Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 29, 2015 21:06 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

balbina38 pisze:
terenia1 pisze:
NO NIE WIEM NIKT Z OSÓB DYŻURUJĄCYCH NIE MOŻE NAPISAĆ KILKU ZDAŃ NA TEMAT BEZY JAK ONA SIĘ ZACHOWUJE W KOCIARNI, CZY JEST PRZYJAZNA DO LUDZI DO INNYCH KOTÓW

chociaż napiszcie coś o niej a ja to już ułożę pod ogłoszenie :twisted:

do ludzi jak najbardziej OK,powinna trafić do domu bez innych kotów i dzieci. Spokojna, grzeczna ,nie będzie z nią kłopotów,wystarczy jedzonko( dużo,bo apetyt jej dopisuje :) ) i mizianko.

Jest bardzo przyjazną i spokojną koteczką , uwielbia mizianie i jedzonko, i lubi spacerki bez innych kotów .

Asiap84

Od: Czw sie 13, 2015 22:27

Post » Wto gru 29, 2015 21:07 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Agata wyciągniesz Evankowi kleszcza, ma po lewej str nad oczkiem. Taki maly.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto gru 29, 2015 21:17 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

CatAngel pisze:Agata wyciągniesz Evankowi kleszcza, ma po lewej str nad oczkiem. Taki maly.

:ok:

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Wto gru 29, 2015 21:17 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

balbina38 pisze:[I jeszcze Sara ,która się chowa w drapaku :)
Dzisiaj biegała razem z Edkiem,przytulona do niego a potem do Felixa. Czy ona jest po sterylce?

Sara jest wysterylizowana.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto gru 29, 2015 21:19 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

AKTUALNY STAN KOCIAKÓW W KOCIEJ CHATCE proszę o potwierdzenie czy czegoś nie pomyliłam:
TRÓJKA:

ZORRO
BEZA
HERMION
BALBINA
ZDROWA
FELIX
COLA
EDZIO
DIDI
SARA
w wolerze MORUSEK, MORELKA

KWARANTANNA
POZA BOKSAMI
TYGRYSEK
MOLLY
ASTRA - Astra czy ma założoną książeczkę zdrowia , czy była szczepiona i czy ma test na białaczkę może było pisane ale nie doczytałam
W BOKSACH
GATTA
TOM po kastracji
EVAN kocur od Mary - czy ma założoną książeczkę, czy ma test i czy jest zaszczepiony? może już było pisane ale nie doczytałam
Kocur od Mary który po kastracji wraca w swoje miejsce bytowania, to chyba ten co miała być kotka a okazało się że to kocur

terenia1

Post » Śro gru 30, 2015 13:18 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Mara wpisz w kacik medyczny.
Morus 1/3 tabletki rano na 10dni. Podzielilam wam na mniejwiecej rowne czesci. Są w woreczku.
Syropek na 3dni
Tabletki na apetyt mysle ze nie trzeba narazie podawac bo ladnie je suche. Siku dzisiaj tez widzialam.
Gdyby wam sie nie udalo podac mu do pyszczka tabletki. Slini sie bardzo po niej.
To prosze ją rozkruszyc i wsypać do strzykawki i dodac troszkę jakiejs galaretki ktora jest w puszkach,albo w saszetkach. Chodzi mi o sama konsystencję-czyli nie miesko, ale sosik czy galaretka bo w tym sie ladnie tabletka wymiesza. I głęboko do pyszczka mu podac. Prosze nie dawac mu tabletki w mokrej karmie w miseczce bo moze nie zjesc. A Tabletki musi dostawac codziennie.
Mara pozniej podam nazwe bo zapomnialam :)
Wszystko od dzisiaj.

Morusek mial ogromnego ropnia :( wyciskali i wyciskali z niego. Prosze obserwowac czy w tym wygolonym miejscu ropien nie bedzie nawracal.

Edka kupka dzisiaj ladniejsza.

