Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 17, 2015 19:09 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Oby więcej miast wzięło przykład z Wrocławia :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie gru 27, 2015 11:06 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Witajcie :)

MalgWroclaw :1luvu: dziękuję za wiadomość o Sylwetrze miejskim we Wrocławiu bez fajerwerków :1luvu:

to wspaniała wiadomość dająca nadzieję, że inni pójdą w ich ślady :201461

a w Łodzi strzelają codziennie od kilku dni :( jest coraz gorzej ...

no to działamy :) zachęcam do udostępniania plakatów z naszego profilu na facebooku :
https://www.facebook.com/Zrezygnuj-z-fa ... nref=story
Ostatnio edytowano Nie gru 27, 2015 11:08 przez wibryska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Nie gru 27, 2015 11:06 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Straszenie zwierząt jest według Ustawy o Ochronie Zwierząt znęcaniem się nad zwierzętami.

Prosimy wszystkie organizacje i fundacje, które mają w swoim statucie ochronę zwierząt - o zdecydowane, aktywne i wspólne działanie dla obrony zwierząt przed petardami i fajerwerkami
czyli o działanie na rzecz całkowitego zakazu sprzedaży i strzelania z petard i fajerwerków.

Tak jak to jest już od kilku lat we Włoszech gdzie w ponad 2000 miejscowości jest zakaz sprzedaży i strzelania z fajerwerków, z surowymi karami włącznie i jest to uzasadnione właśnie dobrem zwierząt.

Mamy w Polsce bardzo dużo fundacji pomagających zwierzętom - prosimy zareagujcie, działajcie !!!

Najbardziej cierpią zwierzęta na dworze : psy przy budach (a jest ich bardzo dużo także w miastach), ptaki i bezdomne koty
- to ich niepotrzebne przerażenie i cierpienie musi się skończyć !!! nie bądźmy obojętni !!!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ostatnio edytowano Pon gru 28, 2015 2:03 przez wibryska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie gru 27, 2015 12:20 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Czytałam na fb, jak wibryskę potraktował jakiś młot w odpowiedzi na powyższy apel. Zaczyna się. Czemu nie można raz skończyć roku, jak normalni ludzie :?:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon gru 28, 2015 1:56 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Małgosiu dziękuję za Twój wpis :1luvu: myślę, że to piszą małolaty - podoba im się, że nas denerwują.
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon gru 28, 2015 1:56 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon gru 28, 2015 1:57 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

PETARDY SĄ JAK BOMBY !!! Jeśli nie widzisz problemu w hucznej zabawie noworocznej, wyobraź sobie, że zamiast rac, petard i fajerwerków wybuchają koło Ciebie prawdziwe bomby.
Tak właśnie psy i koty odbierają hałas związany z sylwestrem.

plakat:
https://www.facebook.com/36424503038830 ... =3&theater
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon gru 28, 2015 7:17 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

wibrysko, nie tylko małolaty (nawet jeśli tylko one, to wiadomo, czym jest petarda w takich rękach - wyjątkowo groźnym materiałem). Pamiętam sprzed kilku lat pewnego pana, jak się potem okazało - psychiatrę (w realu znajomego mojego kolegi), który pisał bzdury, jakby nic innego nie miał do roboty.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon gru 28, 2015 9:55 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

i ludzie też cierpię
ja sie urodziłam po wojnie, i to nawet dość długo po wojnie
ale jak chodzę po parku po ciemku i słyszę serie jakby z karabinu maszynowego, a potem jakby walenie bomb z góry
to czuje się jakby znowu wojna była
i wcale się nie dziwię, że kaczki uciekają, a mój pies czuje się niekomfortowo

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon gru 28, 2015 10:15 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

wibryska pisze:PETARDY SĄ JAK BOMBY !!! Jeśli nie widzisz problemu w hucznej zabawie noworocznej, wyobraź sobie, że zamiast rac, petard i fajerwerków wybuchają koło Ciebie prawdziwe bomby.
Tak właśnie psy i koty odbierają hałas związany z sylwestrem.

plakat:
https://www.facebook.com/36424503038830 ... =3&theater

Udostępniłam.
U nas znowu się zacznie huk nie do wytrzymania ku uciesze bawiących się, w przeciwności dla cierpiących ze strachu zwierząt.
Żeby tylko mi się koty nie pochorowały ze stresu..... :(
W Pabianicach już było spokojniej ale tutaj w Ksawerowie to już nie lekka przesada a dogłębna porażka władz w urzędzie gminy.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon gru 28, 2015 16:23 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

wiem Małgosiu :( na tegorocznym wydarzeniu Nie strzelam w Sylwestra (Empatia) jest szokująco dużo wpisow ludzi, którzy chwalą sie zdjęciami i zgromadzonym na Sylwestra arsenałem :( współczuję zwierzętom które mieszkają w pobliżu :( a takich ludzi jest pełno :(

Aniu dziękuję za udostępnienie =^..^=
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon gru 28, 2015 16:28 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

i taki pomysł :

Przyjaciele zwierząt - zainspirujcie się tym czeskim psiakiem i zróbcie zdjęcia Waszym zwierzakom z kartką np.: "Proszę nie strzelaj z petard i fajerwerków !!! bardzo się ich boję !!! " Potem wklejcie zdjęcie Waszego zwierzaka na Waszym profilu na facebooku i na profilu "Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar" lub na wydarzeniu "Nie strzelam w Sylwestra (Empatia)". Może właśnie takie zdjęcia poruszą serca i przekonają zachęcą do zrezygnowania z fajerwerków dla dobra zwierząt.
To na pewno będą najpiękniejsze plakaty.

i czeski psiak:

https://m.facebook.com/photo.php?fbid=1 ... 7&__tn__=C
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon gru 28, 2015 17:24 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Nie znalazłam w wątku, ani na wydarzeniu, czy ktoś kiedyś (i w jaki sposób) próbował wpłynąć na markety, by zaprzestały sprzedaży fajerwerków? W Lidlu wystawiają regały z jedzeniem, by na ich miejscu postawić stoisko z materiałami wybuchowymi, oplakatowane całe miasto, z okazji "promocji" :| Rok rocznie...
W radiu dużo się aktualnie mówi o tym, jak Sylwester wpływa na zwierzęta. W porównaniu do zeszłych lat, to też jest jakiś postęp.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pon gru 28, 2015 22:35 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Apelujemy także do polskich fundacji o takie działanie:
http://m.interia.pl/fakty/news,nId,1945 ... ign=chrome
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto gru 29, 2015 12:53 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

i taki pomysł na uspokojenie psa - ciekawe czy skuteczny:
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 13855&_rdr
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

[poprzednia][następna]