Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 25, 2015 12:22 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Co przychodze rano na dyzur to kotka od Marty lata luzem na kw. Chyba sobie sama boks otwiera :D
Tabletki i zastrzyki podane. Gatta cos boi sie czlowieka :( wczesniej jak sie ja glaskalo to podnosila pupe do gory teraz ucieka :(

Na trojce koty nie zgrane ze sobą :(
Nowa kotka chyba sie zwie Balbinka, miauczy co troche, Zorro niezadowolony, Lucynka to samo. Beza spedza czas na siatce nad drzwiami.,znow tam kupa byla na kocyku-chyba sie tam zalatwia, ale tak poza tym nic zlego sie nie dzieje z Beza :) Tylko Hermion ma wszystkie koty gdzies. Najgorzej z Morelka :( jest tak wystraszona ze dzisiaj to lezala w kuwecie, warczy, buczy na koty, chodzi skulona jak juz ucieka w inne miejsce, lapa leje. Mam nadzieje ze kozysta z kuwety. Ale Chyba bezpieczniej czula sie w boksie :(

Mam pytanie czy ona by mogla byc z Moruskiem w wolierze. On i tak wiekszosc czasu spędza na górze :) na kocyku albo w koszyczku. Morusek czuje sie dobrze, ladnie je, siku i kupka tez ok.
Jej mozna by dac koszyczek na dol. Wydaje mi się ze w wolierze nie byla by taka zestresowana.
Jak wychodzilam to uciekla do pudelka kartonowego. Dalam tam miske z jedzeniem. Strasznie jej zal :( Aga zobacz czy zjadla.

Dzisiaj sloneczko swiecilo to koty na wszystkich pomieszczeniach lezaly na parapecie i obserwowaly golebie. Nawet Didi :)
Cola dobrze znosi koty na zdrowej one jego takze.

Kotka od Mary ta starsza co jest w boksie pod malcami okazala sie kocurem :ryk:

Jedzenie ktore wczoraj przyjechalo rozlokowalam na pomieszczenia. Reszte Josery dosypalam do pojemnikow. Suche ktore stalo na lodowce jest na regale. Koty dzisiaj pojadly smaczki Felixa.

Chyba tyle :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt gru 25, 2015 14:12 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

A nie będzie problemu z jedzeniem? Morusek jest na diecie. Cola się zna z kotami ze zdrowej, dlatego jest ok.

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Pt gru 25, 2015 14:24 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Wydaje mi sie ze chyba nie. Bo on swoje miseczki ma na gorze przy poslanku. A ona by miala na dole przy swoim koszyczku. I dwie kuwety by byly. Wiec raczej by sobie w droge nie wchodzili. Nie wiem pomyslcie o tym. Bo ona bardzo zle znosi pobyt na trojce i zdrowej jak jest luzem :( i przemieszcza sie jak cien.
Wiec jak dla mnie to w wolierzw by sie dobrze czula.

Zauwazylam ze boi się ręki, pochyla główkę albo cala sie kuli. Jakby jej ktos krzywde zrobil :(

CatAngel

Post » Pt gru 25, 2015 14:57 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Czyli zachowuje się jak Straszka na początku.

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Pt gru 25, 2015 15:15 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

jestem taki śliczny, duży kot
Obrazek
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt gru 25, 2015 16:19 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Tajron pisze:Czyli zachowuje się jak Straszka na początku.

Do niej to bym jej nie porownywala. Bardziej jak Arni z tym ze Morelka bardzo sie boi kotow,warczy,buczy itp. I wlasciwie to jej nie widać. Siedze z nia poswiecam jej pol godz zawsze, a tak sie ręki boi :( kuli sie bidusia bardzo.

CatAngel

Post » Pt gru 25, 2015 19:07 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Wesołych Świąt :)
:s5:

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Pt gru 25, 2015 20:57 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Z dyżuru.dzisiaj same miłe rzeczy.morelka zjadła jedzonko ale nadall siedzi w pudełku. Lucynka wesiła.beza zaszła z góry i jadła obok balbinki.która sama je.zorro fzisiaj spokojny.didi też sama zeszła do jedzenia i picia. Moruska wyciągłam z koszyczka.rozmruczał się i zjadł trochę. Reszta na zdrowej też ok.same miziaki. A na kwa...oczywiście Astra luzem ;-) wsafziłam i 5 razy sprawdziłam zamki.zobaczymy co jutro...;-) ale najwięcej radości sprawiła mi Gatta.super się bawiła i ganiała piłeczkę. To chyba tyle.

