Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Cirillą

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 13, 2016 17:11 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

Cześć Irlandzka księżniczko :mrgreen: i Jej sługo :mrgreen:
Widze humorki dopisują, oczywiście tak trzymaj ! nie masz ochoty nie jedz :mrgreen: a co !

Pamietam jak Moli nic nie jadła z mokrego jedzenia, tylko surowe i suche, a wode do pysia jej strzykawką podawałam bo nie umiała pić 8O ale jak Fuks się wprowadził, to rąbie aż miło, bo u nas to na czas, kto pierwszy skończy sunie do miski drugiego. czasami brakuje mi miejsc by miski ustawiać, Moli do uszka mówie "kochanie na szafce w salonie masz swojego ulubionego kurczaka" nie wiem jak to Fuks robi, ale wszystko słyszy i od razu pędzi w umówione miejsce :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro sty 13, 2016 18:03 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

Musisz nauczyć Moli jakiegos języka obcego i tak się porozumiewajcie, byle Fuks nie rozumiał! :D
Stella przy całej swojej kaprysnosci i nieumiejętnosci jedzenia mokrego :placz: przynajmniej wodę pije aż miło. Zawsze to cos.
Dzisiaj pasztecik tez jest "be" ale chociaż raczyła zjesć trochę naturalnego jogurciku a przed chwilą tak nawet prawie pół żółtka ;)

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Śro sty 13, 2016 18:08 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

No to Stella jest mądrą koteczką, ale imię to jedno a w jakim języku mówisz do niej żeby coś powiedzieć np że jedzonko podane, albo inne rzeczy no kocham cię?
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro sty 13, 2016 18:16 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

W sumie w każdym, którym się gada w domu, przywykłam już tak przechodzić z jednego w drugi że nie zauważam, zwłaszcza w polskim i angielskim. I ona oczywiscie wszystko rozumie 8)

KatS

Post » Śro sty 13, 2016 18:22 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

:) Ale dziś u nas skapcaniały dzień :201482 wszystkie koty śpią dziś cały dzień, m. też poszedł spać - a u Was jaki dzień dzisiaj? Też macie już noc za oknem?

klaudiafj

Post » Śro sty 13, 2016 18:45 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

KatS pisze:Ona jest w ogóle bardzo mądra :1luvu:

Jak każdy kot :wink:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro sty 13, 2016 18:56 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

MaryLux pisze:
KatS pisze:Ona jest w ogóle bardzo mądra :1luvu:

Jak każdy kot :wink:

No ba :D

klaudiafj pisze::) Ale dziś u nas skapcaniały dzień :201482 wszystkie koty śpią dziś cały dzień, m. też poszedł spać - a u Was jaki dzień dzisiaj? Też macie już noc za oknem?

Teraz już jest ciemno za oknem, ale mamy niedaleko centrum handlowe i stamtąd dosć swieci. Stella ma fajny widok z drapaczka, ciągle cos się dzieje, miga...
Ja dzis nawet w formie, Stellunia też, dzis się nie chowa, rezyduje na drapaku w przerwach od zabawy, futerko jej się robi coraz fajniejsze, gęstsze, bardziej lsniące, taka mała foczka (o pięknym kształcie gruszki gdy siedzi ;) ).
Mam do końca tygodnia dużo pracy, wczoraj skończyłam chyba koło 1 w nocy, dzisiaj też pewnie będzie podobnie ale warto się przyłożyć, będzie na wakacje :) Strasznie mi się nie chce, wolałabym sobie poczytać albo wyjsć z domu, ale to dopiero od poniedziałku takie luksusy.

Akurat jak kończyłam to pisać przyszła moja Pysiunia, wpakowała mi się na kolana i pięknie rozmruczała :1luvu: I jak tu pracować? :D

KatS

Post » Śro sty 13, 2016 19:02 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

No to już bardzo odważna jest jak na tak krótki czas u Ciebie, w sensie, że już się tak spoufala :)

klaudiafj

Post » Śro sty 13, 2016 19:28 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

KatS pisze:Haha :D To tylko jedno w temacie, żeby się całkiem nie skopromitować, tym razem WC z epoki wiktoriańskiej dla dorosłych

Niezły sprzęt. Dywanik też ładny.
Nie ma się co wstydzić :wink: . "Antropologię nieczystości" W. Pessela polecam o ile nie czytałaś i miałabyś ochotę :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Od: Sob cze 13, 2015 22:34

Post » Śro sty 13, 2016 19:29 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

klaudiafj pisze:No to już bardzo odważna jest jak na tak krótki czas u Ciebie, w sensie, że już się tak spoufala :)

O tak, od paru tygodni przychodzi też nad ranem do łóżka - sama z siebie albo jak ją wołam - kładzie się na poduszce przytulona do mojej twarzy i mruczy jak mały motorek. Albo jak TŻ się rozwala na wersalce wieczorem to kładzie mu się na brzuchu.
Ale ona od początku lgnęła do ludzi, nawet jak się bała wychodzić z transportera w pierwszych dniach u nas, to jak się do niej podeszło i zagadało, dało do powąchania dłoń - wychodziła i barankowała.
W ogóle to pierwszy barankujący kot w moim życiu, tryka jak mała kózka, czase całkiem mocno :1luvu:

A tu Stella na stanowisku - jak chce się bawić to albo mnie zaczepia wprost, albo cichutko siada na papierowej torbie i wtedy już wiem, że CZEKA.
Obrazek

I z bliska:
Obrazek

Ale mam duże uszy, prawda?
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro sty 13, 2016 19:30 przez KatS, łącznie edytowano 1 raz

KatS

Post » Śro sty 13, 2016 19:30 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

Kotimont pisze:
KatS pisze:Haha :D To tylko jedno w temacie, żeby się całkiem nie skopromitować, tym razem WC z epoki wiktoriańskiej dla dorosłych

Niezły sprzęt. Dywanik też ładny.
Nie ma się co wstydzić :wink: . "Antropologię nieczystości" W. Pessela polecam o ile nie czytałaś i miałabyś ochotę :ok:

Padłam :ryk:
Może powinnam zacząć wpisywać w cv, w częsci "zaintersowania" - historia i tradycja WC... :mrgreen:

KatS

Post » Śro sty 13, 2016 19:33 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

MaryLux pisze:Obrazek

Wszelki duch! :strach:

KatS

Post » Śro sty 13, 2016 19:36 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

KatS pisze:
MaryLux pisze:Obrazek

Wszelki duch! :strach:

Obrazek

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro sty 13, 2016 19:59 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

Cześć Kasiu i Stello !
Chcę tylko napisać że czytam i jestem z Wami ale jestem tak padnięta że widzę łóżko i podusię. :P
Pierwszy dzień w pracy po tak długiej przerwie wyssał ze mnie siły więc idę spać, naturalnie jak usnę. Wczoraj miałam problemy ze snem ale to może emocje przed pracą.
Pozdrawiam Was :201461 :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

[poprzednia][następna]