Ogłoszenia "Wezmę kota"

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 08, 2016 11:26 Re: Ogłoszenia "Wezmę kota"

-Magdarynka-, podesłałam Ci kandydata na maila.
Wprawdzie nie jest czarny, ale nie jest też biały ani rudy (niestety) ;)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt sty 08, 2016 18:38 Re: Ogłoszenia "Wezmę kota"

Mam czarnego dwulatka,dużych rozmiarów https://web.facebook.com/media/set/?set ... 802&type=3

jolab

Od: Pon sie 06, 2007 15:53

Post » Pt sty 08, 2016 18:42 Re: Ogłoszenia "Wezmę kota"

witajcie, moja przyjaciółka pochowała dziś swojego kotka, pragnie zapełnić pustkę w sercu i szuka kosmatego przyjaciela. Najchętniej szarego bądź/i rudego bardzo młodego około 3miesięcznego.. jeśli ktoś ma jakiś pomysł bądź propozycje to będę wdzięczna za informacje..

aalex

Od: Nie lip 31, 2011 20:36

Post » Pt sty 08, 2016 18:46 Re: Ogłoszenia "Wezmę kota"

aalex pisze:witajcie, moja przyjaciółka pochowała dziś swojego kotka, pragnie zapełnić pustkę w sercu i szuka kosmatego przyjaciela. Najchętniej szarego bądź/i rudego bardzo młodego około 3miesięcznego.. jeśli ktoś ma jakiś pomysł bądź propozycje to będę wdzięczna za informacje..

viewtopic.php?f=13&t=172852 2w1 ;)
I szara, i ruda jednocześnie :lol:
O ile to Warszawa i o ile koleżanka może spełnić pozostałe warunki.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt sty 08, 2016 20:56 Re: Ogłoszenia "Wezmę kota"

Tofika pochowała? viewtopic.php?f=13&t=157590&p=10193523#p10193523
Gdzie ten dom? Teraz 3-miesięcznych kotów jest bardzo mało.
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Pt sty 08, 2016 21:28 Re: Ogłoszenia "Wezmę kota"

Tak Tofika, niestety jakieś choróbsko ohydne. wielka szkoda
Dom w warszawie, przekazalam info o szarym

edit. jak na razie chyba Cynamonowi się udało;) http://www.gumtree.pl/a-koty/srodmiesci ... 0497195909
Ostatnio edytowano Nie sty 10, 2016 16:23 przez aalex, łącznie edytowano 1 raz

aalex

Od: Nie lip 31, 2011 20:36

Post » Sob sty 09, 2016 17:03 Re: Ogłoszenia "Wezmę kota"

aalex, Dom Tymczasowy u Magdy ma puchatą Sonię pod opieką. Co prawda nie jest szara ani ruda, nie jest też młodziutka (ma ok. 3 lata) ale za to jest puchata i ma przepiękne oczy: https://kotyumagdy.wordpress.com/2015/1 ... y-o-pomoc/
https://www.facebook.com/media/set/?set ... uploaded=1

Zresztą, DT u Magdy ma dużo kotów pod opieką, także młodszych, wystarczy popatrzeć.

Dark Angel

Od: Wto sie 12, 2014 11:38

Post » Nie sty 10, 2016 14:51 Re: Ogłoszenia "Wezmę kota"

Dziękuję wszystkim za pomoc :)
W nadchodzącym tygodniu pojawi się u mnie wielki [8 kg!], czarny, czteroletni kocur, który po śmierci swojego pana trafił do domu tymczasowego, w którym przez rok czekał na swój dom.

