Jeśli możesz im pomóc... bezdomne koty pani Małgosi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 31, 2005 20:52 Jeśli możesz im pomóc... bezdomne koty pani Małgosi

W Katowicach mieszka pewna wyjątkowa osoba - pani Małgosia, która od lat zajmuje sie wolnożyjącymi kotami. Dokarmia ich grubo ponad 50, wiele z nich (chorych, bez szans na przeżycie) znalazło schronienie w jej mieszkaniu.
Sama żyje skromnie, dzieląc się każdą złotówką z kotami, które w tej okolicy moga liczyć tylko na Nią.
Ta zima była dla Jej podopiecznych szczególnie trudna - wiele kotów zamarzło :cry: , ponieważ lokatorzy (wściekli, że kotów jest coraz więcej) pozamykali piwniczne okienka...
Koty są niewysterylizowane, bo pieniędzy nie starcza p. Małogosi nawet na jedzenie dla wszystkich podopiecznych...

Dla tych kotów jedyną szansą jest sterylizacja.

Jeśli ktoś z Was jest w stanie podarować bezdomnej kotce zabieg, albo pół zabiegu albo ćwierć zabiegu.. dla nich to byłby wielki dar, dla ich nienarodzonych jeszcze kociątek byłoby to wybawienie.
Zabieg jednej kotki to 60 złotych.
Bardzo potrzebne są też pieniądze na karmę albo sama karma...

Tutaj naprawdę warto pomóc.

Jestem pewna, że pani Małogosia wyda pieniądze właśnie na wytyczone przez Was cele - jeśli ktoś woli podarować kotu zabieg - przelew móglby mieć taki tytuł. Jeśli karmę - byłoby slusznie to zaznaczyć, by łatwiej było potem rozliczyć całość akcji.

Założyłam ten wątek by koty pani Małogosi dostały choc najmniejszą szansę. O pani Małogosi - o swojej Mamie - opowiedziała mi jojo.
Agnieszka (jojo) jest w stanie zdawać relacje na bieżąco z placu boju, bo Mamie pomaga na co dzień, tak więc w jej ręce składam ten wątek.
Ostatnio edytowano Śro maja 24, 2006 22:39 przez ryśka, łącznie edytowano 53 razy
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw mar 31, 2005 21:08

jojo-bo do Ciebie mam chyba kierowac swoją odpowiedz-przykro mi ,ze nie jestem bogata i sama borykam sie z ciaglymi problemami z kasą , ale postaram sie pomoc chociaz troszeczkę.Moze to bedzie tylko jakies20 zł miesięcznie, ale sie postaram.
Zobaczymy się moze w sobotę , to pogadamy.(mam nadzieje bo atmosfera u mnie w pracy coraz ,,cięższa,, i coraz bardziej nerwowa)
ObrazekObrazek

Mała

Od: Śro gru 29, 2004 21:20

Post » Czw mar 31, 2005 21:10

Coś wymyślimy :)
Szczegóły uzgodnimy w sobotę 8)
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Czw mar 31, 2005 21:17

Rysiu, wielkie dzieki :D

dlugo sie zbieralam do stworzenia tego watku i jakos tak trudno mi bylo prosic o pomoc, nawet dla "kotow mojej mamy"
ale jest naprawde ciezko i mama nie daje juz rady finasowo...

czesc z Was juz slyszala historie konfliktu z sasiadami, ktorzy sa przeciwnikami kotow w piwnicy i okolicy oraz administracja, ktora z uporem maniaka kratuje okienka z kotami w srodku - mysle, ze konflikt moznaby bylo zalagodzic, gdyby pokazac, ze ogranicza sie ich rozmnazanie ... tylko nie ma kto sterylek sfinansowac :oops:

wiem, ze jest teraz mnostwo potrzebujacych, ale jesli ktos zechcialby wesprzec akurat te, wolnozyjace katowickie koty bedzie cudownie :D

przyda sie kazda przyslowiowa zlotowka lub puszeczka ...

ze swojej strony zapewniam, ze kazda pomoc zostanie przekazana TYLKO na koty, ktore niestety mialy to nieszczescie, ze urodzily sie w wyjatkowo nieprzychylnej im dzielnicy ...
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Czw mar 31, 2005 21:21

