Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 21, 2016 15:49 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Ja oglądając zdjęcia Ani,często wypatruję okolicę,strasznie bardzo mi się podoba,typowe moje klimaty,domeczek,czy mieszkanko,własny ogródeczek,robisz w tym mieszkanku dosłownie co chcesz,Ani już pisałam o tym jak mi się podoba jej nowy kącik
Kociaki to i tak są szczęśliwe u Ani i tak,to to te szczęśliwe miśki uzupełniają mi podziwianie Ani okolic mieszkania

aniasa pamiętam jak my musieliśmy się niestety wyprowadzić z jednego domku (trochę pogmatwana historia) do bloków na wynajmowane,miałam wielki żal ,ze tak wyszło
potem marzenie o własnym kącie,udało się,tak samo kredyt do spłacenia nie mały,ale płaciliśmy już na swoje,nie komuś na wynajem,to tak jakos inaczej się ten kredyt spłaca
W tej chwili,w tych czasach nie wyobrażam sobie teraz wynajmować
Ale właśnie,jest to szczęście,ze ma się swoje M

Masz jakiś swoj wątek ? pokaż nam skarby :ok:

Aniu,no u Ciebie narkoza raczej niewskazana by była
Jejku,jak ja patrzę na te szczęśliwe miśki ,to mam ochotę Cie w tym momencie wyściskać,za to co dla nich robisz <3 nieraz kosztem Twojego zdrowia
Zawsze szanuję takich ludzi ,co bez względu na swoje zdrowie,dbają o zwierzęta i taki szacunek i u mnie masz Aniu <3

Ale i tak musze CI napisać i tak,ze o swoje zdrówko też dbaj proszę
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw sty 21, 2016 21:08 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Jak się czujesz, Aniu :?:

Udało się jakoś dzisiaj trochę odpocząć :?:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw sty 21, 2016 22:27 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Myszolandia pisze:Jejku,jak ja patrzę na te szczęśliwe miśki ,to mam ochotę Cie w tym momencie wyściskać,za to co dla nich robisz <3 nieraz kosztem Twojego zdrowia
Zawsze szanuję takich ludzi ,co bez względu na swoje zdrowie,dbają o zwierzęta i taki szacunek i u mnie masz Aniu <3

Ale i tak musze CI napisać i tak,ze o swoje zdrówko też dbaj proszę

Sylwia, uwierz mi, że czasem chciałabym odpocząć od tego wszystkiego, nikogo nie interesuje zbytnio mój stan zdrowia a jeszcze wykorzystują w perfidny sposób. Chciałabym aby takich ludzi na jakimś zakręcie spotkała zasłużona kara za ich podłość.

Myszolandia pisze:Ja oglądając zdjęcia Ani,często wypatruję okolicę,strasznie bardzo mi się podoba,typowe moje klimaty,domeczek,czy mieszkanko,własny ogródeczek,robisz w tym mieszkanku dosłownie co chcesz,Ani już pisałam o tym jak mi się podoba jej nowy kącik
Kociaki to i tak są szczęśliwe u Ani i tak,to to te szczęśliwe miśki uzupełniają mi podziwianie Ani okolic mieszkania

Tutaj od wiosny robi się pięknie, tak zielono wszędzie, ale jak wszędzie, są i plusy i minusy.
Ja jestem domatorką, lubię spokój, z kotami mi dobrze, ludzi staram się unikać bo szuje, w oczy ciuciuciuciu a za plecami wredota bo mam ponoć dużo kotów.
Masz rację Sylwia, że tutaj kociambry są szczęśliwe i ja się z tego bardzo cieszę.
Mam jeszcze tutaj sporo do zrobienia ale niestety zdrowie moje i męża uniemożliwia zajęcie się tym tak jak potrzeba.
Ja latem ledwo przeżyłam w mieszkaniu a na dwór mogłam wyjść dopiero późnym wieczorem.
Nie wyobrażam sobie życia w takim piekle, ale to tak na marginesie.

mb pisze:Jak się czujesz, Aniu :?:

Tabletki od rana i do sprzątania po kotach. Oj szkoda, że nie jestem prezesem bo bym mogła frajerów znaleźć do sprzątania. :mrgreen:

A teraz zdjęcie Soniusi mojej pięknej jak próbuje się załatwić :(
Obrazek Obrazek

Zima
Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt sty 22, 2016 9:10 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Anna61 pisze:

Tabletki od rana i do sprzątania po kotach. Oj szkoda, że nie jestem prezesem bo bym mogła frajerów znaleźć do sprzątania. :mrgreen:

No, widzisz :P

A byli tacy, co doradzali Ci założenie fundacji.

