Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II cz.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 23, 2016 16:54 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Jestem i mam się dobrze, czytałam co u Was i teraz siadam do własnego wątku.
Koteczki zdrowe i grymaśne. Wczoraj kupiłam tackę Sheby mus z tuńczyka i o dziwo przypasował.
Jak czytam u Was o złej opinii RC to ja już nie wiem czy mieszać go z TOTW. Może też spróbuję PON ale nie wiem czy będą jadły.
Czekam na odpowiedź Moniki i będę mądrzejsza. Co prawda jedzą tę mieszankę dość długo i nie mają żadnych sensacji brzuszkowych.
Ja jeszcze tydzień mam rehabilitację i koniec ale czy będzie dobrze na dłużej to się okaże.
Pozdrawiam Was. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob sty 23, 2016 17:00 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Gosienko wyślij mi swój adres mailowy na pw i zaraz prześle Ci artykuł :ok:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Sob sty 23, 2016 17:01 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Gosiu jak masz jeszcze RC to wymieszaj. Niech zjedzą to co maja i juz im wiecej może nie kupuj.
Moje są na Pronature Holistic i jestem zadowolona. Jeszcze chyba 1st Choice spróbujemy bo jest trochę tańsze. I zobaczymy po czym kotkom będzie lepiej :ok:

MonikaMroz

Post » Sob sty 23, 2016 17:03 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

MonikaMroz pisze:Gosiu jak masz jeszcze RC to wymieszaj. Niech zjedzą to co maja i juz im wiecej może nie kupuj.
Moje są na Pronature Holistic i jestem zadowolona. Jeszcze chyba 1st Choice spróbujemy bo jest trochę tańsze. I zobaczymy po czym kotkom będzie lepiej :ok:

Mieszankę z TOTW jeszcze mam nawet pół kubełka ale będę dosypywać po troszeczku tej nowej. Adres wysyłam.

Gosiagosia

Post » Sob sty 23, 2016 17:09 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Gosiu poszło. Mam nadzieje ze wszystkie strony otworzysz :ok:
To jest fajńy artykuł bo pokazuje tez jak liczyć rożne składniki w karmie. I o dziwo porównują RC z Whiskasem i Whiskas okazuje sie być lepsza karma. Ale ofc jej nie polecają. Jest dokladńie wskazane na co należy patrzeć na opakowaniu. Wiec miłej lektury :1luvu:

MonikaMroz

Post » Sob sty 23, 2016 17:12 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

MonikaMroz pisze:Gosiu poszło. Mam nadzieje ze wszystkie strony otworzysz :ok:
To jest fajńy artykuł bo pokazuje tez jak liczyć rożne składniki w karmie. I o dziwo porównują RC z Whiskasem i Whiskas okazuje sie być lepsza karma. Ale ofc jej nie polecają. Jest dokladńie wskazane na co należy patrzeć na opakowaniu. Wiec miłej lektury :1luvu:

Dziękuję zaraz otwieram i poczytam a potem wracam do Was.

Gosiagosia

Post » Sob sty 23, 2016 17:21 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

MonikaMroz pisze:Gosiu poszło. Mam nadzieje ze wszystkie strony otworzysz :ok:

Moniś a wiesz, że ja to wczoraj napisałam sama u siebie na wątku jak podsumowałam skład RC i Whiskasa? Napisałam, że ze składu wynika, że whiskas jest lepszy! 8O
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob sty 23, 2016 17:26 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Przeczytałam i włos mi się zjeżył, ja Thomaska cały czas karmiłam RC persjan bo tak polecali weci, teraz mieszam z TOTW i już zgłupiałam. Whiskas lepszy :strach: od RC.
No i muszę teraz pomalutku zmieniać pokarm. Przeszła bym na Barfa ale to mieszanie i dodawanie witamin i tych innych polecanych mnie przeraża :roll: i zgłupiałam co podawać ale już będę wiedziała jak czytać.

