Powszechna Sterylizacja N°3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 15, 2015 0:00 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - 1387 kotów w półtora roku!

Chiara pisze:Dwie wolno żyjące kocice i dwa wolno żyjące kocury pojmała na zabiegi pani Karolina.

"Ja jestem z Leszna WLKP,koty wyłapuję 30km od miejsca zamieszkania w miejscowości Boszkowo Letnisko,gm Przemęt woj WLKP.
Ostatnią łapankę zakończyłam w okolicach m-ca marca i wtedy Wasza Fundacja refundowała te zabiegi.
Na ten moment zaczęłam następne wyłapywanie i złapałam 2-kotki i 2-kocury,już po zabiegach [niedziela i poniedziałek]."

Wynegocjowane ceny - 110 zł sterylka, 70 zł kastracja lecz na fakturze znalazłam niespodziankę - 100 zł sterylka, 60 zł kastracja. Nie wiem czemu, ale ostatnio często mi się takie prezenty trafiają.

Jeśli czytacie wątek Dobrzy Ludzie to dla Was :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dostałam też zdjęcia z zabiegów, jeśli ktoś chce zobaczyć uwiecznione wyciąganie macicy z kotki to niechaj pisze na pw, wyślę. :201461

Tutaj wrzucam sielskie zdjęcia kotów na wolności:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Za zabiegi kocic N°1341, N°1342 i kocurów N°1343 i N°1344 zapłaciłam 320 zł ( FV FS/15/11/7 z dnia 18.11.2015 na kwotę 320 zł ).

Pani Karolina poprosiła dziś o opłacenie zabiegów trzech kolejnych kotów, które złapała. Zgodziłam się.

Sporo faktur zostało opłaconych, dwie ostatnie bardzo wysokie - 600 zł za kocice, którym pomogła Zwierzolub i 1 520 zł za koty z Podlasia. Kolejne są w drodze.

Ciężkie czasy wracają, znów jesteśmy pod kreską. Proszę o wspieranie akcji, oby jak najwięcej udało się popłacić zanim będzie trzeba wstrzymać zabiegi... :cry:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto gru 15, 2015 9:03 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1440 kotów po zabiegac

Zapraszam na bazarek:
viewtopic.php?f=20&t=172186

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Wto gru 15, 2015 15:40 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - 1389 kotów w półtora roku!

Chiara pisze:Koty z Kieleckiej w Bydgoszczy skradły moje serce. Puchate i najedzone miśki o pięknych futrach, grożą im w zasadzie tylko lisy zagryzające młode, bo tamtejsze zakłady jakoś je tolerują. Niestety w Bydgoszczy stosuje się praktykę, która ogromnie mnie przeraża, czyli wypuszczanie kotów zaraz po wybudzeniu. Na szczęście wolontariuszki zaakceptowały moje argumenty, udało Im się znaleźć inną lecznicę i jest nadzieja na bezpieczną pomoc dla kotów. Bardzo się z tego cieszę. Zabieg z przechowaniem będzie kosztował 110 zł, a nie 70 zł. Kotów jest tam niewyobrażalnie dużo.

Niestety akcję na Kieleckiej przejęła mirkat. Zarządziła wstrzymanie łapanek do wiosny, a potem będą wywalać koty zaraz po wybudzeniu z narkozy. Zakładając, że w ogóle zaczną je łapać większość i tak najpewniej urodzi. Chciałam, żeby PS opłaciła droższe zabiegi z bezpiecznym przetrzymaniem kotów.

https://www.facebook.com/events/1648813 ... 001584258/

:cry:

Chiara

Post » Wto gru 15, 2015 16:07 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1440 kotów po zabiegac

Przy tej smutnej okazji chciałabym jeszcze raz wyjaśnić dlaczego tak cenię każdą osobę, która w ramach naszej akcji sterylizuje koty i dlaczego zadłużam nas dopóki jest choćby mała szansa na to, że damy radę.

