Moje tymczasy- na pomoc ukraińskim kotom str. 47

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 20, 2015 19:53 Re: Opole, Opole - prośba o pomoc w akcji sterylizacji

czarno-czarni pisze:po pierwsze dziękuję jużTywieszzaco :)

i zapytuję, ile u Was takie szczepienie kosztuje?

bardzo się cieszę że doszło i że się przyda, i czytałam że malusia coś nie domaga, zaraz idę potrzymać kciuki w odpowiednim wątku i tu też :ok: :ok:
moje malce też trzymają kciuki :ok:
Szczepienie to tak pewnie z 50 zł,dokładnie nie wiem bo tu w Katowicach ciągle wypróbowuje nowych wetów....chyba powtórzę im purewaxem.

chłopaki rosną jak na drożdżach, są kochane, rozmruczane i w ogóle cudowne.

Niestety akcja sterylizacji tam skąd są chłopaki, stanęła w miejscu...gospodarz musiał już oddać klatkę łapkę, poza tym mówił że koty gdzieś się potraciły. Wtedy były takie upały, on potem na urlopie...mówi że na zimę koty się bardziej trzymają tego miejsca, więc będzie znów łapał. Ta koteczka szczęściara co już po zabiegu czuje się świetnie i trzyma się nadal tego gospodarstwa, także myślę że facet już calkiem się przekonał do zabiegów, tylko trochę tak niemrawo mu szło z tym łapaniem. Szkoda że mam tak daleko do tego miejsca, wtedy bardziej bym mogła przypilnować tej całej akcji...cóż, ważne że coś się udało zrobić, jedna kotka po zabiegu i wszystko z nią ok, więc myślę że akcja zostanie wznowiona tak jak mi gość powiedział. Wolno, bo wolno, ale mam nadzieję że uda się tam zrobić porządek.
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Nie paź 11, 2015 20:21 Re: Opole, Opole - prośba o pomoc w akcji sterylizacji

Chłopaki rosną i rosną, już są pięknymi młodymi kotkami, mają 5 miesięcy, zostali w piątek drugi raz zaszczepieni...tylko domków brak...a mi brak czasu na ogłaszanie...październik mam tak wypełniony wyjazdami służbowymi że nie nadążam prać służbowych koszul i prasować...

Dzięki kochanej, niezastąpionej Cioci MamaGiny moje tymczasy mają super opiekę kiedy wyjeżdzam. Dzięki wielkie i po stokroć :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek Psotek i Loluś

Obrazek j.w tylko w innej konfiguracji

Obrazek szaleństwo trójcy

Obrazek cd...

Obrazek i tak codziennie...

Pani wetka była nimi zachwycona, podziwiała jakie są piękne, ułożone i jak dużo ważą :) Najmniejszy jest Boluś - o dziwo- bo najwiecej je, potem Psotek - tez o dziwo bo on je jak wróbelek, i oczywiście Loluś - od początku największy...Loluś oczarował panią wet swoją urodą oraz przepięknym aksamitnym futerkiem. Wszystkie mają ładne futra, ale Loluś ma wybitnie aksamitne i delikatne :)

berni

Post » Śro paź 14, 2015 20:00 Re: Opole, Opole - prośba o pomoc w akcji sterylizacji

a to nowy bazarek na szczepienie kocurków
viewtopic.php?f=20&t=171185&p=11258773#p11258773

Szczepienie kosztowało 150 zł
Dzięki kochanym cioteczkom które kupują na bazarkach mam już 81,5 zł
alessanda - 51 zł -bazarek tunel ( 64 zł - 13 zł przesyłka)
czarno-czarni - 30,5 zł bazarek kurtka ( 40 zł - 9,5 zł przesyłka)

Bardzo dziękuję :1luvu:

berni

Post » Śro paź 14, 2015 20:04 Re: Opole, Opole - prośba o pomoc w akcji sterylizacji

a tu trójca na popołudniowej drzemce

Obrazek
Obrazek

jakby się tak znalazł dom dla trój-paku...

berni

Post » Czw paź 15, 2015 7:40 Re: Opole, Opole - prośba o pomoc w akcji sterylizacji

Ale one słodkie są <3
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw paź 15, 2015 21:29 Re: Opole, Opole - prośba o pomoc w akcji sterylizacji

A co Ty zrobiłaś z tamtymi małymi kiciusiami ? Jak mogłaś je tak powiększyć :P
Białe plamiaste wydaje sie być największe, ale to pewnie złudzenie ;)

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Czw paź 15, 2015 22:00 Re: Opole, Opole - prośba o pomoc w akcji sterylizacji

berni pisze:a tu trójca na popołudniowej drzemce

Obrazek
Obrazek

jakby się tak znalazł dom dla trój-paku...

