[Białystok14] Pomóżmy Jo-kotkom :) s. 71

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 07, 2016 11:12 Re: [Białystok14] Piracik prosi o głosy w Krakvecie s.46

Ot ludzie mają pomysły :mrgreen: - wczoraj na Pułkowej jakiś bydlak przy smietniku położył dobrą wedlinkę nadzianą szpilkami.
Latem ub. r. pies zjadł mięsko z kretem do udrażniania rur - miał poparzony przełyk :strach:
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Czw sty 07, 2016 13:43 Re: [Białystok14] Piracik prosi o głosy w Krakvecie s.46

Ewa Speichler pisze:Ot ludzie mają pomysły :mrgreen: - wczoraj na Pułkowej jakiś bydlak przy smietniku położył dobrą wedlinkę nadzianą szpilkami.
Latem ub. r. pies zjadł mięsko z kretem do udrażniania rur - miał poparzony przełyk :strach:

Ewuniu, w pierwszym odruchu chciałam napisać, że TO nie są ludzie - niestety, są. Wszystko to jednak łączy się z kwestią wychowania /choć czasem b.porządnym rodzicom urodzi się potomek łajdak i świnia/.

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Czw sty 07, 2016 21:22 Re: [Białystok14] Piracik prosi o głosy w Krakvecie s.46

Dziś jeden piesek miał operację, jutro drugi.
Mieszkańcy na tym osiedlu wytrzebili z osiedle wszystkie gołębie, teraz wzięli się za czworonogi.
Moja koleżanka (karmicielka psów i kotków) znalazła dziś na melinie czarnego króliczka ---- może ktoś chce - i takie zwierzaczki wyrzucają :placz:
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Post » Pt sty 08, 2016 8:49 Re: [Białystok14] Piracik prosi o głosy w Krakvecie s.46

U nas do śmietnika wyrzucono klatkę z króliczkiem w środku
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Pt sty 08, 2016 9:11 Re: [Białystok14] Piracik prosi o głosy w Krakvecie s.46

Zaczynają się nie trafione prezenty :(

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Pt sty 08, 2016 13:29 Re: [Białystok14] Piracik prosi o głosy w Krakvecie s.46

Prakseda pisze:Dostałam taką wiadomość na swojego maila:

po fb krąży wariatka, która od wszystkich chce brać koty. Niby warunki ma i zabezpieczenia też, i wiedzę, ale koty u niej znikają albo je oddaje gdzieś nie wiadomo gdzie. Do tej pory nie wiadomo co zrobiła z kotem adoptowanym z palucha. Podeślij komu możesz, żeby tej kobiecie kotów nie wydawać https://www.facebook.com/polichtanna?ref=ts&fref=ts

viewtopic.php?f=8&t=172847
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pt sty 08, 2016 21:14 Re: [Białystok14] Piracik prosi o głosy w Krakvecie s.46

Dziś w wiadomościach na polsacie było o psach, które zjadły mięso z igłami - makabra,
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Post » Pon sty 11, 2016 20:09 Re: [Białystok14] Piracik prosi o głosy w Krakvecie s.46

Koleżanka z ul.Pułkowej kilka dni temu namierzyła małego rudego kotka.Chciała go nakarmić - kotulek zwiał.Dziś wzięła jedzonko ale tam gdzie bywał kotek stała straż miejska i pożarna.Kot siedział na wysokim drzewie.
Strażacy tak go zdejmowali z drzewa, że kotulek spadł i w szoku pobiegł przed siebie.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Post » Pon sty 11, 2016 22:16 Re: [Białystok14] Piracik prosi o głosy w Krakvecie s.46