Tangerine1, Mala - dzieki za slowa otuchy :D
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Post » Czw mar 31, 2005 23:58

Jojo, duże uznanie dla Twojej mamy, doskonale ją rozumiem :( I do góry, żeby nie spadło...
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt kwi 01, 2005 2:38

W tym miesiacu (kwietniu :) raczej mi sie nie uda, ale w przyszlym postaram sie cos przeslac - podaj mi tylko na priva adres konta.
I usciskaj swoja mame!

melmire

Od: Nie mar 27, 2005 18:10

Post » Pt kwi 01, 2005 4:41

Slicznie dziekuje wszystkim, zarowno tym, deklarujacym pomoc, jak i tym, co sla cieple slowa :D :D

wiem, najbardziej przydalyby sie zdjecia dziczkow (jak codziennie witaja mama z ogonkami na bacznosc :D ) ale to najwiekszy problem
primo - brak cyfrowki (brat ma, ale bedzie za miesiac, poza tym, nie jest specjalnie chetny mamy poczynaniom kocim, w przypdaku gdy odbywa sie to kosztem jej zdrowia i powoduje takie problemy finansowe :( )
secudno - mieszkam w innej dzielnicy a mama zaczyna"obchod"jak jestem w pracy, a konczy pozno, pozno, kolo polnocy ...
tertio - dziczki pewnie bylyby zaskoczone moja obecnoscia :twisted:
ale mysle, ze cos uda sie zroganizowac ...

Obrazek

jojo

Post » Pt kwi 01, 2005 8:20

podnosze do gory!
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pt kwi 01, 2005 9:56

Po pierwsze do góry up!!!
Po drugie proszę o nr konta na pw. Nie będzie tego wiele :oops:
Ale może się przyda.
Pozdrowienia dla ciebie i Mamy :D
"Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą,
a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą"

margolcia

Od: Wto mar 08, 2005 9:57

Post » Pt kwi 01, 2005 10:48

Czeœć :)
Postaram sie jakoœ wspomóc kocurki :) Czy mogłabym prosić o podanie nr konta na jaki mozna dokonać wpłaty?
P
Obrazek
Paskal i Xenon

martus

Od: Pt lut 04, 2005 19:42

Post » Pt kwi 01, 2005 13:21

jojo?

i up :!:
Obrazek

O-l-g-a

Od: Śro sie 11, 2004 1:46

Post » Pt kwi 01, 2005 17:12

:!:
Obrazek

Amidalka

Od: Czw cze 10, 2004 14:46

Post » Pt kwi 01, 2005 17:26

Katowice się meldują :D

Jojo jak się skontaktować z wami?
Daj mi znać, plis :D
pozdrawiam :D

Ewa Hollain

Od: Pt lut 18, 2005 12:23

Post » Pt kwi 01, 2005 17:28

serdecznie dziekuje wszystkim za deklarowana pomoc oraz cieple slowa :D

przywracacie mi wiare w ludzi!

bylam dzis z mama ulokowac klatke - pulapke (pozyczona w schronisku) w garazu, w ktorym od 2 tygodni koczuje przerazona kotka i nie ma sposobu by ja stamtad wydostac (a garaz trzeba w koncu "zdac" pewnemu uprzejmemu panu, ktory udostepnil go mamie na okolicznosc pozbycia sie lokatorki)

okazalo sie, ze koteczka urodzila male (2 niemowlaczki przezyly, zostaly umieszczone juz wczesniej u innej karmiacej mamusi)
fotki sa:
http://upload.miau.pl/1/8141.jpg - tu z mamusia zastepcza, to te 2 czarne kropeczki :wink:
http://upload.miau.pl/1/8142.jpg - a mamusia wraz z pozostalymi kropeczkami zostala pozostawiona w okolicznej bramie w kartonie z napisem: "zaopiekuj sie mna " :?
http://upload.miau.pl/1/8143.jpg

trzymajcie kciuki, by koteczka skorzystala z klatki-pulapki (pierwszy raz od kilku dni zjadla wsyzstko, co mama jej zostawila) bo nie ma na nia sposobu, a w garazu zostac nie moze, bo nie ma z niego wyjscia ...

a, po drodze spotkalysmy Zezie, Macka oraz Babcie (czy mama zna imiona wszystkich dziczkow ?)

Pozdrawiam :D

Obrazek

jojo

[następna]