ale śliczne :1luvu:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Nie paź 18, 2015 18:44 Re: Opole, Opole - prośba o pomoc w akcji sterylizacji

są śliczne i bardzo kochane, właśnie z Psotkiem na kolanach oglądamy ME w światkówkę. Psotek zrobił się bardzi nakolankowym kotkiem.
Atta, też nie wiem gdzie się podziały tamte małe kociaki..trochę mam wyrzutów sumienia że im nie znalazłam jeszcze domków,fakt że mało ich ogłaszałam...ale też zawsze coś się działo, najpierw nie mogłam ich drugi raz zaszczepić z powodu ciągle tych robali, potem jak znów z nich wylazły po 5! odrobaczeniu to nie chciałam takich kotków oddawać, nie wiem jak ludzie by zareagowali :roll: a październik to takie urwanie głowy w pracy że szok...ale dzisiaj nadrobiłam trochę zaległości i trochę nowych ogłoszeń powiesiłam w necie. Oby trafili się jacyś super ludzie :ok:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Psotuś :1luvu:

berni

Post » Nie lis 01, 2015 17:59 Re: Opole, Opole - prośba o pomoc w akcji sterylizacji

dziękuję magicmadzie i wilhelm170 za zakup na bazarkach moich bransoletek - dzięki czemu na koncie mam kolejne 51 zł - na pokrycie długu za szczepienie.
Bardzo bardzo dziękuję :1luvu:

Obrazek

Niestety po powrocie do domu znów zastałam zwymiotowane glisty....czyli kolejne odrobaczanie, siódme już :roll: :(

berni

Post » Pon lis 30, 2015 17:57 Re: Opole, Opole - prośba o pomoc w akcji sterylizacji

tylko dla ciotek o mocnych nerwach... tak wyglądały te obrzydliwe glisty http://www.fotosik.pl/zdjecie/767b891cb52b5595

Tym razem dostały advocat, efekt w kuwetach był :roll:
A malce jak już widać wcale nie takie małe...trochę czuję się winna że jeszcze nie znalazłam im dobrych domków, powinni już brykać po swoich włościach... bylo kilka pytań o Psotka i Bolusia, ale jakoś żaden domek mi nie odpowiadał. Najczęściej ludzie chcieli adoptować tylko jednego, jako kociego jedynaka, mimo że w ogłoszeniu wyraźnie piszę że chcę żeby trafiły do domów z kocim towarzystwem.
niemniej w sumie po tym glistowym rzygu nie żałuję, bo nie wiem jak ktoś inny by zareagował na taki widok. Poza tym..cóż, są takie superowe z nich kociaki że strasznie ciężko się mi będzie z nimi rozstać :1luvu: ale wiem że jak się zjawi naprawdę super dom to oddam!

Przecież nie mogę oddać na jedynaki kociaki które tak śpią...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niestety koszty rosną, odrobaczenie kosztowało 133,5zł..

A jutro kastracja czeka chłopaków, bo już pora...zaraz będzie bazarek :)

berni

Post » Pon lis 30, 2015 18:27 Re: Opole, Opole - prośba o pomoc w akcji sterylizacji

bazarek viewtopic.php?f=20&t=171951
zapraszam :)

berni

Post » Pon lis 30, 2015 18:43 Re: Opole, Opole - prośba o pomoc w akcji sterylizacji

o fuuuuu, naprawdę dużo tego paskudztwa :( Ale już jest ok?
Ileż można odrobaczać kociak :O

Trzymam kciuki za kastracje!
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pon lis 30, 2015 18:48 Re: Opole, Opole - prośba o pomoc w akcji sterylizacji

carmella pisze:o fuuuuu, naprawdę dużo tego paskudztwa :( Ale już jest ok?
Ileż można odrobaczać kociak :O

Trzymam kciuki za kastracje!

no masakra, a koty były już 7 razy wcześniej odrobaczane (pyrantelum,fenbendazol, milbemax, aniprazol). I taki efekt...jak długo mam tymczasy to tak jeszcze nie było. Teraz jest ok, ale dwójka ma jeszcze brzydkawe qoopy i nie wiem czemu.
Najlepsze że kocurkowei super rosną, mają piękną sierść błyszczącą, mięciutką, mają super apetyt, wyśmienicie się czują...a tu takie coś na podłodze...

jutro będą ciut lżejsze :)

berni

Post » Śro gru 23, 2015 10:02 Re: Opole, Opole - prośba o pomoc w akcji sterylizacji

Z przyjemnością piszę - Fundusz Pokrzywkowy przyznał Ci pomoc z naszych składek, przelałam dzisiaj na twoje konto 120 zł.

Życzę zdrowych, spokojnych Świąt !
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Sob gru 26, 2015 20:12 Re: Opole, Opole - prośba o pomoc w akcji sterylizacji

Ja-Ba pisze:Z przyjemnością piszę - Fundusz Pokrzywkowy przyznał Ci pomoc z naszych składek, przelałam dzisiaj na twoje konto 120 zł.

Życzę zdrowych, spokojnych Świąt !

bardzo bardzo bardzo dziękuję :1luvu:
Cóż za cudny prezent pod choinkę :)

Chłopaki Święta spędzają ze mną u moich rodziców. Na ty ich musiałam wozić, bo z 5 -cioma transporterkami nie chciało się mi ganiać z 4 -go piętra. Dobrze że mogli jechać dwójkami - Psotek z Lolkiem i Mysia z Bolusiem. Zazulka tylko osobno. Jeden transporterek pełen kotów przywiozłam do rodziców już w zeszły weekend, bo inaczej byśmy się chyba nie pomieścili w aucie. A że jeszcze dojechała siostra z rodzinką i Ptyśką (kotem którego adoptowali odemnie w tym roku) było wesoło. Wiecej na Wigilii zwierzaków - 11 kotów + pies, niż ludziów :)

berni

[poprzednia][następna]