Evanek 1/4 Unidox na 10dni od dzisiaj

CatAngel

Post » Śro gru 30, 2015 14:15 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Wpisałam - zobacz czy ok

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro gru 30, 2015 14:26 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Info z dyżuru. Była Agata, porobiła fotki. Teraz tylko trzeba dla Evanka, Astry, Coli, Gatty porobić opisy i fajnie by było odświeżyć stare.
NA KWAR...
GATTA Strasznie się boi jak się ją chce pogłaskać, to pewnie przez to leczenie, same złe rzeczy ją spotykają od nas(zastrzyki, kropienie oczu). Jak się wystraszy mruzy lewe oko.
EVANEK bidulek usmarkany dzisiaj, do zdiecia umylam chłopaka ;).Zajrzałam mu do uszu, troszkę przeczyscilam i teraz głową trzepie jak się go głaska. Mogłam go nie ruszać :(. Unidoks już mu dałam rano.
NIESPODZIANEK - chyba coś musi dostać jeszcze, bo dzisiaj kaszlał i kichał. Cały czas śpi. Trzyma go to przeziębienie....
TYGRYSEK - dobrze.
MOLLI -tylko chodzi i wcina suche.
ASTRA - na wolności szczęśliwa.
Na zdrowej :
MORUSEK - biedaczek, jadł dzisiaj suche jak mu miseczke trzymałam. Taki spokojny...
MORELKA - fajna kotka, tylko Cola ja denerwuje.
Inne koty na zdrowej ok.
Na 3ce
Hermion i reszta ok.Beza ma porządek na górze. To chyba tyle.

Tajron

Post » Śro gru 30, 2015 19:17 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Dziewczyny jeśli chodzi o Bezę - piszecie, ze ma trafić do domu bez kotów? czy ona jest agresywna w stosunku do innych kotów? czy chodzi o to że boi się innych kotów, czy jest dziczką że nie daje się dotknąć i reaguje agresją na dotyk człowieka bądź dziecka?

terenia1

Post » Śro gru 30, 2015 20:01 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Ponawiam pytanie?
terenia1 pisze:AKTUALNY STAN KOCIAKÓW W KOCIEJ CHATCE proszę o potwierdzenie czy czegoś nie pomyliłam:

ASTRA - Astra czy ma założoną książeczkę zdrowia , czy była szczepiona i czy ma test na białaczkę może było pisane ale nie doczytałam

EVAN kocur od Mary - czy ma założoną książeczkę, czy ma test i czy jest zaszczepiony? może już było pisane ale nie doczytałam

Mara S pisze:Evan ma wszystko oprócz szczepienia (wetka kazała zobaczyć czy mu się katar nie rozwinie)

Czyli mam rozumieć Evan ma książeczkę zdrowia jest podpisana żebyśmy wiedziały o którego kociaka chodzi, jest odpchlony i odrobaczony i test na białaczkę ujemny czy wszystkie wpisy są w książeczce, czyli pozostaje ty;ko po leczeniu szczepienie i kastracja?
Ostatnio edytowano Śro gru 30, 2015 20:07 przez terenia1, łącznie edytowano 2 razy

terenia1

Post » Śro gru 30, 2015 20:01 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Beza, to spokojna kotka. Na początku gonila koty, teraz już się przyzwyczaila. Toleruje niektóre koty. Nie jest nachalna w pieszczotach. Lubi sobie pojesc. Z dziećmi nie wiem jak by było. Może z małymi dziećmi to nie, ale ze starszymi? Trzeba by sprawdzić. Bardzo się zmieniła, uspokoiła, albo jest już zrezygnowana...

Tajron

Post » Śro gru 30, 2015 20:14 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Grafik od 28.12.15-03.01.2016r.
28.12. pon. rano Tajron wiecz. Asia
29.12. wtorek rano Beata wiecz. CatAngel
30.12 środa rano Tajron wiecz.Asia
31.12. czwartek rano CatAngel wiecz Agnieszka
01.01. piątek rano brak wiecz.brak
02.01. sobota rano CatAngel wiecz. brak
03.01 niedziela rano Marta wiecz. Patrycja

CatAngel

Post » Śro gru 30, 2015 20:51 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Tak Evan ma książeczkę, w której jest wpisane wszystko, co miał do tej pory zrobione, czyli nie ma szczepienia i kastracji

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro gru 30, 2015 21:04 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Dyżur spokojnie, w klatce dziczki były plamki krwi zaschniete. Na zdrowej parę kepek czarnego futra. Cola zaczepia Morelke a ona chrumka. Na 3 spokój.

Asiap84

Od: Czw sie 13, 2015 22:27

Post » Czw gru 31, 2015 12:15 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Dzisiaj spokojnie :) koty grzeczne, pojadły, leki i zastrzyki podane. Agnieszka możesz mi odchaczyć w kartach, że wszystko podałam rano? Bo miałam sobie zaznaczyć jak bede wychodzić i zapomniałam :-/

CatAngel

[poprzednia][następna]