Mogłabyś teraz rozstawiać ludzi po kątach, manipulować, wykorzystywać i przemawiać do nich protekcjonalnym tonem, jak z piedestału :lol:

Zima ładnie wygląda, ale wolałabym już wiosnę :placz:

mb

Post » Pt sty 22, 2016 10:32 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

mb pisze:
Anna61 pisze:

No, widzisz :P

A byli tacy, co doradzali Ci założenie fundacji.

Mogłabyś teraz rozstawiać ludzi po kątach, manipulować, wykorzystywać i przemawiać do nich protekcjonalnym tonem, jak z piedestału :lol:

Tak, tylko jeśli to miałoby diametralnie zmienić mnie jako człowieka w świnię (nie obrażając świń)i przestała bym szanować drugiego człowieka to już wolę pozostać tym kim jestem.

mb pisze:Zima ładnie wygląda, ale wolałabym już wiosnę :placz:

Ja też, a do tego zaraz muszę jechać z moją Kasią do miasta po żarcie dla kotów, bo już pustki się robią, a niestety nasze auto w warsztacie.
Wiosna jest piękna, wszystko budzi się do życia ale niestety zima jest też potrzebna.

Ja też wolałabym
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt sty 22, 2016 13:15 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Też myślę, że lepiej, żebyś była sobą :D

mb

Post » Pt sty 22, 2016 20:21 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

mb pisze:Też myślę, że lepiej, żebyś była sobą :D

Najgorsze są osoby
które wyżej srają niż dupę mają. :lol:

i jeszcze jeden cytat-
Jeśli już wiesz na czym stoisz, upewnij się jeszcze obok kogo.

Osobiście to przysłowie postaram się zapamiętać do końca życia.

Troszkę zdjęć bo dawno nie było :wink:

Misia
Obrazek Obrazek Obrazek

a taka była
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Misia bardzo lubi siedzieć w tym miejscu, ale i inne koty też tam lubią siedzieć, a wiecie dlaczego? bo podłoga grzeje. :wink: Na zdjęciu drugim Sonia i dalej Dzidek

Obrazek Obrazek Obrazek

Zamiana miejsc kota i psa a obok Kubuś

Obrazek Obrazek

Zapas karmy dla kotów zrobiony w rossemanie i koty szamają aż miło, na parę dni wystarczy dla żarłoków.

Nie nadaję się jednak jeszcze na takie wypady do miasta, a moja Kasia przyjeżdża raz na jakiś czas i niestety trzeba było ''zwłoki'' zebrać i jechać.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt sty 22, 2016 21:05 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Jakie dopieszczone i wychuchane ślicznoty na zdjęciach :1luvu:
Charcik zawsze doprowadza mnie do łez wzruszenia :1luvu: Straszny słodziak z niego.

A to drugie przysłowie genialne, muszę zapamiętać.

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pt sty 22, 2016 21:11 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Baltimoore pisze:A to drugie przysłowie genialne, muszę zapamiętać.

Świetne 8)

No i jeszcze stare, ale bardzo trafne - nie wszystko złoto, co się świeci :smiech3:

Misia cudna po prostu :1luvu:

mb

Post » Pt sty 22, 2016 22:28 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Baltimoore pisze:Jakie dopieszczone i wychuchane ślicznoty na zdjęciach :1luvu:

Myślisz? one miałyby lepiej w mniej zakoconym domku niż w takim jak mój, a już jakby były jedynakami to w ogóle byłby ideał. :wink:
Znam ludzi których jeden kot długimi godzinami siedzi zamknięty sam w mieszkaniu i takich ludzi nazywa się dobrymi domkami.

Baltimoore pisze:Charcik zawsze doprowadza mnie do łez wzruszenia :1luvu: Straszny słodziak z niego.

Masz rację Agnieszka, Niunia to słodziak, ale ja chciałam psa a nie uważającego się psa za księżniczkę. :twisted:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob sty 23, 2016 8:38 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Anna61 pisze:
Baltimoore pisze:Jakie dopieszczone i wychuchane ślicznoty na zdjęciach :1luvu:

Myślisz? one miałyby lepiej w mniej zakoconym domku niż w takim jak mój, a już jakby były jedynakami to w ogóle byłby ideał. :wink:

Aniu, nawet nie analizuj tego, co jakaś kret...ka/deb...ka (już nie pamiętam, który stopień upośledzenia jest większy) napisała.

Mam znajomych, którzy na informację, że mamy trzy koty, wpadają w szok 8O .

Anna61 pisze:
Baltimoore pisze:Charcik zawsze doprowadza mnie do łez wzruszenia :1luvu: Straszny słodziak z niego.