-Magdarynka-

Od: Śro sty 06, 2016 22:31

Post » Nie sty 10, 2016 16:27 Re: Ogłoszenia "Wezmę kota"

Magdarynka,
Ale super! :ok:
Obrazek

kashucha

Od: Pon paź 06, 2014 14:10

Post » Pon sty 11, 2016 19:09 Re: Ogłoszenia "Wezmę kota"

Będzie duża powierzchnia przytulawcza :-)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon sty 18, 2016 10:49 Re: Ogłoszenia "Wezmę kota"

WITAM
jestem mamą 5 latka i posiadaczką 5 miesięcznej kotki mieszkam w Radomiu bardzo bym chciała adoptować kotka. Z mężem bardzo nam się podobają koty długo i półdługowłose nie jestem tak obeznana z forum i nie wiem gdzie tymczasują takie koty. najlepiej jakby to była kotka ale nie koniecznie, wiek ani umaszczenie nie ma znaczenia no i oczywiście by była możliwość dowozu do mojego miasta
mandarynka882

Post » Pon sty 18, 2016 12:29 Re: Ogłoszenia "Wezmę kota"

"Takie" koty tymczasują tam, gdzie wszystkie inne koty - w schroniskach i domach tymczasowych.

Z tą możliwością dowozu to chyba Pani żartuje. Może jeszcze frytki do tego?

Nikt Pani tutaj nie przyklaśnie, że Pani chce dom dać kotu tylko długowłosemu. Może jeszcze ma być zdrowy i zadbany, niewymagający "nakładów"? Wiadomo, ładnemu w życiu łatwiej i zawsze wielu jest chętnych na długowłose stworki, ale też jak ktoś na dzień dobry pisze, że tylko takie a takie koty go interesują i jeszcze stawia wymagania, to przykro mi, ale nie wróżę Pani dużego powodzenia w adopcji. Adopcja nie ma spełniać zachcianek. Adopcja jest po to, żeby kot dostał dobry dom, gotowy do poświęceń.

Dark Angel

Od: Wto sie 12, 2014 11:38

Post » Pon sty 18, 2016 12:50 Re: Ogłoszenia "Wezmę kota"

wcale nie napisałam, że ma być zdrowy czy niewymagający i skąd wiesz, że mój dom nie jest dobry dla kotów? a tak się składa, że jednego kota już adoptowałam i też nie z mojego miasta bo nie raz są sto razy lepsze domy te 50km dalej niż nie jeden obok. Z resztą nie będę się tłumaczyć komuś kto nie zna mnie ani mojej sytuacji
a z tymi frytkami i dojazdem to czuję się urażona i obrażona bo tak się składa, że jestem osobą z niepełnosprawnością fizyczną, której pójście na zakupy sprawia trudności. Proszę się zastanowić zanim coś takiego napiszesz...
mandarynka882

Post » Pon sty 18, 2016 13:02 Re: Ogłoszenia "Wezmę kota"

Trochę za ostro...

Z tego co pisze mandarynka882 w swoich postach, to ma dom odpowiedzialny i skłonny do poświęceń- edukuje się w sprawie karm, szuka zabezpieczeń na okna, promuje ideę sterylizacji. Z tym dowozem to dość niefortunnie sformuowanie, podejrzewam, że chodziło o stworzenie możliwości dowozu, a nie "przywieź mi kota, a ja się zastanowię". Są też fundacje, DT, które zgadzaja się na adopcję wyłącznie w obszarze swoich działań.
A że szuka kota długowłosego- co w tym złego? Fakt, mając już kota bardziej bym się skupiła na charakterze nowego kota, niż na sierści/kolorze, ale jeśli da się upiec dwie pieczenie przy jednym ogniu, to czemu nie?

Vombat

Od: Wto gru 08, 2015 12:38

Post » Pon sty 18, 2016 13:11 Re: Ogłoszenia "Wezmę kota"

a ja rozumiem Dark Angel
szczególne po kolejnym mailu, który dostałam na ogłoszenie kota (ogłoszenie nie było jednozdaniowe i zawierało zdjecia) "podoba mi się, wezmę go" :roll:
i po kolejnej takiej samej reakcji jak zadałam kilka pytań na temat przyszłego domu kota "nie jestem zainteresowany, mam już innego kota"

niektórzy wręcz piszą od razu "podoba mi się , będę dziś przejeżdżał ok 18 pod Castoramą -to go wezmę"
i potem są obrażeni , że mnie nie było

ale nie rozumiem o co jest urażona mandarynka

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

[poprzednia][następna]