Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s. 78

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 15, 2016 23:10 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

Ech...

popaczaj se, no i powiedz,że to nieprawda :mrgreen: http://kwejk.pl/przegladaj/2543835/0/dl ... -kota.html

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Sob sty 16, 2016 4:09 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

Dla tych, co nie pamiętają ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pola tuż po zgarnięciu...

I po "remanencie" ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pola ma kompletnie zatkane kanaliki łzowe, stąd oczy nigdy nie są w idealnej kondycji ;)

Mam też już wynik badań krwi https://drive.google.com/file/d/0B1agwG ... sp=sharing
Rok temu kotek miał "zdiagnozowaną" PNN :roll:
Przez ten rok nie było żadnego leczenia w tym kierunku...

Krea dziś 1,8 i ta reszta wyników... to rzeczywiście masakra u kotka, który 5 lat temu został "wyceniony" na 150 lat :P
Bele tylko te guzy nie były złośliwe, to już Polcia da sobie radę ze wszystkim innym...

A moja Mama ciągle nie może odżałować, że kotek nie jest "w paski" i w dodatku jest upierdliwy do maksimum ;)
Jak to dziś powiedziała "prawdziwy kot to taki, że człowiek czuje się zaszczycony, jak kot do niego przyjdzie na kolana - a nie odwrotnie" :twisted:
Kubusiowi już przekazałam, że jemu też trochę brakuje do prawdziwego kota :lol:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob sty 16, 2016 6:53 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

No faktycznie, pozazdrościć takiego przebiegu pnn :mrgreen:
:ok: :ok: za Polę :ok: :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob sty 16, 2016 8:13 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

To i ja poproszę takie wyniki u moich zdiagnozowanych kotków :wink:
Za Polę :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Sob sty 16, 2016 8:58 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

A dlaczego Twoja mama, ładuje się kotku na kolana ? 8)

Kciuki za kociczkę,żeby wszystko było dobrze. :ok: A na kocie roki, to ile Polinda ma ?
No i za pozostałe, mocno trzymam kciuki, żebyś w końcu mogła odetchnąć i cieszyć się (tylko cieszyć), obecnością fitersuff :201461

gatiko

Post » Sob sty 16, 2016 15:22 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

Mam się nie pakuje kotu na kolana, choć Pola pewnie byłaby zachwycona :twisted:
"Odwrotnie" w tym wypadku oznacza: człowiek czuje się zaszczycony, jak się kotek wreszcie zajmie sam sobą i łaskawie zejdzie z człowieka ;)
Już Mamie powiedziałam, że następnym razem dostanie taką jedną burą, co z pewnością na kolana pchać się nie będzie.
Będzie sobie mogła Mama popracować nad zaszczytami do woli :twisted:

Nie wiadomo ile kocich roków ma Polcia - 5 lat temu została oceniona "po zębach" na 150 :twisted:
No to by wychodziło, że jakieś 155 do 156, nie? :lol:

alix76 pisze:No faktycznie, pozazdrościć takiego przebiegu pnn :mrgreen:
:ok: :ok: za Polę :ok: :ok:

Hania66 pisze:To i ja poproszę takie wyniki u moich zdiagnozowanych kotków :wink:
Za Polę :ok:

Wyleczyłyśmy ją bodajże penicylinką z tego PNN :mrgreen:
Po tym, jak niemalże rozniosłam pierwszą lecznicę :twisted:
Kotek miał krea 2,1 mg/dl, a mocznik 56,8 mg/dl.
Przy czym niekoniecznie była na czczo, bo żarcie stało dostępne (krew pobierana w trybie pilnym).
Tylko jakiś pajac przepisując wyniki do kompa, wpisał przy moczniku mmol/l - no i wyszło im, że norma ponad 5x przekroczona :twisted:
Chcieli ją przez tydzień intensywnie płukać i po tygodniu pochować, "bo raczej z tego nie wyjdzie"...

OKI

Post » Sob sty 16, 2016 16:30 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

OKI pisze:Mam się nie pakuje kotu na kolana, choć Pola pewnie byłaby zachwycona :twisted:
"Odwrotnie" w tym wypadku oznacza:...

Ajjj ... przecież ja zrozumiałam , tylko chciałam zażartować :twisted:

:smokin:

gatiko

Post » Nie sty 17, 2016 12:22 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

Ktoś tu się planuje Baśki pozbyć? :mrgreen:
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Nie sty 17, 2016 15:08 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

W pierwszej kolejności myślałam o Baśce jednak :twisted:
Ale faktycznie, jakby przyszło co do czego, to Kulokot byłby idealny :P
Tak czy siak, mam nadzieję, że jednak Pola się wykaraska (zabieg w środę) i nie da rady tą drogą się pozbyć kotka.
Pola jest zdecydowaną jedynaczką :twisted:

OKI

Post » Nie sty 17, 2016 19:04 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

To potrzymajcie jeszcze za łaciatego gamonia, żeby tym razem nie wrócił po kilku dniach z adopcji...

I coby go rezydent Felek (5 m-cy) nie zeżarł :strach: Bo wyraźnie miał taki zamiar :strach:
No i coby nie pękł (Mimir) do rana z przeżarcia, bo postanowił, że najbezpieczniej jest przy misce, a chrupanie uspokaja :?

Państwo, którzy zastanawiali się nad Magią, podjęli słuszną decyzję i jednak adoptowali Mimira.
I słusznie, bo faktycznie Felek jest szurnięty i do wszystkiego używa zębów i pazurów :roll:
Magia by go pewnie szybciej spacyfikowała, ale druga taka gryząco-drapiąca artystka w domu z małymi dziećmi, to zdecydowanie przesada :?

OKI

Post » Nie sty 17, 2016 19:19 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s.

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]