Zezowate szczęście [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 22, 2016 17:44 Re: Zezowate szczęście z podejrzeniem białaczki...Szuka DT/D

Kciukuję.

Ty$ka

Od: Nie mar 11, 2012 19:57

Post » Sob sty 23, 2016 18:29 Re: Zezowate szczęście z podejrzeniem białaczki...Szuka DT/D

Byłam dziś karmić Zezowate...
Łaziłam przez godzinę i wołałam i nie pojawił się...
Za to na moje kicianie wyszło diabli wiedzą skąd (a poleciałam szukać tej kryjówki) to:
Obrazek.
...

MajeczQa

Od: Nie sty 27, 2008 11:16

Post » Pon sty 25, 2016 20:27 Re: Zezowate szczęście z podejrzeniem białaczki...Szuka DT/D

Zezulo złapany...

MajeczQa

Post » Pon sty 25, 2016 21:11 Re: Zezowate szczęście z podejrzeniem białaczki...Szuka DT/D

Wspaniale ;)

Ty$ka

Post » Pon sty 25, 2016 22:18 Re: Zezowate szczęście z podejrzeniem białaczki...Szuka DT/D

Wspaniale to będzie jak testy dobrze wyjdą...

MajeczQa

Post » Czw lut 04, 2016 10:37 Re: Zezowate szczęście z podejrzeniem białaczki...Szuka DT/D

Odzywam się,bo już mamy wyniki testów...

Białaczka wyszła pozytywnie :(

Szukamy więc teraz pilnie domu. Tym razem z potwierdzoną białaczką..

MajeczQa

Post » Czw lut 04, 2016 11:30 Re: Zezowate szczęście. Białaczka potwierdzona. Szukamy DS.

No to za dom! A ta pani co sie odzywala na pw?
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw lut 04, 2016 12:45 Re: Zezowate szczęście. Białaczka potwierdzona. Szukamy DS.

Widzę, że Pani Zuza ma już takiego kotka. Nie zmieściłby się u Pani jeszcze jeden? Z autopsji wiem, że znalezienie domu dla takiego kota jest prawie niemożliwe. W ostatnim czasie szukałam domu dla jego kompana - Sykusia (*).

baxie

Od: Sob paź 01, 2011 22:23

Post » Czw lut 04, 2016 12:57 Re: Zezowate szczęście. Białaczka potwierdzona. Szukamy DS.

Niestety moje stado jest nie do powiekszenia. Nie stac mnie finansowo na kolejnego kota, zwlaszcza weterynaryjnie, no i Szara jest kotem specjalnej troski umyslowo. Dla niej Molly to juz za duzo... :(

Na fejsie udostepnialam ogloszenia kilku kotow bialaczkowych i czesc z nich znalazla domy, wiec szukac trzeba. Szanse jakies sa. Molly tez mam z fejsa, rok czekala na dom...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw lut 04, 2016 13:36 Re: Zezowate szczęście. Białaczka potwierdzona. Szukamy DS.

Pani się odezwała,ale jest z Białegostoku...
Ma drugiego białaczkowego kota ,domek z na wsi z tego co zrozumial, dzieci i psa rottweilera.
Jak rozmawiałyśmy to jeszcze nie wiedziałam czy aby na pewno Zez jest białaczkowcem. Teraz już wiem.
Prawdę powiedziawszy boję się takiej osległości,ale będziemy rozmawiać.

Pytałam o Zeza jak on sprawuje się w zamknięciu i dostałam odpowiedz że zadowolony z tego nie jest,siedzi bo musi. Natomiast z dotykaniem go niebardzo.
Tego sie obawiam,bo jak Syk był taki że dał ze sobą robić wszystko i nie wystawił pół pazura, tak Zez jest charakterny i lubi strzelić łapą.
Może być tak że będzie potrzebował duuuużo czasu na zbudowanie zaufania...

MajeczQa

Post » Czw lut 04, 2016 16:51 Re: Zezowate szczęście. Białaczka potwierdzona. Szukamy DS.

Wiesz doskonale, że moje byłe tymczasy rozlokowane są po całej Polsce. Ja uważam, że jeśli dom brzmi super i wzyta wybiegnie bez zastrzeżeń to decyzja się sama nasuwa. Jednak trzymam kciuki za właściwą decyzję - wierzę, że taką podejmiesz!

Białaczka to nie wyrok, jest trudniej, ale wierzę, że Zezol znajdzie swój dom.

Ty$ka

Post » Czw lut 04, 2016 18:16 Re: Zezowate szczęście. Białaczka potwierdzona. Szukamy DS.

Kot jest charakterny. Nie nadaje się do dzieci. Psa też raczej nie będzie tolerował. Pani z Białegostoku raczej odpada.

baxie

Post » Czw lut 04, 2016 20:04 Re: Zezowate szczęście. Białaczka potwierdzona. Szukamy DS.

Ok, takie buty ;)
Majka, pisała jedynie o odległości, więc odniosłam się do jej postu - to chyba logiczne ;).

Ty$ka

Post » Pt lut 05, 2016 17:18 Re: Zezowate szczęście. Białaczka potwierdzona. Szukamy DS.

Oczywiście, logiczne.

baxie

Post » Pt lut 05, 2016 21:01 Re: Zezowate szczęście. Białaczka potwierdzona. Szukamy DS.

Na temat transportu rozmawiałam z jego opiekunką i raczej najlepiej byłoby znaleźć dom w Krakowie lub okolicach w razie wszelkich komplikacji.
Dom ten musi być przygotowany na wszystko - m.in na to że Zez może wymagać dużej ilości czasu na budowanie zaufania, i może nie być miziakiem wcale.
Póki co nie chce kontaktu z człowiekiem ale znalazł się w bardzo stresującej sytuacji,więc ciężko mówić o nim że to jego stały charakter.
Karmicielka z nim zbudowała więź karmiąc go półtora roku ponad, dała mu czas, a Zez za to chodził za nią krok w krok i miauczał, robił ósemki wkoło nóg, wypinał dupsko do drapania. Mnie też odrobinkę zaufał,ale zawsze miałam przed nim respekt i wolałam oddac głaskanie karmicielce ;)
Przy łapance dał się złapać do rąk obcej osobie ,goniąc za nią z wrzaskiem.
To sympatyczny kocur,nie jakis dzikuś, lgnie do człowieka,ale z.umiarem.

Jego zachowanie w lecznicy będę obserwować i dopytywać żeby wyciągnąć jak najwięcej wniosków o nim. Może nawet uda mi się do niego podjechać i cyknąć jesscze jakieś zdjęcia do ogłoszeń.

MajeczQa

[poprzednia][następna]