Agnieszka2015

Od: Sob kwi 11, 2015 9:13

Post » Pt gru 25, 2015 20:58 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Sorki za błędy. Piszę z telefonu.

Agnieszka2015

Od: Sob kwi 11, 2015 9:13

Post » Pt gru 25, 2015 21:22 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Ja stanelam w przedsionku i lekko uchylilam drzwi. Ona glowa popycha dzwiczki te z siatka nową l. Wiec podejrzewam ze zawias się wtedy wysuwa.
Bezunia schodzi z gory oczywiscie :) chodziło mi tylko o to ze kupke tam robi. Ostatnio z Asia tez tam znalazlysmy kupki.

Jezeli bedzie nowy grafik wpiszcie mnie na 31na rano. Bo na wieczor nie dam rady. Od 16.00 mnie w domu nie ma juz.
No i 1.01 mnie nie bedzie.
Ostatnio edytowano Sob gru 26, 2015 13:37 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Sob gru 26, 2015 1:25 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

CatAngel pisze:Mam pytanie czy ona by mogla byc z Moruskiem w wolierze. On i tak wiekszosc czasu spędza na górze :) na kocyku albo w koszyczku.
Jej mozna by dac koszyczek na dol. Wydaje mi się ze w wolierze nie byla by taka zestresowana.
Jak wychodzilam to uciekla do pudelka kartonowego. Dalam tam miske z jedzeniem. Strasznie jej zal :( Aga zobacz czy zjadla.

Gosiu przenieś jutro na rannym dyżurze Morelke do Moruska.
Przed Nowym Rokiem wyadoptuję Helenkę i wezmę do domu na DT Zorro bo on największy zawadiaka i troszkę rozwala nam spokój na kociarni, będę potem prosiła o ogłoszenia dla niego gdzie się da a potem zastanawiam się nad zabraniem Didi na DT - czy ktoś zna jej historię przed trafieniem do schroniska ?
W weekend prawdopodobnie trafi do nas kociak do przetrzymania na dwa tygodnie ,będzie po szczepieniu i po dwóch tygodniach wraca.
Gosiu dasz radę jutro Lucynce ściągnąć szwy po sterylce.
Ostatnio edytowano Sob gru 26, 2015 1:38 przez terenia1, łącznie edytowano 2 razy

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob gru 26, 2015 1:28 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Agnieszka2015 pisze:Aha.nie ma umów adopcyjnych.pamiętajcie żeby zgłaszać jak się kończą bo musiałam trochę szyć dzisiaj. ......

Czy ktoś da radę na jutro albo na niedzielę rano wydrukować i podrzucić do kociarni kilka umów adopcyjnych w niedzielę do domu jedzie Lucynka i nie będzie żadnej umowy adopcyjnej. jak ktoś ma drukarkę w domu a nie ma umowy to dajcie znać umowę możemy przesłać na maila.
W poniedziałek w pracy skseruję większą ilość umów adopcyjnych i podrzucę do kociarni.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob gru 26, 2015 1:37 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Mara zmień

Gatta
- 1 x dz. rano zastrzyki
- 3 x dz. oczy gentamecyna

Astra
- 0,5 ml leku na kg kota, (ma ok. 3 kg, ale lepiej sprawdzić) - > podawać 1 dzień, 2 dzień, 9 dzień i później co 7 dni, ale już po tej 3 dawce powinny być efekty, jak nie będzie to znaczy, że lek nie działa.

Mamuśka dzika
- 1 x dz. rano 1/2 tabl. Unidox

Morusek
- 1 x dz. wieczorem 1 dawka Kalm-aid
- karma URINARY

Molli
- 1 x dz. rano po 1/4 tabletki encortonu od 28.12

Tygrysek
- 1 x dz. rano calm-vet - podawać zmieszane z sosikiem
- 1 x dz. rano urino-vet - podawać zmieszane z sosikiem

Edek
- mokre gastro