Porsche ['] proszę spójrzcie str. 27

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 14, 2015 0:20 Re: Porsche, PILNE PYTANIE!!!

:(
Nie tracę nadziei, że ktoś się jednak ulituje
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon gru 14, 2015 0:48 Re: Porsche, PILNE PYTANIE!!!

Podrzucę :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon gru 14, 2015 6:46 Re: Porsche, PILNE PYTANIE!!!

Podrzucę. :ok:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon gru 14, 2015 7:23 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

casica pisze:Rezonans już działa! Tak więc 15 grudnia wizyta wraz z badaniem - RMI + pobranie próbki płynu rdzeniowego
Ale mam gorącą prośbę, a jednocześnie pytanie do Łodzian - CZY KTOŚ MÓGŁBY MNIE ZASTAPIĆ I ZAWIEŹĆ JULIĘ Z PORSZACZKIEM DO WROCŁAWIA?
Bardzo mi to nie pasuje,oczywiście paliwo zasponsoruję, bo jak powiedziałam koszty dowozu biorę na siebie.
Może ktoś? Bardzo pięknie proszę :201494
Jesli nikt się nie zgodzi to oczywiście pojadę bo nie można kota zostawić bez kontroli i pomocy, ale gdyby ktoś zechcia tym razem pojechać, będę bardzo wdzięczna.

!!!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon gru 14, 2015 11:01 Re: Porsche, PILNE PYTANIE!!!

!!!!!
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon gru 14, 2015 11:59 Re: Porsche, PILNE PYTANIE!!!

Zmień może tytuł że transport potrzebny do weta i koszty pokrywasz. Z odnośnikiem do strony.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon gru 14, 2015 14:08 Re: Porsche, PILNE PYTANIE!!!

Podrzucę - kto pomoże casicy i Porszaczkowi!!! Ona zawsze oferowała pomoc, bezinteresownie. Teraz trzeba ją wyręczyć.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon gru 14, 2015 14:51 Re: Porsche, PILNE PYTANIE!!!

Dzięki dziewczyny za podnosznie :1luvu:
Obawiam się jednak, że nic z tego nie będzie

casica

Post » Wto gru 15, 2015 20:26 Re: Porsche

Na chwilę obecną.
Porszak miał dzisiaj rezonans kontrolny, dodatkowo wykonano badanie głowy - nie stwierdzono żadnych patologicznych zmian w obrębie czaszki. Zachodzila obawa, że stan zapalny, który tak zniszczył mu fragment kręgosłupa może być wynikiem zmian w mózgu, wykluczono taką wersję, uff.
W badaniu klinicznym u Porszaka ogromna poprawa. W badaniu RMI mniejsza, ale rdzeń widać juz wyraźnie i czysto, wraz ze spadkiem leukocytów do normy, świadczy to o tym, że stan zapalny ustepuje.
Udało się pobrać do badań płyn rdzeniowy, czekamy na wyniki. Zależnie od nich dalsze postępowanie, m.in. utrzymanie antybiotykoterapii.
Jeśli wyniki będą ok, bęziemy się przymierzać do operacji.
Jutro uzupelnię rozliczenie, wkleję wyniki oraz faktury. Dzisiaj jestem martwa, wszystko trwało wiele godzi, a już zupenie dobiło nas ponad godzinne oczekiwanie na fakturę

casica

Post » Wto gru 15, 2015 20:45 Re: Porsche. Czekamy na wynik badania płynu rdzeniowego

Dalej trzymamy kciuki za Porszaczka :ok: Żeby dalej się poprawiało :ok:
Może jakiś :evil: syn go uderzył i stąd stan zapalny?
Naszego Czarusia kiedyś sąsiad katolik praktykujący zdzielił kijem przez plecy :evil:
Na szczęście na sterydach, przeciwzapalnych i innych przeszło. No i nie był całkiem porażony, na szczęście.
I podziękowania Casica dla Ciebie, że go do Wrocławia zawiozłaś, mimo trudności osobistych :201494
Współczuję tej bezsensownie straconej godziny :?

