Czarne Diabły Tasmańskie VIII - życie codzienne DT i śmierć

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 28, 2016 20:31 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Mahoń w DS, Dąbrówka w D

Małe kotki czują się lepiej i są coraz bardziej nienośne :P . O Dąbrówkę było kilka pytań od osób, którym zginął pingwin, ale ... te koty nie pasowały wyglądem, płcią albo miejscem zaginięcia - więc pewnie zaraz będziemy szukać domu.
Dziś dzięki Piotrowi i Zuzie przyjdzie Hucpa, kotka od Mania2, po usunięciu kła.
I zapowiada nam się towarzyski weekend - jutro mam imprezę służbową. W sobotę Dąbrówka ma gości - Państwo, którzy ją znaleźli przychodzą z wizytą. A w niedzielę idę z wizytą do Delfinki :lol:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt sty 29, 2016 6:05 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Mahoń w DS, Dąbrówka w D

Hm, może być ciężko :wink: - tak, pięć: trzy Warzywka zmiennopłciowe :twisted: , Dąbrówka i Hucpa. Oraz rozpruta kicia. Kicia wrzeszczy i ma ciężką chorobę kaftanikową. W nocy się rozebrała, rano szykując się na imprezę w pracy ją ubrałam. Potem siebie :roll:

alix76

Post » Pt sty 29, 2016 6:48 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Mahoń w DS, Dąbrówka w D

Mimo wszystko baw się dobrze :201413
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Nie sty 31, 2016 19:28 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Mahoń w DS, Dąbrówka w D

W tygodniu nadeszły wieści od Magenty - dziewczynka radzi sobie dobrze, zaprzyjaźnia się z koleżanką Brycią i powoli otwiera na nowych ludzi.
Obrazek Obrazek

Mahoń jest absolutnym królewiczem i z miejsca zakumplował się z rezydentem. Chłopcy bawią się w chowanego, gryzionego i zgodnie dzielą się Panią do spania
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

Byłam też dziś z wizytą u Delfinki - kicia przewala się brzuchem do góry, demonstracyjnie skacze po szafach a Pani ją uwielbia. Albo troszkę przytyła albo jest wyluzowana, bo robi wrażenie troszkę większej :)

alix76

Post » Nie sty 31, 2016 19:50 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Mahoń w DS, Dąbrówka w D

:ok: :ok: :ok:

ZuzCat

Od: Pon sie 23, 2010 11:15

Post » Pon lut 01, 2016 8:27 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Mahoń w DS, Dąbrówka w D

Delfinkowe :ok: :ok:
i dla całej reszty :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pon lut 01, 2016 21:39 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Mahoń w DS, Dąbrówka w D

Dzięki kochanej Cioci ZuzCat rozpruta kicia miała dziś kontrole - Pani Dr jest zadowolona z gojenia. Tym niemniej przedłużamy antybiotyk i smarujemy się szostakowskim. Perełka, tak ma na imię, dostała drugi kaftanik na zmianę - ostatni krzyk mody, wiosenne kwiaty :mrgreen: .
W nagrodę za wybitne osiągnięcia medyczne dostałam do kompletu jej koleżankę z tej samej lokalizacji, przywiezioną w sobotę z powodu niejedzenia i osowiałości . Bardzo się bałam, ze brak apetytu to powikłania nerkowe po narkozie :( ale na szczęscie to tylko zapalenie gardła i Mira reaguje na antybiotyki. No to mam szpital, bo obie na zastrzykach, Pani Karmicielka sobie nie poradzi. Bura je ładnie, czarna tylko mięsko :roll:
Przy okazji miała też szczepienie Dąbrówka - zaraz będę jej szukać domu, jej chyba nikt nie szuka ...
Młodzież się wścieka :twisted:

alix76

Post » Pon lut 01, 2016 22:33 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Mahoń w DS, Dąbrówka w D

Kciuki za rozprutą cwaniarę :ok: żeby nie trzeba było tego wiosennego kaftanika na super glue czy inną taśmę montażową ogarniać :mrgreen:
ObrazekObrazek

Romi85

Od: Wto lut 18, 2014 12:29

Post » Wto lut 02, 2016 21:30 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Mahoń w DS, Dąbrówka w D

Rozpruta Perełka goi się ładnie, dziś jej smarowałam brzuszek :) . Znowu trochę marudzi z jedzeniem, kurczak z Biedronki jej nie wchodzi :? . Bura koleżanka piszczy na ręce i do człowieka. Bawi sie wiszącą kulką jak kociak :)
Dziś dzień różnych wieści, niezbyt dobrych i bardzo dobrych, do świętowania :) . Na koniec dnia wiadomość bardzo zła :( - bury Klusek, który pojawił się znikąd na Żeraniu, wyadoptowany w grudniu, ma prawdopodobnie FIP :( . Co za pech mają te buraski żerańskie, najpierw Mito [*], teraz on ...

alix76

Post » Wto lut 02, 2016 21:38 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Mahoń w DS, Dąbrówka w D

Coraz więcej tego cholernego FIPa :(
Za całokształt :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Śro lut 03, 2016 21:43 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Mahoń w DS, Dąbrówka w D

Wieści dziś takie sobie - zrobiłam sobie wolne popołudnie i Perełka zdjęła kaftanik i rozlizała sobie rankę :? , na szczęście nieznacznie. Założyłam wyprany, o kroju klasycznym, ścisnęłam jak Mammy Scarlett O'Harę i rozważam zakup taśmy montażowej :twisted:
Niestety, Klusek ma potwierdzonego FIPa, Pani była u 4 weterynarzy w tym 2 profesorów :( . Muszę się wkrótce pożegnać :cry:

Czy ktoś wie, dlaczego małe kotki jedzą chusteczki higieniczne??

alix76

Post » Czw lut 04, 2016 9:18 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Mahoń w DS, Dąbrówka w D

O makabra :( Ale wieści... Tak mi strasznie przykro. Qrwska choroba :evil:

Ojojoj... kicia w klasycznym kaftaniku. Żabocik ma ? :201461 Albo broszę choć jakąś...

:201461

Nie wiem dlaczego. U mnie (raczej) nie jedza,ale uwielbiają się nimi bawić. A to wykradnie z kieszeni, jak wystaje, albo jak przypadkiem się napatoczy pod pazurki :smokin:

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Czw lut 04, 2016 12:25 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Mahoń w DS, Dąbrówka w D

Współczuję Magda, bardzo :(

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Czw lut 04, 2016 18:05 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VIII - Mahoń w DS, Dąbrówka w D

Magda, moja Marudzia też czasem je papier toaletowy raz zjadła zapisane numery i klops :(

zuza25

Od: Nie lis 16, 2014 1:46

[poprzednia][następna]