Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła. W swoim NOWYM domku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 29, 2015 19:37 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Wodę daję bardzo bardzo cieplą, podlewam olejem więc nie ścina mróz od razu wierzch.
Mokre też podgrzewam (puszka do gara i na gaz potem nery pokrojone wrzucam) i trzymam owinięte w polar. Miski nosze ze sobą i w nie wkładam. Zimna micha szybko wychładza jedzenie.
Znaczy się tak robiłam :cry:

Kciuki wielkie są cały czas :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto gru 29, 2015 19:56 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

ewa_mrau pisze:jak pojedziesz w dzień, do wieczora wszystko zamarznie, albo ptaki wydziobią

Ewa, sucha karma nie zamarza a ptaków tam teraz nie widać.
Pozostaje problem wody.
Ja dolewałam oleju ale i tak zamarzała.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto gru 29, 2015 20:03 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

więc jadę sama
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Wto gru 29, 2015 20:40 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Przepraszam,ze sie wtrace,podczytuje watek i trzymam kciuki za zlapanie koteczki,i tak przyszlo mi do glowy,ze moze zwabic ja jakimis zapachami wabiacymi koty.Podobno bardzo dobrze dziala skora z owocow kiwi.Moze by tak klatke lapke,wylozyc czyms co skusi kotke.Pewnie byl juz taki pomysl,a jezeli nie moze warto sprobowac.Ewentualnie czyms innym,dostepnym jakims wabikiem silnym dla kotow.Kota najedzonego trudniej jest zwabic i zlapac..
Obrazek[/url]

otulona_snem

Od: Sob lut 19, 2011 12:06

Post » Wto gru 29, 2015 20:42 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

ewa_mrau pisze:więc jadę sama
---

Ewa, jeżeli rzeczywiście Stefanka wysiaduje codziennie na dworu to może tą klatkę by gdzieś postawić gdzie ona często jest?
Można by też za tym ciągnikiem co stoi bo ona tam często ucieka się schować.
Uważam że trzeba próbować tylko późnym wieczorem.

Kotka nawet nie podeszła na waleriankę....
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto gru 29, 2015 20:44 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

ewa_mrau pisze:bardzo dziękuję za wpłaty!
- Laura O. z Warszawy - 2o,oo
- Zofia N. z Rzeszowa - 1o,oo
---

poproszę o dane do przelewu na PW.
Chociaż tak wspomogę.
Pozdrawiam

sartu

Od: Śro lip 10, 2013 21:21

Post » Wto gru 29, 2015 20:58 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Rozumiem..a moze by w tym miejscu budke postawic,wymoscic czyms cieplym,to moze w takie mroz na to by sie skusila,szkoda ze jej Pani nie moze dostarczyc jakichs jej rzeczy,kocyka,zabawki,zeby w tej butce polozyc..najlepiej zeby to wlascicielka ja zawolala,koty reaguja silnie tez na znajome,domowe zapachy...ech...
Obrazek[/url]

otulona_snem

Post » Wto gru 29, 2015 22:03 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

sartu pisze:
ewa_mrau pisze:bardzo dziękuję za wpłaty!
- Laura O. z Warszawy - 2o,oo
- Zofia N. z Rzeszowa - 1o,oo
---

poproszę o dane do przelewu na PW.
Chociaż tak wspomogę.
Pozdrawiam

Podałam na PW :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto gru 29, 2015 22:33 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

alab108 pisze:Podałam na PW :ok:

Dzięki :1luvu:

Czy ktoś z Łodzi mógłby odebrać klatkę łapkę od Ewy z ASP?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro gru 30, 2015 12:09 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Wczoraj Pani Zuza zdecydowała, że nie będzie szukać kotki i odłącza się od grupy poszukiwawczej i tym samym kotka wraca do mojego domu-Stefanki domu.
Osobiście i tak jestem wdzięczna pani Zuzie, że zadzwoniła do mnie gdy kotka wydostała jej się na dworcu bo mamy możliwość szukania kotki a co by było gdybym była w niewiedzy?
To jest też nauczka dla pani Zuzy, że jak się podróżuje stale pociągami i innymi środkami komunikacji publicznej i nie zabezpiecza transporterka do takich podróży, to jest to skrajna nieodpowiedzialność i nic pani Zuzy nie tłumaczy.

Proszę o niekomentowanie powyższego wpisu. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro gru 30, 2015 12:13 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Niedługo ma do mnie przywiezć klatkę łapkę koleżanka Ewy_mrau

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Śro gru 30, 2015 12:16 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

gisha pisze:Niedługo ma do mnie przywiezć klatkę łapkę koleżanka Ewy_mrau

Jak Ewa nie wyrobi się to wstępnie umawiamy się na godzinę 20,30 dobrze Soniu?
Tylko ubierz się ciepło bo trochę nam zejdzie tam.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro gru 30, 2015 12:21 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Ok Aniu , będę z klatką o 20.30 na dworcu , tylko czy w taki mróz kotki się pokażą?

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Śro gru 30, 2015 12:26 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Przepraszam Cie Anno,ze nie poslucham prosby,ale od momentu jak wczoraj przeczytalam caly topic,przypadkiem..maz na nocw pracy ja z malutkim dzieckiem i dwoma kotami w domu( rezydent 15 lat),a koteczka buraska znajdka( taka jak Stefan ka) 4 letnia ze mna,to niestety chociaz wiem,ze nie da sie przeprowadzic dowodu,ciagle mi kolacze sie po glowie czy ona specjalnie jej nie wypuscila,kto na logike zabiera kota w podroz na zdawanie egzaminu z prawa jazdy,kto w takiej sytuacji jakby byla losowa oczywiscie nie rzuca wszystkiego i nie rusza w dzikim pedzie i szale szukac przyjaciela..ja wiem ze nie powinnam nikogo oskarzac,ale koty mam od urodzenia i ja sobie nie wyobrazam takiej sytuacji i takiej postawy,tym bardziej ze wiedziala dokladnie jaki to kot,co przeszedl..przepraszam raz jeszcze za ten komentarz..ale doslownie no nie moglam sie powstrzymac,temat bezposrednio mnie nie dotyczy,ale cholernie zal sciska serce i tego podejrzenia co do wlascicielki nie moge sie pozbyc od wczoraj,jezeli Cie urazilam tym wpisem bardzo przepraszam i nadal bede trzymac kciuki za szczesliwe zakonczenie
Obrazek[/url]

otulona_snem

Post » Śro gru 30, 2015 12:35 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

gisha pisze:Ok Aniu , będę z klatką o 20.30 na dworcu , tylko czy w taki mróz kotki się pokażą?

Soniu trzeba mieć nadzieję, że kotka się pokaże.
Sama bym wolała leżeć w cieplutkim łóżeczku i oglądać tv a nie jeździć tak daleko i szlajać się po chęchach. :wink:

Taki wpis jest na fc
Właśnie byliśmy na dworcu. Kotka czeka na peronie. Spojrzała na nas i uciekła. Wydaje mi się, że to była Kiszka.
Podejrzewam, że tylko właścicielce da się złapać. Jest przestraszona i nieufna. Pewien Pan powiedział, że czeka każdego dnia...
28 grudnia o 22:00

Ja zawsze o tej porze tam byłam czyli 21-22 godzina, a kotka wydostała się z kontenerka około 13 godziny.

otulona_snem pisze:...ciagle mi kolacze sie po glowie czy ona specjalnie jej nie wypuscila,

Na 100% nie wierze w to, bo po to jest umowa adopcyjna i w każdej chwili kotka mi można oddać a ja nie zapytam o powód.
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]