WIdze ze rozkmin o dokoceniu ciag dalszy

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kalair pisze:Zachęciłaś mnie Kasia tym cat dancerem.. Pewnie moim by się też spodobało.
A co wędek z piórkami. Ja mam jedną, od kilu lat, bo....oszczędzam.W sensie, że mnie się nie chce, ale czasem zaganiam gości do machania i zabawy z koteczkami, a co!
I koteki mają to na tyle nieczęsto, że zawsze się podoba.
klaudiafj pisze:Kochana wg mnie demonizujesz i przesadzaszNawet jak ten kot będzie taki jak opisujesz, będzie bezczelny i będzie wszystko zabierał Stelli to chyba należy mu okazać miłość a nie odpychać kijem, bo to miska Stelli. Tośka też wyjada dużym i duże uczą się sobie z tym radzić. Oczywiście ingeruję, bo zależy mi żeby Kitusia dokończyła skoro jej smakuje, więc zabieram Tosię i daje ją do jej talerzyka na którym ma dokładnie to samo
Ona oczywiście znowu leci do Kitusi talerzyka - i taki cyrk mamy. Czasem noszę wtedy Tosię, żeby Kitusia mogła zjeść, bo jak pozwolę Tosi zjeść od Kitusi a Kitusi dam talerzy Tosi, to Kitusia już nie będzie chciała jeść, bo się rozproszy. A mam teraz 3 różne karmy także cyrki na resorach
A czasem duże też pokazują zęby jak im smakuje a Tosia już leci
Maciuś z początku nie miał śmiałości w ogóle podejść do miseczki, bo chyba uważał, że jemu się nie należy, że to normalne, że inne koty jedzą, a dla niego nigdy nic nie ma. Taki też był w schronisku, nie dojadał, bo nie pchał się do miski. Tak mi serce się kroi jak o tym myślę
Po dwóch latach stał się takim rezydentem, że jak odkurzacz sprzątał u siebie w miseczce i u Kitusi. Marysia jest u mnie 1,5 roku a nigdy nie podbiegnie do miski (jeszcze) zawsze muszę albo MArysię przynieść do miski, albo miskę do Marysi. Suche leży non stop i kto chce to podchodzi i je sobie. Mam obecnie 3 miski z suchym, tfu nie! cztery
koty potrafią ustawić się w kolejce zarówno do miski z suchym jak i do kuwety, bo sobie same wybierają z czego chcą korzystać.
Pozwólmy kotom być kotami to same sobie wszystko ułożą
PixieDixie pisze:Ja wedki kupuje hurtowo i wydzielam
Koty jeszcze mlode to szybko sobie wsyztsko poustawiajaZobaczysz
Moj 3 letni Pixior szybko dziewczyny zaakceptowal w tym dorosla kotke wiec... spoko
Bedzie ok
KatS pisze:kalair pisze:Zachęciłaś mnie Kasia tym cat dancerem.. Pewnie moim by się też spodobało.
A co wędek z piórkami. Ja mam jedną, od kilu lat, bo....oszczędzam.W sensie, że mnie się nie chce, ale czasem zaganiam gości do machania i zabawy z koteczkami, a co!
I koteki mają to na tyle nieczęsto, że zawsze się podoba.
A my własnie powtórzyłysmy zabawę wędką i było super, i wędka jeszcze przetrwała
Ale gosci sobie ładnie wychowałas, też tak chcę![]()
klaudiafj pisze:Bożenka ma racje a Stella może się właśnie otworzyć, może nie znała innych kotów jak Kitusia, a w schronisku ją to przerosło
Ty$ka pisze:Mniej myśl, więcej działaj - tak zawsze sobie powtarzam, bo też nieraz walczy mi serce z rozumem. Czasem aż za bardzo, a nie warto. Czasem też za dużo myślę i z tego myślenia źle wybiorę - serce krwawi i w perspektywie czasu wiem, że za dużo myslałam i podjęłam złą decyzję, nie pozwalając "sercu popłynąć".
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Nul, Paula05 i 160 gości