wieku powinny jeść z chęcią, dużo. On zachowuje się normalnie, bawi się, jest energiczny? Nie ma objawów kataru, łzawiącego oczka czy coś?

Moja robi dokładnie to samo, NIE JE MOKREGO i tyle. Nie wiem czy pamiętacie, opisywałam już wszystkie metody jakie stosowałam i wszystkie karmy jakich próbowałam. NIE JE MOKREGO! Jest zdrowa, ale nie je mokrego.
Walczyłam z tym niemal rok, wydałam setki złotych na wszystkie karmy świata, nic nie pomogło. Nawet jak wsadzi do czegoś języczek i wyliże ociupinkę sosu to tyle. Nadal kupuję coś od czasu do czasu, próbuję, walczę, ale i tak znam efekt. Nadal jest to samo.
I to nieprawda, że każdy kot lubi whiskas, felix, shebę itp. śmieciowe jedzenie. Moja nie lubi. Moja NIE JADA MOKREGO W ŻADNEJ POSTACI.

Polina

Od: Sob sty 17, 2015 14:58

Post » Wto lut 09, 2016 14:02 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Polina, a nie myślałaś o tym, by przerzucić się na BARF? :)

Ty$ka

Od: Nie mar 11, 2012 19:57

Post » Wto lut 09, 2016 14:05 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Ty$ka pisze:Polina, a nie myślałaś o tym, by przerzucić się na BARF? :)

Myślałam!
Wołowiny surowej zje ze dwa - trzy centymetrowe kawałki, cielęciny to samo, kurczaka może jeden. Przed jagnięciną uciekła. Kaczki surowej też nie chce. Żółtka nie zje, jogurtu ne zje, serka nie zje. Padnie z głodu a nie zje. Zje tylko to co jej pasuje.
Taka jest skubana.

Polina

Od: Sob sty 17, 2015 14:58

[poprzednia][następna]