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Wto gru 15, 2015 20:50 Re: Porsche. Czekamy na wynik badania płynu rdzeniowego

:1luvu: dzięki za dobre wieści.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro gru 16, 2015 16:03 Re: Porsche. Czekamy na wynik badania płynu rdzeniowego

Rozliczyłam wpłaty i wizyty, później wstawię skany faktur oraz opis wizyty.
Zmieniłam też post rozliczeniowy, żeby był czytelniejszy. Mam nadzieję, że ktoś to sprawdzi tak jak poprzednio i napisze mi jeśli będą uwagi co do czytelności rozliczeń. Bo wydaje mi się, ze w pryncypiach czyli kwotach, udalo mi się nie pomylić.

Na dzień dzisiejszy zostało nam na Porszaka 486 zł.
Trudno cokolwiek pisać i wyrokować co do dalszych kosztów dopóki nie dostanę wyników badania płynu rdzeniowego, a tym samym dalszych zaleceń od dr Wrzoska.

A co do szczegółów.
W ubiegły wtorek Porszaczek miał zrobioną morfologię oraz badanie moczu, żeby sprawdzić czy zareagował na leczenie Clindamycyną. Zareagował bo poziom leukocytów spadł z 22 tys do 9,8 tys., lepsze są też wyniki moczu.

Wczorajsza wizyta. Najpierw odbyła sie konsultacja neurologiczna, okazalo się, że w badaniu klinicznym jest ogromna i wyraźnie widoczna poprawa, co zresztą widać też po wynikach morfologii (później, po zeskanowaniu, wstawię skrócony opis wizyty). Następnie wykonano badanie RMI (głowa + uszkodzone przez stan zapalny kręgi) oraz pobranie płynu rdzeniowego, które tym razem przebiegło sprawnie i szybko. Na zdjęciach RMI widać poprawę, rdzeń jest juz wyraźnie widoczny, zniknęła też biała obwódka (biały twór), który świadczył o stanie zapalnym.
Po badaniach dr Wrzosek pokazał nam zdjęcia, wyjaśnił gdzie i dlaczego widać poprawę. Bez operacji się nie obędzie bo uszkodzony przez stan zapalny kręgosłup trzeba ustabilizować. Pokazał nam dokładnie w którym miejscu i jak to trzeba zrobić. Ale o szczegółach i dalszym toku leczenia będzie można mówić konkretnie po tym jak dostaniemy wyniki badania płynu rdzeniowego. Czekamy.
Dr Wrzosek jako operatora polecił nam profesora Kiełbowicza, tego samego, którego polecał mi dr Bieżyński. Powiedział też, że dr Bieżynski specjalizuje sie raczej w stricte ortopedycznych zabiegach, a w neurologicznych właśnie prof. Kiełbowicz. Swoją drogą macie o nim jakieś opinie? Zaraz spieszę donieść, że będziemy się kierować zaleceniami i sugestiami dr Wrzoska, ale oczywiście dobrze byłoby posłuchać takich opinii.

Ogólnie bardzo jestem zadowolona z całoksztaltu współpracy z kliniką neurologii wrocławskiego UP. Jedyne do czego można się przyczepić to kwestie logistyczne, np to oczekiwanie na fakturę. Ale to tylko w sumie drobna uciążliwość, uciążliwa :P dla przyjezdnych. Bo byłyśmy po prostu głodne i zmęczone - w drodze od 7 rano, a w perspektywie jazda do domu, po ciemku i w deszczu z perspektywą powrotu w najgorszych korkach. No, ale dałyśmy radę, a to najważniejsze. A już absolutnie najważniejsze jest to, że leczenie przynosi rezultaty i Porszaczek ma szanse na bycie zupełnie sprawnym i komfortowo egzystującym kotem :piwa:

casica

Post » Śro gru 16, 2015 16:11 Re: Porsche. Czekamy na wynik badania płynu rdzeniowego

Hmm, z wrzutki do wujka google wychodzi mi, że prof. Kiełbowicz to owszem chirurg, ale przede wszystkim okulista :?

casica

Post » Śro gru 16, 2015 18:27 Re: Porsche. Czekamy na wynik badania płynu rdzeniowego

Dobre wieści! coraz lepsze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Jesteście wielkie i bardzo dzielne :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro gru 16, 2015 18:28 Re: Porsche. Czekamy na wynik badania płynu rdzeniowego

casica pisze:Hmm, z wrzutki do wujka google wychodzi mi, że prof. Kiełbowicz to owszem chirurg, ale przede wszystkim okulista :?

Najlepszy we Wrocławiu.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

[poprzednia][następna]