Nowe życie Białki- mam na imię Tosia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 28, 2005 22:32

wujo sredniak pisze:-z kumpelkom Figusiom na paraprcie :D
http://ebinek.fm.interia.pl/tosia8.JPG

eeeeeee to widze, ze stosunki kocie sa bardzo dobrze rokujace 8O :D
mnie zawsze zachwycaly te jej skosne, zielone oczyska 8O :1luvu:
Widac, ze sie juz zadomowila :D
Przyjazni z Figa ci Tosiu zycze, bo reszte juz masz, czyli domek, pancie, pancia, duzo milosci :D Uwielbiam takie wspaniale zakonczenia :D
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Wto mar 29, 2005 9:55

Super jest widzę u was :). U nas jeszcze fukanie niemiłosierne, ale to dopiero pierwsza doba razem. No i powrót chyba kaszlu Zuzi, bo musiały być kicie w jednym pomieszczeniu :(. Ale to może tylko raz i wszystko będzie dobrze :).
Obrazek

Maggda

Od: Sob lut 05, 2005 16:21

Post » Wto mar 29, 2005 22:06

Z pamiętnika Tośki:

No, zaczynam się czuć jak w domu... :lol: Jem (niestety dziś nie było surowej wołowinki tylko gotowany kurczak, hm... :roll: ) i zachowuję się już prawie normalnie, nawet sobie dziś pozwoliłam zaczepić Figę, pierwsza! 8O No ale ona coś ostatnio nie w sosie, na dodatek dziś była u Ewy i po powrocie zakomunikowała, że ONA TO MA CHORE NERKI NAJPRAWDOPODOBNIEJ i się bawić ze mną nie będzie bo musi się oszczędzać 8O No wiecie państwo! Święta krowa się znalazła.... No to się sama pobawiłam wstążeczką, ale co to za zabawa samemu to się poszłam do Kasika pomiziać troszeczkę (bo wujo średniak wyjechał :cry: :cry: :cry: a ja jego najbardziej tofam przecież :cry: :cry: :cry: ale wróci w piątek :dance: :dance2: :dance: :ok: ) no a teraz poszłam spać, co tak będę sama siedzieć... To dobranoc wszystkim...! :D
Aha, tabletkę, którą mi dziś Kasik dała w kuleczkach z wołowinki niestety zwróciłam razem z kuleczkami więc następną podano mi za pomocą wciśnięcia do mordki... i WCALE nie było to miłe, o! :evil:
Pozdrawiam
Tośka :lol:
ObrazekObrazek Tosia(*) Figusia (*), Lubo i... mała Figurka :)

kasik30

Od: Pt lut 18, 2005 16:32

Post » Śro mar 30, 2005 21:05

Z pamiętnika Tośki:

Chciałam powiedzieć, że normalnie chyba przestanę pisać mój pamiętnik bo wygląda na to, że NIKT go już nie czyta... za wyjątkiem Kasika (która wszystko i tak wie bo przecież razem mieszkamy, nie?? :D ) i wuja średniaka (który wie wszystko od Kasika)... Nawet Zosia się już moim losem nie interesuje, tak mi przykro... :placz:
Dodam dziś tylko, że po raz pierwszy zostałyśmy z Figą same na prawie 12 godzin i... nic! No znaczy nie pokłóciłyśmy się :D A Figa zdrowieje i już mnie nawet atakuje... ja chyba wolę jak ona jest chora, wiecie?? 8O
No, to dobrej nocy!
Tosia

kasik30

Post » Śro mar 30, 2005 21:07

my czytamy no
znaczy Bazylia czyta Balbinie, bo Balbina maly rozumek ma :oops:
zawsze czytamy, tylko pisanie nam slabo idzie :oops:
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Śro mar 30, 2005 21:12

Pewnie, ze czytają, tylko nie zawsze piszą ;)

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Śro mar 30, 2005 21:22

Tośka odpowiada:
Naprawdę??? 8O :D :D Oooo... to miło mi bardzo... To czytajcie dziewczynki, czytajcie... to ja będę pisała, skoro wiem, że nie piszę sama dla siebie :D :D :D :dance: :dance2: :pisanie:

kasik30

Post » Śro mar 30, 2005 21:24

Tosiu oczywiscie ze czytamy twoj pamietnik :D

adelphia1

Od: Sob lut 19, 2005 8:05

Post » Śro mar 30, 2005 21:37

Tosiu moja... :
Tofam Ciem wies??
za niecałe 48 godzin to bendzies miała dość mojego głaskania :wink:
Moje panienki
Obrazek

wujo sredniak

Od: Nie mar 06, 2005 23:58

Post » Śro mar 30, 2005 22:17

Tośka odpowiada:
Fajnie, że mnie tofasz wujo :lol: Na pewno bardziej niż tą zarozumiałą Figę! :twisted: :twisted: :twisted:

kasik30

Post » Czw mar 31, 2005 18:46

Z pamiętnika Tosi:

