Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II cz.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie sty 03, 2016 0:16 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

No wlasnie greccy znajomi mówią ze tam żadnego kryzysu nie ma. Ona nigdy nie pracowała, on jakis hydraulik od wielkiego dzwonu...

Teściowie sa juz na emeryturze wiec mysle ze spokojnie daliby rade.
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie sty 03, 2016 0:17 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

KatS pisze:Ja umiem tak kulawo, uczę się nieustająco :roll: ale mam własnego tłumacza jakby co ;)

Niech tesciowie sobie wszystko dobrze przekalkulują przed przeprowadzką, życie jest droższe... choć ja jak tam jestem to jem tylko owoce, które są tak pyszne i słodkie, że nic innego mi nie trzeba i dzięki temu oszczędzam ;)

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :mrgreen: W sierpniu moja przyjaciółka pojechała do pracy do Niemiec. Ona jest pielęgniarką i to dobrze wykształconą i naprawdę jest zadowolona. Ma kasę i jest bardzo doceniana. Nawet na Święta dostała nagrodę i podobno znaczną.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie sty 03, 2016 0:19 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Hmmm nam pani przewodnik mowila co innego ... a patrzac na miasto... to by sie zgadzalo... tez bym sie 10x zastanowila

No w de jeszcze nie ma zle, choc teraz tyle tam przyjechalo narodu ze ja sie boje teraz tam jechac...
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Nie sty 03, 2016 0:19 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Moli25 pisze:No wlasnie greccy znajomi mówią ze tam żadnego kryzysu nie ma. Ona nigdy nie pracowała, on jakis hydraulik od wielkiego dzwonu...

Podobno w Meksyku jest najtaniej jeżeli chodzi o emerytów ale to daleko.

Gosiagosia

Post » Nie sty 03, 2016 0:20 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Niemcy...
Jakoś po wycieczce do auschwitz juz w ogóle nie pojechalabym tam do pracy :|
Obrazek

Moli25

Post » Nie sty 03, 2016 0:20 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Gosiagosia pisze:
Moli25 pisze:No wlasnie greccy znajomi mówią ze tam żadnego kryzysu nie ma. Ona nigdy nie pracowała, on jakis hydraulik od wielkiego dzwonu...

Podobno w Meksyku jest najtaniej jeżeli chodzi o emerytów ale to daleko.

:ryk: :ryk :ryk:
Obrazek

Moli25

Post » Nie sty 03, 2016 0:23 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Mozliwe że w małych miejscowosciach jest łatwiej, tak mi się zdaje. W Atenach czuć że jest źle, w ludziach się gotuje. Najgorzej jest młodym, mało który ma szanse na pracę - możliwe że na emeryturze jest łatwiej, zwłaszcza poza miastem.
Mysmy stracili bardzo dużo na kredycie mieszkaniowym bo teraz ceny mieszkań tak spadły, że o sprzedaży nie ma mowy, a wynajem się w ogóle nie opłaca. No ale na szczęscie jestesmy tutaj, TŻ ma dobrą pracę, więc jest nadzieja. Ja tam myslę, że trzeba próbować różnych rzeczy w życiu i cieszę się, że są teraz takie możliwosci. Ale ja od zawsze jestem mało stacjonarna i mnie nosi po swiecie :mrgreen:
A może na emeryturze się przeniesiemy na ciepłe południe ;)

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Nie sty 03, 2016 0:25 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

KatS pisze:Mozliwe że w małych miejscowosciach jest łatwiej, tak mi się zdaje. W Atenach czuć że jest źle, w ludziach się gotuje. Najgorzej jest młodym, mało który ma szanse na pracę - możliwe że na emeryturze jest łatwiej, zwłaszcza poza miastem.
Mysmy stracili bardzo dużo na kredycie mieszkaniowym bo teraz ceny mieszkań tak spadły, że o sprzedaży nie ma mowy, a wynajem się w ogóle nie opłaca. No ale na szczęscie jestesmy tutaj, TŻ ma dobrą pracę, więc jest nadzieja. Ja tam myslę, że trzeba próbować różnych rzeczy w życiu i cieszę się, że są teraz takie możliwosci. Ale ja od zawsze jestem mało stacjonarna i mnie nosi po swiecie :mrgreen:
A może na emeryturze się przeniesiemy na ciepłe południe ;)

Albo Meksyk :ryk: :ryk:

Gosiagosia

Post » Nie sty 03, 2016 0:25 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Mi w niemczech sie podobal lad i porzadek... maz tam 3 miechy siedzial na praktykach w liceum, ma tam babcie... mi sie tam podobalo i byl moment ze rok intensywnie sie niemieckiego uczylam... ale no :) Kredyt tu na miejscu rozwial wszystkie plany :)

Zostajemy poki co tu z Kotami :)

W hiszpani podobno tez emeryci maja spoko. Mlodzi gorzej :/

PixieDixie

Post » Nie sty 03, 2016 0:26 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Gosiu u PixiDixi gorąca rozmowa o Twoim synu :lol:
Obrazek

Moli25

Post » Nie sty 03, 2016 0:28 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Meksyk to może innym zostawię :ryk: ja już póki co pozostanę przy Atenach i okolicach ;)

KatS

Post » Nie sty 03, 2016 0:29 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Kasiu czyli Ty Polka a TŻ Grek?
Obrazek

Moli25

Post » Nie sty 03, 2016 0:31 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

i mieszkaja w Dublinie :ryk:

PixieDixie

Post » Nie sty 03, 2016 0:31 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

PixieDixie pisze:i mieszkaja w Dublinie :ryk:

I maja kota Irlandczyka :mrgreen:
Obrazek

Moli25

Post » Nie sty 03, 2016 0:33 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Dokładnie tak :D
Niedawno bylismy z wizytą u przyjaciół - ona Polka, on Szwajcar, a mieszkają w Szwecji :ryk: swiat się zrobił mały, a przynajmniej Europa ;)

KatS

[poprzednia][następna]