Osób pracowitych i skutecznych jest naprawdę niewiele, dlatego są po prostu bezcenne i naprawdę musimy wykorzystać ich potencjał. Na powyższym wydarzeniu jest bardzo dużo ludzi, fundacje, sprzęt, lecznica, zagwarnatowane pieniądze na zabiegi, karmiciele, koordynator, samochód, były akcje zwiadowcze, wywiad środowiskowy i... prawdopodobnie nic z tego nie wyniknie dla kotów. Na dodatek wszyscy są z siebie naprawdę zadowoleni. I tak wygląda 95% działalności na rzecz sterylizacji.

Łapmy te 5% i dziękujmy tym ludziom, że są. Tym wszystkim, którzy przysyłają nam miesiąc po miesiącu zdjęcia wysterylizowanych kotów, którzy nie bawią się w: "hej, załóżmy fundację/skrzyknijmy akcję, będzie fajnie", tylko naprawdę POMAGAJĄ zmniejszać bezdomność i cierpienie kotów. :201494

Chiara

Post » Wto gru 15, 2015 16:16 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1440 kotów po zabiegac

w samo sedno!
A ja takimi drobiazgami jak bazarki jestem i będę z Wami.
No i Fani Mani wykorzystuję :)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto gru 15, 2015 16:31 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - 1389 kotów w półtora roku!

Chiara pisze:
Chiara pisze:Koty z Kieleckiej w Bydgoszczy skradły moje serce. Puchate i najedzone miśki o pięknych futrach, grożą im w zasadzie tylko lisy zagryzające młode, bo tamtejsze zakłady jakoś je tolerują. Niestety w Bydgoszczy stosuje się praktykę, która ogromnie mnie przeraża, czyli wypuszczanie kotów zaraz po wybudzeniu. Na szczęście wolontariuszki zaakceptowały moje argumenty, udało Im się znaleźć inną lecznicę i jest nadzieja na bezpieczną pomoc dla kotów. Bardzo się z tego cieszę. Zabieg z przechowaniem będzie kosztował 110 zł, a nie 70 zł. Kotów jest tam niewyobrażalnie dużo.

Niestety akcję na Kieleckiej przejęła mirkat. Zarządziła wstrzymanie łapanek do wiosny, a potem będą wywalać koty zaraz po wybudzeniu z narkozy. Zakładając, że w ogóle zaczną je łapać większość i tak najpewniej urodzi. Chciałam, żeby PS opłaciła droższe zabiegi z bezpiecznym przetrzymaniem kotów.

Może za zimno im łapać zimą :-| przyjrzałam się tym budkom i one nie są złe, normalne, ocieplane, styropianowe budy... nie wiem, na ile kotów, ale kurczę - da się łapać. A czemu kocurków nie kastrują, tylko wypuszczają to już totalnie nie wiem...

Ja też polecam fanimani - przypomnę, że dużo z nas robi zakupy przed świętami online. Bardzo dużo sklepów za przejście z fanimani przekazuje % na rzecz wybranej przez Was Fundacji.
Jeśli zarejestrujecie się na fanimani przez link w mojej stopce - Powszechna Sterylizacja dostanie dodatkowe 5 pln :ok: a potem to Wy wybieracie, na kogo idą % z Waszych zakupów - ja wybrałam PS :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro gru 16, 2015 9:59 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - 1389 kotów w półtora roku!

Chiara pisze:

Niestety akcję na Kieleckiej przejęła mirkat. Zarządziła wstrzymanie łapanek do wiosny, a potem będą wywalać koty zaraz po wybudzeniu z narkozy.

Nieprawda: https://www.facebook.com/events/1648813 ... 361573222/
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Śro gru 16, 2015 12:09 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - 1389 kotów w półtora roku!

kota7 pisze:
Chiara pisze:

Niestety akcję na Kieleckiej przejęła mirkat. Zarządziła wstrzymanie łapanek do wiosny, a potem będą wywalać koty zaraz po wybudzeniu z narkozy.

Nieprawda: https://www.facebook.com/events/1648813 ... 361573222/

Daj spokój, kota... W południę pisali o wiośnie, potem przeczytali mój wpis i napisali o styczniu, naprawdę żaden temat do polemiki... :( Nawet nie chce mi się robić skrinów i cytować, bo to kompletna dziecinada i nic nie zmieni...