O matko Bosko, co ja dziś przeżyłam!!!! 8O 8O 8O
Przyjechała z pracy Kasik. Leżę sobie ja spokojnie na wersalce (bo już się przecież nie boję, nie?), Kasik podchodzi do mnie, no to ja jej łebek do pogłaskania, a ona mnie na ręce i hyc, do transporterka! 8O No, nie tak hyc, broniłam się bardzo, krzyczałam: "nie zabieeeeraaaj mnie stąąąd!!! Fiiiiga, powiedz żeby mnie nie zabieraaaałaaaa!!!" No ale co mogą dwa malutkie kotecki jak taka wielka Kasik jednego zabiera?? NIC! 8O :evil:
No i Kasik mnie zapakowała do samochodu i pojechałyśmy. A ja jej całą drogę mówiłam: "Kasiku, ja będę już grzeczna, naprawdę... i może się z Figą zaprzyjaźnię... i zobaczysz, przecież ja jestem miłym koteckiem, czemu chcesz mnie oddać...? No Kasiku, nie oddawaj mnie nikomu, mnie się u Ciebie podoba, naprawdę..." No ale ona mnie nie słuchała wcale i już myślałam, że znów będę miała jakiś nowy dom, a przecież ten mi się całkiem podoba (no, jest parę niedociągnięć, ale ogólnie źle nie jest... :twisted: )... kiedy dojechałyśmy. I się okazało, że Kasik mnie zawiozła do Zosi i Ewy!!! 8O 8O 8O I normalnie tak się ucieszyłam, że Je zobaczyłam, że... że... że nie wiem! :D I Sebka widziałam... :D I Szarusię :D No, i całkiem fajna była ta wycieczka, a Figa mnie powitała też całkiem miło, jak już wyszłam z wersalki (do której wlazłam zaraz po powrocie żeby znów mnie gdzieś nie wywiozła :evil: ) to mnie miznęła noskiem :D
Ale ale, zapomniałam powiedzieć jaka to ja jestem chora i cierpiąca! Otóż oko mam chore!!! No zadrapane!!! 8O I teraz proszę mi bardzo współczuć...
Pozdrawiam
Tośka :D

kasik30

Post » Czw mar 31, 2005 20:37

Tosiu... jutro wujo pogłaska... wytsymaj... a w sobote 3 nowe ciocie pogłaskają i może pomiziaja też.... będzie fajnie :D
Moje panienki
Obrazek

wujo sredniak

Od: Nie mar 06, 2005 23:58

Post » Sob kwi 02, 2005 0:30

Tosieńko, bardzo Ci współczuję

a Kasik, uprasza się o niesteresowanie biednej i cierpiącej Tosieńki
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon kwi 04, 2005 22:59

Z pamiętnika Tośki:

No właściwie nie mam nic do powiedzenia ponad to, że oko mam chore i mi Kasik zakrapla jakieś żółte świństwo a to nic nie pomaga i chyba znów mnie zapakuje do tego wstrętnego transporterka i zawiezie do Ewy a mnie się to WCALE nie podoba, o! :evil:
Ale Figa ma i tak gorzej bo jej Kasik wciska tabletkę dwa razy dziennie i zakrapla uszy i je czyści czasem 8O ... tak, ona ma zdecydowanie gorzej, ja już wolę moje pudry i żólte świństwo do oka :D
No i tyle na dziś, spać idziemy bo jutro Kasik pewnie znów zarządzi pobudkę o jakiejś barbarzyńskiej godzinie 8O
Dobranoc!
Tośka :D

kasik30

Post » Pon kwi 04, 2005 23:06

Tosieńko a czy Ty przypadkiem nie trzesz tego oczka łapką?
Jeśli tak to może przestań bo będziemy się widywać bardzo często!
Nie abym nie chciała Cię oglądać ale ...ten transporterek! :D
Pozdrów od Nas Figusię!
Zosia.

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

[poprzednia][następna]