Ja miałam akcję strażaków w domu, gdy miałam maluszki jesienią.Około 23 z minutami usłyszałam krzyk malucha, który utkwił miedzy sprężynami w wersalce.Dopiero po rozcięciu obicia okazało się ile jaka tam olbrzymia ilość splątanych sprężyn, których nie mogliśmy przeciąć. Kotek był przerażony, ściśnięty. Zadzwoniłam do Straży pożarnej. Chyba specjalnie jechali na sygnale. wpadło trzech wyrośniętych młodych strażaków ze specjalnymi narzędziami, przecięli sprężynę i uratowali kociaka. Jeszcze do tego zrobili zdjęcia i napisali zalecenie- ,,ograniczyć zwierzętom dostęp do kanapy" :D
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Wto sty 12, 2016 6:55 Re: [Białystok14] Piracik prosi o głosy w Krakvecie s.46

Ewa Speichler pisze:Strażacy tak go zdejmowali z drzewa, że kotulek spadł i w szoku pobiegł przed siebie.

To brzmi tak, jak by to była ich wina...
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Wto sty 12, 2016 11:33 Re: [Białystok14] Piracik prosi o głosy w Krakvecie s.46

Czasem nie trafiam wporę na stronę Krakvetu. Teraz widzę, że styczniowe głosowanie się jeszcze nie zaczęło. Na razie są tylko zgłoszenia. Czy można by było komuś przekazać adres mailowy, ten ktoś zrobiłby z takich adresów grupę wysyłkową i wysyłał raz w miesiącu maila, że już można głosować? Przegapiłam m.in. głosowanie, w którym Kotkowo miało o 2 głosy za mało, a ja zawsze zmuszam też faceta, żeby głosował :)

Kolejna rzecz - chciałabym zmienić sklep, w którym kupuję na Krakvet, skoro pomagają schroniskom.Sprawdziłam ceny w Krakvecie i są bardzo zachęcające. Czyli bardzo podobne do cen w Zooplusie, w którym kupuję teraz, ale mam tam 2 dodatkowe bonusy:
- 5% zniżki, którą sobie kupuję jednorazowo i potem z niej korzystam przez rok
- 5% wartości moich zakupów trafia na konto koterii, bo wchodzę do sklepu Zooplusa przez jej banner
- gratisy za punkty zbierane od wartości zakupów.

Czy w Krakvecie można liczyć na coś takiego?

No i w Krakvecie nie ma Smilli, którą kupuję moim bezdomniakom. To całkiem niezła karma:
- mokra zawiera dużo mięsa. Kosztuje ok 8.20zł/kg
Drób z sercami drobiowymi:
Mięso i produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego [drób (20%), serca drobiowe (20%)], składniki mineralne
Drób z rybą:
Mięso i produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego [drób (20%), ryba (20%)], składniki mineralne
Drób z wołowiną:
Mięso i produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego [drób (20%), wołowina (20%)], składniki mineralne
Drób z jagnięciną:
Mięso i produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego [drób (20%), jagnięcina (20%)], składniki mineralne

Tuńczyk:
80 % czerwonego tuńczyka, 2,6 % oleju słonecznikowego, 1,0 % trifosforanu wapnia, 16,2 % wody przegotowanej
Składniki odżywcze zawarte w 1 kg: Dodatki dietetyczne: witamina A (9.000 jm), witamina D3 (335 jm), witamina E (49 mg), tauryna (985 mg).
Stosunek wapnia/fosforu wynosi 1,11

Tuńczyk z sardynkami:
26 % czerwonego tuńczyka, 26 % sardynek, 3,1 % oleju słonecznikowego, 0,5 % trifosforanu wapnia, 0,1 % tauryny, 42,7 % wody przegotowanej
Składniki odżywcze zawarte w 1 kg: Dodatki dietetyczne: witamina A (9.000 jm), witamina D3 (335 jm), witamina E (49 mg), tauryna (985 mg). Dodatki dietetyczne: guma kasja (5.250 mg).
Stosunek wapnia/fosforu wynosi 1,57

Tuńczyk z warzywami:
35 % czerwonego tuńczyka, 10,2 % filetu z tuńczyka, 3,5 % oleju słonecznikowego, 2,5 % marchewki, 1,5 % dyni, 0,6 % trifosforanu wapnia, 45 % wody
Składniki odżywcze zawarte w 1 kg: Dodatki dietetyczne: witamina A (9.000 jm), witamina D3 (335 jm), witamina E (49 mg), tauryna (985 mg). Dodatki dietetyczne: guma kasja (5.250 mg).
Stosunek wapnia/fosforu wynosi 1,19