Niewygojona kotka dziś wraca w miejsce bytowania... :cry:

Za to pojawiła się nowa osoba, może coś zrobi dla tych kotów.

Chiara

Post » Śro gru 16, 2015 12:28 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1440 kotów po zabiegac

FElunia pisze:Zapraszam na bazarek:
viewtopic.php?f=20&t=172186

czarno-czarni pisze:w samo sedno!
A ja takimi drobiazgami jak bazarki jestem i będę z Wami.
No i Fani Mani wykorzystuję :)

Szalony Kot pisze:
Ja też polecam fanimani - przypomnę, że dużo z nas robi zakupy przed świętami online. Bardzo dużo sklepów za przejście z fanimani przekazuje % na rzecz wybranej przez Was Fundacji.
Jeśli zarejestrujecie się na fanimani przez link w mojej stopce - Powszechna Sterylizacja dostanie dodatkowe 5 pln :ok: a potem to Wy wybieracie, na kogo idą % z Waszych zakupów - ja wybrałam PS :ok:

Dziękuję Wam bardzo.

Chiara

Post » Śro gru 16, 2015 12:40 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - 1389 kotów w półtora roku!

Chiara pisze:

Kolejna nieprawda, jadę po tę kotkę dzisiaj i będzie minimum dwa dni przetrzymywana przed wypuszczeniem. Bardzo fajnie byłoby, gdyby osoby nie będące na miejscu nie wtrącały się w tę akcję i nie mąciły. Podałam Ci link do posta koordynatora akcji, posty Mirki tez tam są i nie zniknęły i każdy może przeczytać, co napisała.

A jakieś zupełnie niezwiązane z tym miejscem i tą akcją osoby wydzwaniają do weta, który podpisał z PS umowę i jakieś głupoty wygadują. Nie one i nie Mirka są od odwoływania albo przejmowania akcji, bo jak niby Mirka miałaby to zrobić? Stanąć z kałachem i strzelac do łapaczy? Koordynatorem i osobą decyzyjną jest Anna Katarzyna z FB i nikt inny. Cytat z posta pani Anny: "Apeluję do wszystkich - w sprawach organizacyjnych proszę kontaktować się ZE MNĄ, nie podejmować decyzji poza akcją na własną rękę i nie słuchać osób postronnych, które rozsiewają niepotrzebne plotki, dezorganizujące akcję."
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Post » Śro gru 16, 2015 12:56 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - 1389 kotów w półtora roku!

kota7 pisze:
Chiara pisze:

Kolejna nieprawda, jadę po tę kotkę dzisiaj i będzie minimum dwa dni przetrzymywana przed wypuszczeniem. Bardzo fajnie byłoby, gdyby osoby nie będące na miejscu nie wtrącały się w tę akcję i nie mąciły. Podałam Ci link do posta koordynatora akcji, posty Mirki tez tam są i nie zniknęły i każdy może przeczytać, co napisała.

A jakieś zupełnie niezwiązane z tym miejscem i tą akcją osoby wydzwaniają do weta, który podpisał z PS umowę i jakieś głupoty wygadują. Nie one i nie Mirka są od odwoływania albo przejmowania akcji, bo jak niby Mirka miałaby to zrobić? Stanąć z kałachem i strzelac do łapaczy? Koordynatorem i osobą decyzyjną jest Anna Katarzyna z FB i nikt inny. Cytat z posta pani Anny: "Apeluję do wszystkich - w sprawach organizacyjnych proszę kontaktować się ZE MNĄ, nie podejmować decyzji poza akcją na własną rękę i nie słuchać osób postronnych, które rozsiewają niepotrzebne plotki, dezorganizujące akcję."

Kota7, nie unoś się. Dziewczyny na moją ogromną prośbę załatwiły lecznicę , która zgodziła się przetrzymać kota dwie doby za 110 zł, ale Mirka zawiozła kotkę do innej i dziś wypuści. Sama przeczytaj Jej posty, jeśli rzeczywiście jeszcze są, bo przecież Ona wcale tego nie ukrywa ani się tego nie wstydzi...

