To ja teraz będę pisać już tylko o kociej mamie i jej dwójce dzieci.Na początku trudno było cokolwiek powiedzieć o ich charakterach.Teraz bardzo się różnią.Malwa to kotka, której obecności się nie zauważa.Zgadza się ze wszystkimi kotami, nie wymaga w sumie niczego poza miejscem do spania i pełną miską.Lubi suchą karmę, trudno mi zmienić jej upodobania.Jedną z niewielu przyjemności, jaką można kotce sprawić to ...czesanie jej

W zabawie owszem, uczestniczy, ale dużo nie biega,Chyba tusza jej przeszkadza.Odchudzę ją na pewno, ale jak kociaki jeszcze podrosną, bo przy nich ograniczać bardzo jedzenia nie mogę.Malwa ma jeszcze jeden zwyczaj, jakiego nie zaobserwowałam u innych kotów.Bardzo lubi leżeć na miejscu, które ja zwykle zajmuję na kanapie.Mam poduszkę, którą kładę pod plecy i Malwa zawsze na niej się kładzie, ale w takiej pozycji półleżącej.

Michaś temperament odziedziczył po mamusi

Okaz spokoju z niego.Wszystko ma swój czas.Michaś się bawi, owszem, je sporo i on jedyny z kociej rodzinki lubi surowe mięsko, ale je wszystko.Potem jednak jest czas na drzemkę i niewiele jest rzeczy, które mogą ją przerwać.Michaś bardzo sobie ceni sen.Ma też wyłączność na spanie w nocy w moim łóżku.Monia też przychodzi, ale wstaje, zmienia miejsce.Michaś nigdy.On potrzebuje też mizianek jak powietrza.Jest przemiłym kotkiem i tak jak Malwa uwielbia być szczotkowany.
Monia jest teraz biedna.To żywiołowa kotka, pełna energii, a pozostałe koty aż takie nie są.Monia musi więc często bawić się sama.Potrafi.Ma tory z piłeczką, kocha bawić się foliową kulką, którą nosi w pyszczku.To chyba ulubienica Bohuna.On często traktuje ją jak poduszkę

Monia nie przepada za siedzeniem na kolanach, ale wciąż kładzie się na podłodze, kiedy przechodzę i wywala brzuszek do miziania.Ona jako jedyna nie ma nadwagi, ale dużo biega i spala wszystko.To piękna kotka, prześlicznie umaszczona.
Wszystkie koty wzorowo korzystają z kuwety.Malwa jednak jest czyścioszką aż do przesady i cieszę się, kiedy korzysta z krytej kuwety.Z niej bowiem trudno jest wykopać żwirek.W przypadku otwartej większość żwirku jest obok.Dosłownie, nie przesadzam.
Bardzo cieszy mnie to, że wszystkie koty kochają drapak, wiedzą do czego służy, a Malwa nawet przytula się do niego