Gosiagosia

Post » Sob sty 23, 2016 17:59 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Na pewno nie podawaj RC wiecej - teraz jestem na tel ale mogę Cindokladnie rozpisać co to za karma. To dlatego Hugonek je i je i nie może się nasycić a do tego ma nadwagę. W tej karmie są tylko ciężko straszne odpadki, kukurydza i zero mięsa.
tak jak radzi Monika niech zjedzą co mają i zostaw im Totw. Hills jest dużo lepszy od RC. AA w RC jest chemiczny polepszacz smaku. Sanabelle z tańszych jest lepsza a tak to musisz popróbować. RC miał kiedyś dobry skład ale odkąd jest od jednego właściciela co whiskas to zamiast suszonego miesa ma białko. Ja tez teraz rozumiem dlaczego Maciuś był okrągły :/ Kitusia teraz się zrobiła taka sama. Tylko czekać aż nerki jej wysiada. Nie pozwolę na to.

klaudiafj

Post » Sob sty 23, 2016 18:22 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Gosiu jak myslisz o PONie to powiem Ci że moja wybrednisia Stella wersję Fees favourite uwielbia, ale meadowland mix to była dla niej najgorsza tortura. Nic innego jej aż tak nie odrzucało. Wiadomo, że różne koty mogą mieć różne upodobania, tylko ostrzegam żebys nie kupowała tych wielkich worków na początek. Niestety nie mogę podesłać próbki meaodwland mix bo oddałam fundacji, może tam komus zasmakuje, a skład ma naprawdę dobry.
Stelli futro błyszczy jak nigdy dotąd po tym jedzonku.

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Sob sty 23, 2016 18:45 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

KatS pisze:Gosiu jak myslisz o PONie to powiem Ci że moja wybrednisia Stella wersję Fees favourite uwielbia, ale meadowland mix to była dla niej najgorsza tortura. Nic innego jej aż tak nie odrzucało. Wiadomo, że różne koty mogą mieć różne upodobania, tylko ostrzegam żebys nie kupowała tych wielkich worków na początek. Niestety nie mogę podesłać próbki meaodwland mix bo oddałam fundacji, może tam komus zasmakuje, a skład ma naprawdę dobry.
Stelli futro błyszczy jak nigdy dotąd po tym jedzonku.

Może mają małe opakowania, spróbujemy.

Gosiagosia

Post » Sob sty 23, 2016 18:50 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Chyba od 2 kg niestety :( Stella lubi łagodne smaki, a fees favourite ma kurczaka w składzie i jest takie łagodne i kurczakowe własnie. WIęc jesli Twoje koty mają upodobanie do takich mdłych karm, to może im zasmakuje. I jest to swietna karma jesli mają jakies nadwrażliwosci pokarmowe. A ta wersja meadowland mix autentycznie dla mnie pachniała jak nawóz koński - psy lubią takie zapaszki, może koty niektóre też, nie wiem sama...
A, no i mówię o suchym - mokre u nas się nie sprawdza żadne, ani PONy ani inne karmy.
W ogóle ostatnia próba pasztetów dla Stelli wykazała, że tylko Catessy jej smakują. W sumie najtańsze z zamówionych.

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Sob sty 23, 2016 18:55 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Gosiu a ile Hugonek ma lat? Karmę trzeba dobrać do jego wieku :) edit. Ma 8 lat? :)
Ostatnio edytowano Sob sty 23, 2016 18:56 przez klaudiafj, łącznie edytowano 1 raz

klaudiafj

Post » Sob sty 23, 2016 18:55 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

KatS pisze:Chyba od 2 kg niestety :( Stella lubi łagodne smaki, a fees favourite ma kurczaka w składzie i jest takie łagodne i kurczakowe własnie. WIęc jesli Twoje koty mają upodobanie do takich mdłych karm, to może im zasmakuje. I jest to swietna karma jesli mają jakies nadwrażliwosci pokarmowe. A ta wersja meadowland mix autentycznie dla mnie pachniała jak nawóz koński - psy lubią takie zapaszki, może koty niektóre też, nie wiem sama...
A, no i mówię o suchym - mokre u nas się nie sprawdza żadne, ani PONy ani inne karmy.
W ogóle ostatnia próba pasztetów dla Stelli wykazała, że tylko Catessy jej smakują. W sumie najtańsze z zamówionych.

Moje też czasami nie chcą wcale drogich karm a zajadały się Shebą - mus z tuńczykiem albo karmą z Rossmana. :?

Gosiagosia

Post » Sob sty 23, 2016 18:56 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

klaudiafj pisze:Gosiu a ile Hugonek ma lat? Karmę trzeba dobrać do jego wieku :)

W lipcu skończy 8 lat.

Gosiagosia

[poprzednia][następna]