Naprawdę nie będę się z Tobą spierać o to co zostało edytowane, nie chcesz to mi nie wierz. Mogę być złą, knującą i kłamiącą hejterką. Zwłaszcza, że w ciągu doby wzięli się do pracy, bo wczoraj odwołali akcję do wiosny. 8O

Chiara

Post » Śro gru 16, 2015 13:23 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - 1389 kotów w półtora roku!

Chiara pisze:
kota7 pisze:
Chiara pisze:

Kota7, nie unoś się. Dziewczyny na moją ogromną prośbę załatwiły lecznicę , która zgodziła się przetrzymać kota dwie doby za 110 zł, ale Mirka zawiozła kotkę do innej i dziś wypuści. Sama przeczytaj Jej posty, jeśli rzeczywiście jeszcze są, bo przecież Ona wcale tego nie ukrywa ani się tego nie wstydzi...

Naprawdę nie będę się z Tobą spierać o to co zostało edytowane, nie chcesz to mi nie wierz. Mogę być złą, knującą i kłamiącą hejterką. Zwłaszcza, że w ciągu doby wzięli się do pracy, bo wczoraj odwołali akcję do wiosny. 8O

Chiara, to ja załatwiłam lecznicę i to ja dzisiaj ustaliłam z Mirką, że tę kotkę zabieram po zabiegu i wiozę do Sowy, więc wierz mi, wiem, co piszę. A kto odwołał tę akcję? Możesz podać osoby (bo piszesz w liczbie mnogiej)? I bardzo Cię proszę, nie pisz w tak pogardliwy sposób o osobach angażujących się w pomoc kotom, bo wprawdzie Mirka kotów łapać tam nie będzie, ale za to będzie robić im budki. Za własne środki. A inni będą sobie tyłki odmrażać wyłapując te koty.
za TM
Obrazek Obrazek

kota7

Post » Śro gru 16, 2015 13:45 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - 1389 kotów w półtora roku!

kota7 pisze:
Chiara, to ja załatwiłam lecznicę i to ja dzisiaj ustaliłam z Mirką, że tę kotkę zabieram po zabiegu i wiozę do Sowy, więc wierz mi, wiem, co piszę. A kto odwołał tę akcję? Możesz podać osoby (bo piszesz w liczbie mnogiej)? I bardzo Cię proszę, nie pisz w tak pogardliwy sposób o osobach angażujących się w pomoc kotom, bo wprawdzie Mirka kotów łapać tam nie będzie, ale za to będzie robić im budki. Za własne środki. A inni będą sobie tyłki odmrażać wyłapując te koty.

Wieziesz ją do Sowy ? 8O :1luvu: :1luvu: :1luvu:

No niewiarygodne! Wszystko się dzisiaj zmieniło.

Ani mi w głowie z Tobą dyskutować. Na potrzeby wzajemnych relacji przyznaję się do czego chcesz i przepraszam za co chcesz i kogo chcesz.

Dziękuję, że nie wypuścicie dziś kotki, że załatwiłaś lecznicę, że ją tam zawieziesz. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Bardzo, bardzo Ci dziękuję. :1luvu:

Chiara

Post » Śro gru 16, 2015 16:15 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1440 kotów po zabiegac

Jeszcze nie zdążyłam wrzucić zdjęć ciachniętych kotów z Koronowa, a już ktoś zdążył część potruć. :cry:

Chiara

Post » Śro gru 16, 2015 19:58 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 - już 1440 kotów po zabiegac

Gwoli ścisłości, to Mirka zaproponowała (zresztą w wydarzeniu na fb), zeby tę kotkę zawieźć do Sowy.

Kotka zawieziona, w wydarzenie wkleję zdjęcie.

Chiara pisze:Jeszcze nie zdążyłam wrzucić zdjęć ciachniętych kotów z Koronowa, a już ktoś zdążył część potruć. :cry:

A skąd wiadomo, że otrute?
za TM
Obrazek Obrazek

kota7

[poprzednia][następna]