Masz rację Agnieszka, Niunia to słodziak, ale ja chciałam psa a nie uważającego się psa za księżniczkę. :twisted:

Przepraszam Niunię, z pomyłkę w płci :oops:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Sob sty 23, 2016 11:54 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Śliczne kociaki i psunia także. Misia wygląda zupełnie jak nie ten kot z początkowych zdjęć. Kiedyś w piśmie "Kot", które już, niestety, nie istnieje był cykl pt. (mogę coś przekręcić) "Jak z brzydkich kaczątek wyrastają piękne łabędzie". Misia to królowa łabędzi.

Przysłowie bardzo mi się przyda, zaraz je zapisuję, bo jestem niewyuczalna pod tym względem i najczęściej wydaje mi się niemożliwe, by ktoś chciał świadomie wyrządzić komuś krzywdę.
Ono pięknie osadzi mnie w rzeczywistości. Dziękuję :ok:
Glupotami plecionymi przez dziwne osobniki nie warto dłużej się zajmować, choć uderzenie znienacka i przez pozornie życzliwych zawsze boli. Ci,co Cię znają wiedzą, jak jest, a inni nie mają prawa się wypowiadać.
Ja najczęściej podczytuje miau,rzadziej się odzywam ale doskonale pamiętam wątek Jasinka i mój podziw dla Ciebie i Twoich bliskich, bo wszyscy o niego walczyliście.
Z tego powodu podczytywalam wątek Stefanki i kibicowalam Waszym staraniom. Uwierz, z pewnością wielu anonimowych dla Ciebie, jak ja do tej pory podziwia Cię i ceni :1luvu:

slava

Od: Sob sie 27, 2011 22:07

Post » Sob sty 23, 2016 12:17 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Kibicowalam Stefance i Tobie Anno i kibicuje dalej,ostatnio uslyszalam takie stwierdzenie iz :"Problem-to jedynie okazja w przebraniu" :),dom masz wspanialy,sama jestes wartosciowa osoba i wielu mogloby sie od Ciebie uczyc tak podejscia do zwierzat jak i ludzi pozdrawiam wszystko sie ulozy zobaczysz
Obrazek[/url]

otulona_snem

Od: Sob lut 19, 2011 12:06

Post » Sob sty 23, 2016 21:21 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

slava pisze:Śliczne kociaki i psunia także. Misia wygląda zupełnie jak nie ten kot z początkowych zdjęć. Kiedyś w piśmie "Kot", które już, niestety, nie istnieje był cykl pt. (mogę coś przekręcić) "Jak z brzydkich kaczątek wyrastają piękne łabędzie". Misia to królowa łabędzi.

Misia jest gruba, za gruba, :oops: ale jak sobie przypomnę, że ważyła po porodzie 2,20 to mi jej szkoda. Jedzenia jej u mnie nie zabraknie ani nie zabraknie żadnemu kotu którego mam pod soją opieką. Ja nie wymagam od życia wczasów, wycieczek, zabaw, strojów, fryzjerów, robienia paznokci itd. Życie od dziecka mnie nie oszczędzało, znam krzywdę, głód, cierpienie, chłód, ubóstwo, i może to życie ukształtowało mnie na taką osobę jaką jestem choć tak naprawdę wolałabym mniej odczuwać krzywdę zwierząt a tym samym związane z nimi zmartwienia i kłopoty.

otulona_snem pisze:Kibicowalam Stefance i Tobie Anno i kibicuje dalej,ostatnio uslyszalam takie stwierdzenie iz :"Problem-to jedynie okazja w przebraniu" :),dom masz wspanialy,sama jestes wartosciowa osoba i wielu mogloby sie od Ciebie uczyc tak podejscia do zwierzat jak i ludzi pozdrawiam wszystko sie ulozy zobaczysz

Dziękuję. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie sty 24, 2016 15:04 Re: Kocia rodzinka, czy kiedyś nadejdzie lepsze jutro?

Jutro zadzwonię do lecznicy w sprawie kastracji Dzidka, bo robi się coraz agresywniejszy i wszystkie koty zaczynają się go bać bo tylko on jeden ma jeszcze to i tamto. :twisted:

Obrazek Obrazek

Bisia, Dzidek i Misia na parapecie
Obrazek Obrazek

Kubuś, już chyba straciłam nadzieję aby jego oczka przestały łzawić :(
Obrazek

i zajął posłanko pieska a piesek-Niunia jego
Obrazek Obrazek Obrazek

Jacperek-Ciaćpelek-Ciapciak-Wszystkomogący-Cycuś-Synuś :wink:
Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

i ptaszki
Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]