Tuńczyk z kurczakiem:
35,0 % czerwonego tuńczyka, 9,5 % filetu z tuńczyka, 4,0 % kurczaka, 3,5 % oleju słonecznikowego, 1,5 % galarety, 0,6 % trifosforanu wapniowego, 45,7 % wody
Stosunek wapnia/fosforu wynosi 1,09

Może kojarzycie jakąś Krakvetową karmę o podobnej cenie i składzie?

I&S

Od: Śro paź 12, 2011 10:57

Post » Czw sty 14, 2016 22:53 Re: [Białystok14] Piracik prosi o głosy w Krakvecie s.46

I&S jest wątek Krakvetowy - kiedyś się tam "działo bardziej" tj kobiety walczyły jak dzikie kotki bo to był wątek typowania wspólnego kandydata miau i dogomanii do konkursu krakvetu.Teraz właściwie luźne uwagi ale Nitka/Karinka czuwa i zawsze pisze co się dzieje:
viewtopic.php?f=8&t=150502&p=11348763#p11348763

A co do żeru - to pewnie tyle ile karmicieli tyle opinii ;)
A z aktualności - wiecie co zrobił wczoraj Piracik ? (tak tak, ten co nam pisze czasem coś o kocich potrzebach)
No, kotka znalazł. 8O
Dokładnie jego nowa Pani, kocie sprawy jednak wciągają 8) Pingwiniaste coś płakało pod samochodami na Piastowskiej.
I zagubione było (cyt)
Pojechało do lecznicy, dziś poratowała kochana Jania.
A Piracik? - strzelił focha jak obwąchał dżinsy na których kota jechała. Chyba potrzebne mu towarzystwo, żeby nie wczuł się w rolę rozpieszczonego jedynaka :wink:
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Sob sty 16, 2016 22:11 Re: [Białystok14] Piracik prosi o głosy w Krakvecie s.46

Agatko, piszę na pocztę, dzwonię - nie, nie jeszcze w panikę nie wpadłam ale - czyżby Cię nie było w domku ?
Jakaś pani działkowa dokarmia na działeczce kotki i umyśliła sobie - bardzo rozsądnie - że dobrze byłoby koteczki wysterylizować.
Prawda, że rozsądnie ?
Resztę napisałam w liście. Podałam pani Twój nr tel ale obie nie możemy się dodzwonić. Wiosna zbliża się nieuchronnie i wiadomo ...dobrze byłoby, żeby nowych kotków nie było .

bozennak

Post » Nie sty 17, 2016 4:07 Re: [Białystok14] Piracik prosi o głosy w Krakvecie s.46

Lola już wróciła do domu.
I dobrze, że tak się stało, bo Lola to straszna krzykuńcia - darła się wniebogłosy; nie akceptowała mnie.
To Pani Iza, wywieszająć kartki o znalezisku, przyczyniła się do tego. I chwała JEJ!To znaczy Pani Izie!
Lola poznała swoją Panią. Przytuliła się i przestała się drzeć.
Ale pozostaje pytanie: dlaczego ucieka ze swojego domu i sama nie chce do niego powracać, bo - jak się okazuje - to się zdarzyło nie pierwszy raz. I nad tym będzie czuwać Pani Iza.

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Nie sty 17, 2016 10:04 Re: [Białystok14] Piracik prosi o głosy w Krakvecie s.46

Agatko, dostałam tel tej pani, o której piszę wyżej - daję na pw - idą mrozy i dobrze, ale kotow szkoda ...
Janiu, miałam taką koteczkę, która mnie nie akceptowała, pisałam Wam o niej, wypuściłam a teraz szukam i tęsknię - to nie jest normalne, no nie ? Wyobraźnia podpowiada mi najstraszniejsze rzeczy, same straszne, nic dobrego.

bozennak

[poprzednia][następna]