Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Jake'a

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 29, 2015 10:03 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15-rudy Alex do adopc

Myszolandia pisze:
mir.ka pisze:Obrazek

dobrze,ze kawałek Elenki widać w tle,bo by mi oczy zrudziały :ryk:
różne odcienie,do wyboru,do koloru :ryk:
mir.ka pisze:Byliśmy dzisiaj z Kaja u weta. Wprawdzie ma jeszcze leki na tydzien, ale teraz taki okres, ze lepiej do końca nie czekać. Ponadto często męczy ją ten dziwny kaszel, nieraz tak ja dusi ,ze prawie jakby chciała zwymiotować :( Badanie osłuchowe wykazało zmianę rytmu serca, ma dostawać przez kilka dni jeszcze jedne tabletki i w czwartek kontrola, żeby sprawdzić czy coś się zmieniło, ewentualnie będzie zmiana leków. Na szczęście po tych biegunkach nie ma śladu, psinka przybrała na wadze, waży 8,45 kg :D Dobrze, że ma apetyt bo nie wiem jak bym jej te wszystkie leki podawała :(

Och to biedactwo :(
To samo pomyślałam i miałam się zapytać czy normalnie je,ale na szczęście tak

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Kaja jak dostanie swoje leki z jedzeniem to prawie od razu bardzo mocno śpi, a jak już przestają działać to kręci się niespokojnie. Wczoraj wieczorem jak jej przyłożyłam ręke do boku to wyczuwałam taki mocny, nieregularny łomot serca :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto gru 29, 2015 10:05 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15-rudy Alex do adopc

U mnie ciagle jest rywalizacja o miski :strach:
To chyba naturalne zachowanie u kotów? :strach:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto gru 29, 2015 10:11 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15-rudy Alex do adopc

U mnie każda dostaje swoja miseczkę. Zuzia je spokojnie , nie spiesznie jakby upajała się jedzeniem za to Pola nie mal rzuca się do michy jakby wcześniej ją ktoś głodził ale po zaspokojeniu pierwszego głodu odchodzi zostawiając resztę jedzenia. Zuzia jak zaspokoi pierwszy głód myje pyszczek i łapki i idzie do miski Poli by kontynuować jedzonko. Nigdy na raz nie zjadają wszystkiego tylko z doskoku jedzą przez cały dzień aż do wieczora. Dziennie dostają po 1/2 saszetki lub puszeczki na łepek.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto gru 29, 2015 10:11 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15-rudy Alex do adopc

Moli25 pisze:U mnie ciagle jest rywalizacja o miski :strach:
To chyba naturalne zachowanie u kotów? :strach:

tylko u Ciebie jest ich o połowę mniej, a mały jeśli chodzi o michy jest niemożliwy, pierwszy się pcha i jak swoje zje to sprawdza czy pozostałe czegoś nie zostawiły
dzisiaj właził po mojej nodze na stół i wyjadał mi twarożek z talerza :evil:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto gru 29, 2015 10:15 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15-rudy Alex do adopc

Ewa L. pisze:U mnie każda dostaje swoja miseczkę. Zuzia je spokojnie , nie spiesznie jakby upajała się jedzeniem za to Pola nie mal rzuca się do michy jakby wcześniej ją ktoś głodził ale po zaspokojeniu pierwszego głodu odchodzi zostawiając resztę jedzenia. Zuzia jak zaspokoi pierwszy głód myje pyszczek i łapki i idzie do miski Poli by kontynuować jedzonko. Nigdy na raz nie zjadają wszystkiego tylko z doskoku jedzą przez cały dzień aż do wieczora. Dziennie dostają po 1/2 saszetki lub puszeczki na łepek.

u mnie zwykle saszetka na trzy i nic nie zostaje na później bo Tofik wyczyści miski :mrgreen: małemu też sprawdza, choć u niego raczej nie zostaje, apetyt mu dopisuje, ale trochę mnie martwi , że jest nadal chudy :(
Obrazek

mir.ka

Post » Wto gru 29, 2015 10:19 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15-rudy Alex do adopc

Wczoraj udało mi się podstępnie przemycić Tofikowi tabletkę w jedzeniu na tę jego kulawą łapkę. Ma jeszcze pół na dzisiaj, ciekawe jak na pójdzie :roll: Moze się nie zorientuje bo jest mała i podobno smaczna dla kotów. Efekt w każdym razie jest bo juz nie kuleje. Będę mieć jeszcze jedną w zapasie, bo jemu jednak często zdarzają się urazy z powodu tej niepełnosprawności :(
Obrazek

mir.ka

Post » Wto gru 29, 2015 11:15 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15-rudy Alex do adopc

Przeoczyłam nazwę tej tabletki?
Możesz jeszcze raz w wolnej chwili napisać?
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto gru 29, 2015 11:36 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15-rudy Alex do adopc

Kotki sie kloca o miski jak nie wiem. U mnie Amy przepycha sie do miski Mili.
A mały przytyje. On dużo biega wiec wszystko spała co zje. :)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Wto gru 29, 2015 21:39 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15-rudy Alex do adopc

U mnie jak prosiaki w zagrodzie, dobrze że nie kwiczą :mrgreen:
Chłopaki standardowo na wyścigi jedzą, żeby później obskoczyć michy dziewczyn bo te jedzą kulturalnie :D
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Śro gru 30, 2015 9:00 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15-rudy Alex do adopc

Moli25 pisze:Przeoczyłam nazwę tej tabletki?
Możesz jeszcze raz w wolnej chwili napisać?

dostałam dwie odcięte i na tym kawałku nie ma nazwy, najwyżej zapytam jutro weta jak będę na kontroli z Kają, chyba jeszcze kupię dwie, zeby mieć w zapasie bo jednak Tofikowi urazy dość często sie zdarzają, przynajmniej mogłabym od razu zareagować, jak tylko by zaczął kuleć, bo teraz dostał przez dwa dni po pół tabletki i mu przeszło
Obrazek

mir.ka

Post » Śro gru 30, 2015 9:04 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15-rudy Alex do adopc

MonikaMroz pisze:Kotki sie kloca o miski jak nie wiem. U mnie Amy przepycha sie do miski Mili.
A mały przytyje. On dużo biega wiec wszystko spała co zje. :)

to też, ale raczej moze mieć tez inne problemy bo cały czas robi luźne kupki, wczoraj dostał tabletkę na robale zobaczymy czy mu sie poprawi, bo dotychczas był tylko raz drobaczony i moze dlatego tak sie dzieje :(
troszke przytył od tego czasu jak go wazyłam , wczoraj było 1,40 kg, trochę mało jak na kota w jego wieku :(
Obrazek

mir.ka

Post » Śro gru 30, 2015 9:05 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15-rudy Alex do adopc

MaryLux pisze:Obrazek

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Śro gru 30, 2015 9:39 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15-rudy Alex do adopc

ale mały Oluś zafundował nam wczoraj atrakcje :mrgreen:
pojechaliśmy z nim na odrobaczenie, całą drogę darł się w kontenerze, zamilkł tylko jak staliśmy dość długo w korku, a w powrotnej drodze, na szczęście juz nie tak daleko od domu postanowił "odświeżyć" powietrze w samochodzie :lol: , musieliśmy dojechać do domu z otwartymi oknami :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Śro gru 30, 2015 19:48 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.15-rudy Alex do adopc

No w sumie , teraz , powietrze rześkie takie , zdrowe :twisted:
Biedny kocio si,ę zestresował :201461 :201461 :201461 :201461

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

[poprzednia][następna]